Tutorial Cara FTP


Tutorial cara FTP adalah sangat banyak boleh didapati dalam bentuk video jika anda layari laman video Youtube. Saya cuba mengumpulkan seberapa banyak video yang mungkin dan embed dalam blog saya yag tidak seberapa ini. Malah semua video yang saya kumpul dalam blog ini merupakan video orang lain yang saya embed secara percuma sahaja.

Jadi sebenarnya kita tidak ada alasan untuk mengatakan tidak ada maklumat dan tidak boleh buat. Saya sendiri juga banyak belajar dari laman video Youtube untuk tutorial cara FTP untuk melihat secara praktikal cara guna FTP.

Walaubagaimanapun, tidak semua orang suka tengok video. Pertama kerana kadang video tu nak load ambil masa dan lambat. Kedua, video tutorial yang dibuat terlalu panjang dan meleret menjadikan ianya bosan untuk ditonton. Ketiga, cara penyampaian yang kurang ummppph sehinggakan lepas seminit menonton kita dah masuk fasa menguap dan pelbagai alasan lagi.

Macam saya juga, walau dah tengok video percuma masih nak baca ebook jika ada perkara yang kita mudah lupa nak rujuk semula. Sebab itulah saya simpan senaskah ebook cara guna FTP.

Terpulang kepada cara masing-masing untuk memilih medium pembelajara yang sesuai bagi mereka. Yang penting kita dapat belajar dan mencapai tujuan yang dihajati dengan sempurna.

 

Have any Question or Comment?

One comment on “Tutorial Cara FTP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FREE Download!

Nak RAHSIA Berniaga di FB?
>>KLIK SINI!<<

Sadaqah tanda syukur

Subscribe to Sembang Blogger

Klik sini!

Archives

Nuffnang

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com