Tag: pemasaran facebook

4 jenis pelanggan anda perlu tahu untuk bantu mudahkan jualan

Sekiranya anda berniaga mesti kenal 4 jenis manusia atas muka bumi Allah ini:   -Kinestetik Orang kinestetik ini sifatnya suka bergerak tak reti duduk diam. Dan jenis orang yang berperasaan feeling feeling love gitu. Jadi untuk close sale orang sebegini anda perlu tunjukkan demo cara pakai produk atau servis. Bagi mereka tester produk PERCUMA untuk

Pendapatan tambahan melalui internet dengan Facebook

Tahukah anda bahawa FB adalah tempat yang paling efektif dalam menjana pendapatan tambahan melalui internet? Ini kerana lebih 10 juta rakyat Malaysia khususnya sentiasa berfacebook setiap hari. Buka mata sahaja mereka akan login FB melalui smart phone atau pun laptop. Andaikan 1% dari jumlah itu memberikan wang RM1, anda akan mendapat RM10k. Bayangkan jika anda

Bila fb viral post pun pasti meletop … boom!

Haha … itulah penangan fb. Ada produk nak jual tapi tak laku-laku. Itu bukan sebab orang tak nak beli..tapi… Belum jumpa pembeli yang sesuai. Perlu cari lebih banyak prospek. Lagi banyak jumpa porspek lagi cepat produk kita akan terjual. Untuk tujuan ni memang FB lah tepat yang sesuai nak cari pembeli. Masalahnya … Ramai yang

Pelbagaikan medium pemasaran bagi menjamin jualan produk affiliate anda

Sewaktu saya ingin menulis post ini kerana hendak berkongsi tips di blog, tiba-tiba satu email masuk ke mailbox saya yang memberi ingatan agar para blogger memasukkan unsur bukti, testimoni atau gambar yang menunjukkan bahawa kami ini sendiri dah cuba hasilkan result. Tips yang disertakan dalam bentuk teks yang merapu mungkin akan memberi gambaran bahawa blogger

Buat duit dengan berniaga di facebook dari kosong

Saya ingin kongsikan sebuah cerita inspirasi yang terjadi kepada salah seorang peserta program Seminar Facebook Power oleh Saudara Ammar Zahar. Ianya kisah benar yang dialami oleh seorang cikgu sekolah rendah. Sebelum ketahui cara sebenar untuk berniaga di Facebook, Cikgu ni tak pandai menggunakan Facebook untuk buat duit. Sama seperti kebanyakan orang lain, dia hanya menganggap

Panduan pemasaran facebook percuma

Facebook merupakan satu laman sosial dimana kita bersosial dengan orang lain. Jadi pemasaran Facebook perlu juga dijalankan dengan cara santai dan friendly. Ramai yang tersalah langkah apabila mulakan pemasaran dengan cara menjual. Ya, memang betul tujuan asal kita menjual namun kita tak perlu menunjukkan yang kita mahu menjual kecuali jika orang dah kenal kredibiliti kita.

Menjual produk di Facebook

Menjual produk di Facebook nampak begitu mudah dan anda boleh lihat betapa hangatnya persaingan antara penjual disebabkan tersangatlah ramainya yang berbisnes di Facebook. Terdapat pelbagai produk yang dijual dari barang terpakai hinggalah termasuk promosi produk takaful. Begitulah meriahnya Facebook ini yang menjadi lubuk bagi sesetengah penjual yang terdiri dari pelbagai lapisan masyarakat termasuk cikgu, affiliate,

Cara Promosi Fan Page

Jika ditanya apakah cara promosi fan page yang paling saya suka. Jawapannya adalah cara promosi fan page dengan menggunakan blog. Saya senaraikan dibawah ini sebab-sebab utama kenapa saya sukakannya: 1. Promosi kaedah ini adalah percuma – tiada kos tambahan 2. Promosi berjalan berterusan tanpa henti 24 jam sehari, 7 hari seminggu – yang penting anda

Seni pemasaran bisnes internet dengan Facebook

Setiap kali kita melayari facebook, kita selalu melihat wall kita penuh dengan orang jual baju, jual tudung, jual kasut jual minyak wangi, jual itu, jual ini dan macam-macam lagi lah.. Ramai betul orang berniaga dan melakukan pemasaran internet di facebook… Apa yang best sangat meniaga dan buat pemasaran internet kat facebook ni agaknya ye..? Kalau
Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com