Waktu yang berkesan untuk update status marketing ayat power

Tips posting .

7.00-10.00am – masa ni biasanya orang mahu pergi kerja . Hari isnin-khamis biasanya trafik laju . Jika jumaat , post pula tentang islamik sahaja . Sebab orang dah excited nak cuti keesokannya .

Post sesuatu yang bemanfaat , panjang pun tak apa , motivasi , tips , soft selling atau story telling .

12.30-2.00pm – masa ni orang mahu keluar lunch . Elakkan posting yang panjang . Mereka tak ada masa yang cukup nak baca !

Post sesuatu yang ringkas sahaja !

5.30-7.00pm – Orang balik kerja masa ni . Biasanya mereka penat !

Post sesuatu yang kelakar , humor atau joke . JANGAN update pasal trafik jem sebab semua orang tahu trafik sedang jem sekarang !

9.30-11.45pm – biasanya orang sudah habis solat isyak atau makan malam masa ni . Masa ni la ramai online . Ada yang online sambil tengok TV . Ada yg menghadap handphone dan PC . Betul ?

Traffic paling laju pada jam 10 malam . Boleh juga post seawal 9:30pm . Masa ni lah masa terbaik nak buat marketing , branding , hard selling atau promosi . Lepas jam 12.00am jangan update apa2 dah ! Masa ni online banking pun dah tutup . Orang dah mula masuk tidur .

Share dan tag jika anda rasa bermanfaat . Ilmu ni tak ramai orang nak bagi tahu tau !

Kredit to Sofea Ilias.

Mau Marketing Lagi Power?!!!

Klik sini ketahui cara promosi dengan ayat yang betul!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *