Winners never quit!


Fuhhh …

Aku percaya ramai yang setuju dengan quote “winners never quit”.

Orang yang berjaya adalah mereka yang tidak pernah ada rasa putus asa.

Jika korang nak berjaya maksudnya teruskan usaha, jangan berhenti di tengah jalan.

Sebab dalam jalan menuju ke arah impian pasti korang dah rasa macam-macam halangan yang rasanya macam dah tak tertahan.

Ada rasa macam impian tu tak mungkin tercapai atau impian itu bukan milik kita atau senang citer bukan rezeki kita kot. Jika ada perasaan macam ni elok buang jauh-jauh. Ia hanya sesuai bagi mereka yang tak mahu berjaya.

Apabila korang tidak berhenti tandanya kejayaan tu dah 60% ada dalam tangan. Tunggu masa je nak berjaya tu. So, teruskan dengan apa yang ada atau tambah baik lagi usaha dari yang sedia ada.

Banyak kisah kejayaan yang korang dah baca kan.

Yang ironinya kalau korang nak tau, orang yang berjaya itu adalah orang yang telah gagal banyak kali. Dialah yang paling banyak gagal sebab tu dia yang berjaya.

Itu lah hakikatnya.

Aku malas nak citer banyak. Tak percaya korang bacalah kisah Kolonel Saunders atau kisah Thomas Alva Edison.

 

Have any Question or Comment?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FREE Download!

Nak RAHSIA Berniaga di FB?
>>KLIK SINI!<<

Sadaqah tanda syukur

Subscribe to Sembang Blogger

Klik sini!

Archives

Nuffnang

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com