Raih pahala Lailatul Qadar pada setiap malam biasa

Amalan sunnah Nabi s.a.w. ini telah dilupakan oleh ramai orang. Buktinya saya baru sahaja tahu ada hadis yang menyokong amalan ini dan saya sendiri tak ingat dapat dari mana. Bagi yang ingin melangkah cepat untuk kumpul bekalan, inilah jalannya.

Bagaimana ganjarannya? Ini matematik Lailatul Qadar yang merupakan anggaran sahaja. Ganjaran sebenar adalah hanya Allah s.w.t yang tahu. Tugas kita mesti berusaha.

1 rakaat malam lailatul qadar = 30,000 rakaat malam biasa

4 rakaat malam lailatul qadar = 120,000 rakaat malam biasa

Sukar nak dapat ganjaran sebegini melainkan pada malam lailatul qadar ataupun membelanjakan sejumlah wang dan berangkat ke Masjidil Haram di Mekah.

Sungguh tidak sangka ada peluang yang sebaik ini dan adalah sangat rugi jika tidak ambil kesempatan kerana amalan ini praktikal dan mudah untuk dilaksanakan bagi top up amalan sedia atau patch amalan yang kurang sempurna. Berikut disertakan video yang menerangkan maksud artikel ini.

Namun bagi yang memerlukan penerangan lanjut dan bukti bertulis boleh rujuk di laman blog ini.

Ustaz Muhadir Hj Joll - Kelebihan Solat Sunat 4 Rakaat Selepas Isyak

Sedutan dari Kuliah Maghrib Perdana di Maahad Darut Taujih Islamy, Kota Aur, Penaga, Pulau Pinang pada 17 Mac 2017 yang disampaikan oleh Ustaz Muhadir Haji Joll. Kuliah berkenaan amalan harian orang-orang soleh.


Bagi sesiapa yang berhajat untuk sama-sama membantu Ar-RahmanTV dalam kos pengurusan dan operasi bolehlah salurkan ke akaun:

CIMB Bank: 7610079947 (Tengku Ahmad Ismail)
Email: tengku.ismail@yahoo.com
H/Phone: 017-2960300

Sila Like Facebook Page Kami: Ar-Rahman TV (www.facebook.com/arrahmantv)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *