#Put option – Felda oh Felda

Semenjak Dua menjak ni adala Kita dengar pasal #put option walaupun sebelum ni Tak Tau mende pon.. korang pun mesti pelek app mende la menatang put option ni sampai felda boleh tegadài sampai 2 billion.

Banyak tu ….kan.

Bagi peneroka felda yang bijak tentu korang trus fikir apa la Jeni’s pemimpin yang ada sampai sanggup buat cam tu.. Bagi yang celik pulak Kita boleh terus teropong Dan Tanya kenapalah pemimpin ni terlalu bijak sampai Tak sedar dah kena auta.

Masalah orang berkuasa adalah suka tunjuk pandai dalam bidang yang dia Tak tau Dan Tak nak dengar nasihat orang. Suka buat keputusan sendiri tanpa merujuk orang lain. Lepas tunjuk kuasa pula arah orang lain patuh tanpa melalui lembaga pengarah.

Hebat kuasanya tuh!

Tapi tidak Ada konteks. Kosong takde isi. Bakal meninggalkan legasi yang menyusahkan lagi Dan lagi sampai berapa keturunan?

Semoga dielakkan.

Aku boleh nampak silat yang dipencak semuanya sumbang. Jawapan Dan alasannya nampak berfakta tapi itu semuanya ibarat bayang bayang yang akan hilang bila kebenaran hakiki dihalusi.

Sepertimana name Jho Low akhirnya disebut di mahkamah Dan akhirnya mengakui ditipu Jho Low begitulah pengakhiran nasibnya nanti.

In shaa Allah hanya dengan izin Allah swr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Nak Buat Sale Tapi Tak Tahu Macamana Mahu Ayat Story-mory Pikat Hati Customer?

Mari Saya Tunjukkan Strategi Terbaru Lajukan Sales Guna Ayat Storytelling!

KLIK SINI!