Tag: pemasaran fb

Kos iklan mahal bila buat FB ads?

Ingatkan FB ads tu senang jer! Set dan letak duit .. bedesup sales masyukk. Bole tido tapi sales masuk waktu tido… kan. Nasib baik kalau tak tebako je duit gitu. Tak dinafikan ada ramai yang dah berjaya dengan FB ads cumanya keraknya agak tebal. Maksudnya sales tinggi la jugak tapi lepas tolak modal FB ads,

Iklankan produk secara percuma di FB dengan tonjolkan personal branding

Sekiranya kurang bajet selalunya kita susah nak keluar duit. Bila fikir 2-3 kali, tambahan lagi belum tentu balik modal iklan, memang takut nak melabur. Silap-silap boleh rabak poket. Bukan semua orang mahir FB ads sebab algoritmanya sentiasa berubah jadi yang buat hari ini belum tentu menjadi esok. Seeloknya buat pemasaran secara manual terlebih dulu untuk

4 jenis pelanggan anda perlu tahu untuk bantu mudahkan jualan

Sekiranya anda berniaga mesti kenal 4 jenis manusia atas muka bumi Allah ini:   -Kinestetik Orang kinestetik ini sifatnya suka bergerak tak reti duduk diam. Dan jenis orang yang berperasaan feeling feeling love gitu. Jadi untuk close sale orang sebegini anda perlu tunjukkan demo cara pakai produk atau servis. Bagi mereka tester produk PERCUMA untuk

Cara marketing produk bagi orang baru yang tiada pengalaman

Marketing adalah penggerak dalam bisnes. Anda boleh ada bisnes dengan modal beribu ringgit tapi tanpa marketing bisnes anda tak bergerak. Tidak tahu marketing akan menjadi satu masalah bagi orang yang nak bisnes. Masalah ada ujud dalam semua paringkat samada orang lama atau orang baru. Ianya mesti selalu berterusan dan teknik marketing perlu ditambahbaik setiap masa

Pendapatan tambahan melalui internet dengan Facebook

Tahukah anda bahawa FB adalah tempat yang paling efektif dalam menjana pendapatan tambahan melalui internet? Ini kerana lebih 10 juta rakyat Malaysia khususnya sentiasa berfacebook setiap hari. Buka mata sahaja mereka akan login FB melalui smart phone atau pun laptop. Andaikan 1% dari jumlah itu memberikan wang RM1, anda akan mendapat RM10k. Bayangkan jika anda

Bila fb viral post pun pasti meletop … boom!

Haha … itulah penangan fb. Ada produk nak jual tapi tak laku-laku. Itu bukan sebab orang tak nak beli..tapi… Belum jumpa pembeli yang sesuai. Perlu cari lebih banyak prospek. Lagi banyak jumpa porspek lagi cepat produk kita akan terjual. Untuk tujuan ni memang FB lah tepat yang sesuai nak cari pembeli. Masalahnya … Ramai yang

Pelbagaikan medium pemasaran bagi menjamin jualan produk affiliate anda

Sewaktu saya ingin menulis post ini kerana hendak berkongsi tips di blog, tiba-tiba satu email masuk ke mailbox saya yang memberi ingatan agar para blogger memasukkan unsur bukti, testimoni atau gambar yang menunjukkan bahawa kami ini sendiri dah cuba hasilkan result. Tips yang disertakan dalam bentuk teks yang merapu mungkin akan memberi gambaran bahawa blogger

Menjual produk di Facebook

Menjual produk di Facebook nampak begitu mudah dan anda boleh lihat betapa hangatnya persaingan antara penjual disebabkan tersangatlah ramainya yang berbisnes di Facebook. Terdapat pelbagai produk yang dijual dari barang terpakai hinggalah termasuk promosi produk takaful. Begitulah meriahnya Facebook ini yang menjadi lubuk bagi sesetengah penjual yang terdiri dari pelbagai lapisan masyarakat termasuk cikgu, affiliate,
Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com