Next Big Thing – mobile friendly offer

Tadi baru sahaja menonton satu video.

Video ni cerita pasal trend terkini yang ramai orang tak ambil pot.

Semua orang guna teknologi ini tapi dalam tak sedar juga ramai yang masih tak pedulikan manfaatnya yang kita boleh dapat.

Anda semua pun tahu trend ini.

Mobile trend.

Smartphone.

Apps.

Ipad.

Android.

etc …

Semua orang pergi kemana pun mesti dengan handphone.

Termasuk toilet.

Baca news.

Tonton video.

Cari info.

Buat research.

Berniaga.

Tempah tiket flight.

Shopping.

Promote.

Semuanya smartphone.

Jadi ada apa dengan smartphone?

Smartphone adalah SUMBER TRAFIK!

Yang mana disana ada income yang boleh dijana.

Walaubagaimanapun ada beberapa peluang yang boleh dilakukan.

Tapi ada satu perkara sangat mudah yang mesti dibuat mulai sekarang!

Upgrade website agar mobile friendly.

Masih ramai yang buta akan hal ini walaupun sedar ada banyak peluang diluar sana.

Sebabnya ramai yang dah ada website tapi masih belum upgrade ke mobile friendly.

Nampak remeh tapi leceh.

Squeeze page ada.

Tapi masih status lama.

Tahukah anda berapa banyak trafik yang anda sudah bazirkan.

Bila trafik dari pengguna mobile datang dan mereka lihat tawaran kita tu tak mobile friendly dah tentu kena skip.

Pastikan tawaran yang mobile friendly mesti akan jadi lebih menarik pada pengunjung.

Ada extra point kat situ untuk tarik pengunjung yang berpotensi jadi pelanggan kita.

Terdapat dua jenis peluang kat sini:

  1. Tawar servis upgrade ke mobile friendly
  2. Manfaatkan trafik mobile untuk apa jua bisnes yang sesuai

Peluang tu ada tapi kena betul dengan strategi dan funnel bisnes yang mantap.

Rasanya effort yang lebih perlu dibuat untuk menuju ke arah tu.

Nampak senang tapi ye lah mak datuk nak buat tu kalau tak kena gayanya boleh tersungkur di tengah jalan.

Cuba cari beberapa sumber dan supplier servis yang reliable ajak JV skit dan launch projek.

Ada rezeki dan serasi boleh menjadi.

Tapi kalau tak yakin boleh la buat sendiri dan beli teknologi dan belajar sendiri.

Mesej yang utama yang mesti ingat di kepala next big thing ialah era mobile friendly ni mesti kita manfaatkan.

Nak tahu tak Bangla pun dah start promote bisnes guna mobile apps?

Cuba klik sini jika nak tahu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *