Otak kecut

Istilah otak kecut ni memang sadis.

Seeloknya biarlah otak kita ni berkembang.

Jika tak kembang biar macam asal still lagi ok.

Tapi kalau dah kecut memang dan la betul sadis.

Fenomena ni boleh terjadi kalau kita tak mahu berubah.

Selesa dengan apa yang ada.

Lebih teruk asyik tak nak buat apa-apa malah nak kurangkan lagi aktiviti seharian.

Sikap begini akan sebabkan sifat cepat putus asa, tak nak bergerak dan harapkan orang lain dalam segala hal.

Cara nak elak otak kecut ialah dengan teruskan secara istiqamah apa yang kita buat sehari-hari.

Sentiasa fikir bagaimana nak solve problem, cari penyelesaian pada apa juga perkara sehingga selesai.

Elakkan kehidupan yang stagnant! Tak bergerak serta tak nak berubah.

Macam kes berkaitan ramai blogger sukar cari idea nak update blog.

Adakah idea takde bermakna kita stop menulis?

Tidak mungin.

Blogger perlu fikir dan fikir, carilah apa sahaja atau tulislah apa sahaja, share pun boleh artikel penulis lain dengan tambahan ulasan blogger ysng original.

Kita tak boleh mengalah atau…..

Otak kamu akan kecut!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *