Kuasai teknik penulisan ayat promosi untuk viralkan bisnes online

Saya akui bukan semua orang suka menulis. Tapi sebagai peniaga kita mesti kuasai teknik penulisan ayat promosi untuk viralkan bisnes online. Bisnes online bukan macam bisnes offline ada kedai buka booth tunjuk muka atau call customer. Especially Gen X dan Gen Y dikatakan semuanya suka dengan online, internet dan wifi. Tak kenal, tak jumpa muka…

Skill utama pemasaran di wall fb untuk tarik perhatian bakal pelanggan

Saya selalu terfikir. Apa perkara paling utama bila buat marketing di fb wall? Benda ni timbul bila saya asyik tercari-cari teknik sebenar apabila nak buat promosi produk yang dijual. Lepas belajar satu teknik lepas satu teknik saya rasa macam ada kekurangan. So, belajar lagi teknik tapi tak cukup lagi. Especially bila belajar bab teknikal dan…

12 contoh ayat viral pantas bantu promosi di Facebook

12 contoh pantas hasilkan post viral: Anda pasti terfikir “Memang kah post begini senang dapat komen. Bukannya boleh dapat sale pun”. Kenapa tidak?! Lebih kurang macam kes JOM HEBOH. Tarikannya tentulah hiburan, artis atau konsert. Jualan pula terhasil kerana ramai yang datang. Kuncinya ialah tarik trafik dulu,kemudian baru jual. Straight to the point, berikut ialah…

Ayat promosi produk kesihatan yang mampu menarik perhatian prospek

Terdapat beberapa format penulisan ayat promosi. Banyak sangat pun pening nanti. Tak tahu mana¬† nak pilih. Last-last tak buat pulak. Rugi beras je. Senang citer bila tulis pasal produk kesihatan tentulah kita nak selesaikan MASALAH orang. Orang cari produk kesihatan sebab dia ada MASALAH kesihatan. Jadinya fokuskanlah pada MASALAH tadi. Sifu kata mainkan emosi prospek.…

Contoh ayat promosi produk kecantikan dan kesihatan yang sesuai untuk jualan online

Produk kecantikan dan kesihatan produk yang hangat dan laku keras jadi tak hairanlah orang tak jemu-jemu hasilkan produk sendiri atau OEM walaupun mereka tahu persaingan adalah sangat sengit. Ini adalah trend atau signature pasaran pengguna di Malaysia yang sanggup berhabis semata-mata untuk menjaga kecantikan bagi wanita. Manakala produk kesihatan pula pasarannya boleh jadi warga tua…