10 dan 11 Mei sah diisytihar Cuti Umum PRU-14 – KSU

PUTRAJAYA – Kerajaan menetapkan Khamis dan Jumaat (10 dan 11 Mei) ialah hari kelepasan am tambahan seluruh negara sempena Pilihan Raya Umum (PRU) Ke-14.

Ketua Setiausaha Negara, Tan Sri Dr Ali Hamsa, berkata bagi negeri-negeri yang menjadikan hari Jumaat dan Sabtu sebagai hari kelepasan mingguan, maka hari Ahad (13 Mei) ditetapkan sebagai hari kelepasan am tambahan.

“Pengisytiharan cuti umum ini dibuat berdasarkan kepada peruntukan Seksyen 8 Akta Hari Kelepasan 1951 bagi seluruh negeri di Semenanjung dan Wilayah Persekutuan Labuan.

“Bagi Sabah dan Sarawak, kerajaan negeri hendaklah mengisytiharkan hari kelepasan am tambahan pada tarikh tersebut mengikut Ordinan Hari Kelepasan Am masing-masing,” katanya dalam satu kenyataan.

Ali berkongsi kenyataan media melalui Twitter.

“Adalah dimaklumkan kerajaan menetapkan hari Khamis dan Jumaat, 10 dan 11 Mei 2018 ialah hari kelepasan am tambahan seluruh negara sempena pilihan raya umum (PRU) ke-14,” kata kenyataan itu.

About Azam Mohd

Penulis merupakan blogger sambilan menulis tips untuk memberi motivasi diri kepada para pengunjung supaya dapat merasa erti hidup dari yang biasa-biasa kepada yang luarbiasa. Bangkitlah dari dalam diri untuk bertindak mencapai impianmu menjadi orang yang memberi manfaat buat ummah!

2 comments / Add your comment below

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *