Mencari chalet tepi pantai Kuantan?

Korang tengah mencari-cari chalet tepi pantai Kuantan atau Homestay Pantai Balok kan.

Ni meh nak bagi tau.

Korang nak tau tak Adena Beach Resort terletak di Pantai Balok dan bersebelahan dengan Swiss Garden Hotel Balok Kuantan.

Dulu resort ni dikenali sebagai Le Village Beach Resort. Selepas bertukar management dan dinaiktaraf, ianya dijenamakan semula dengan nama Adena Beach Resort. Hampir 90% jugak la resort ni diubahsuai. Kat sini ada beberapa jenis bilik antaranya bilik yg berada di bangunan seperti hotel dan bilik jenis chalet yg terletak berhampiran dengan pool dan pantai. Semua perabot dan peralatan dalam bilik adalah baru, tandas selesa sangat dan nampak mewah. Segala kemudahan di dalam bilik disediakan. Yang penting wifi dalam bilik laju ya amat.

Fasiliti yang ada di sekitar balok beach resort ni juga amat memuaskan. Ada pool khas untuk kanak-kanak dan pool utk dewasa. Dekat pool dewasa siap ada cafe dan tempat duduk utk minum. Pantai Balok Resort ni juga ada sediakan basikal untuk kegunaan pengunjung secara percuma. Korang boleh santai-santai menunggang basikal mengelilingi resort sampailah ke tepi pantai. Terdapat juga cafe by the beach yang terletak di hujung resort betul-betul mengadap pantai.




Best kan.

Kalau korang tak nak makan kat resort, boleh je makan kat luar. Ada banyak restoran di area berdekatan dengan resort, untuk makan malam korang di rekemen makan di Sara Thai Kitchen. Untuk breakfast pulak, di rekemen korang makan di Kedai Nasi Kerabu Kemira, nasi kerabu yang paling sedap di Kuantan.

Aku tak gerenti. Korang try dulu la.

Booking seminggu sebelum date pergi ye, last minute tak diterima lagi awal lagi baik.

Serendah RM 185 semalam.

Ingat ye Adena Beach Resort berdekatan dengan Swiss Garden Balok. Try search internet.

Minat? Wassap click this link
www.wasap.my/601128066979/adena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *