Tak tahu apa nak tulis apa?


Blurrr….. Benda macam ni biasa terjadi. Tak tahu nak tulis apa. Dalam banyak-banyak kejadian yang berlaku di alam ni dan hatta berlaku hari-hari pada diri kita end of the day masih tak tahu nak tulis apa.

Sebab itu banyak orang mengaku mereka ada blog tapi berzaman tak update. Katanya blog dah berhabuk. Bayangkan bila kita tiup, fuhhh…berterbangan habuk-habuk. Kesian kat blog tu, beli domain hosting tapi jarang digunakan. Kalau kita tulis hari-hari penuhkan blog atau fb wall kita dengan penulisan bermaklumat pasti boleh beri add value pada kehidupan orang lain.

Penulisan mungkin tak penting bagi setengah orang tapi bagi orang yang memberi servis, perkhidmatan, berniaga, konsultan, pakar motivasi atau apa sahaja yang memberi nilai tambah baik pada orang lain pasti input yang kita nak beri melalui penulisan yang berbentuk promosi ibaratnya macam jantung yang menggerakkan keseluruhan aktiviti tersebut.

Malas tulis, tak tahu nak tulis apa, tak usaha nak tulis alamat bisnes tak gerak. Tulisan ini macam iklan secara tak langsung. Saya rasa cukup risau kalau tak update blog lama sangat. Kena sentiasa fikir apa nak tulis untuk update blog. Ada orang nak tulis blog kerana suka-suka dan akhirnya blog itu hargai penulisnya sendiri. Pelik kan? Ada blog yang akhirnya di bukukan! Jadi, saya sentiasa fikir nak tulis tapi bukan sekadar tulis tapi beri nilai tambah kepada hidup orang lain juga.

Klik sini —> Tak tahu nak tulis apa?

Related terms: Contoh Iklan, Iklan Makanan, Contoh Iklan Baris, Iklan Kondom, Mau Pasang Iklan Gratis, Contoh Iklan Lowongan Kerja, Iklan Gratis, Iklan Gratis Tanpa Daftar

Have any Question or Comment?

4 comments on “Tak tahu apa nak tulis apa?

Saya suka blogwalking untuk mencari idea menulis di blog…

Azam Mohd

itulah yang sepatutnya. socialize, sharing dan tak boleh syok sendiri

perkara yg sering terjadi.. kdang2 smpai tkde idea tp masih nak update pape.. hihi

Azam Mohd

Muliani; update jgn tak update

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Subscribe to Sembang Blogger

Klik sini!

Sadaqah tanda syukur

Archives

Nuffnang

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com