Tag Archives: peluang perniagaan


Sebenarnya dah lama cari pasif income ni sebagai peluang perniagaan. Hanya pada tahun 2015 ni je tiba-tiba tergerak hati nak join. Dari dulu dok perati satu demi satu peluang datang dan pergi. Sebab kita perlu fikir at least ada satu Read more…


Ramai wanita yang asyik terfikir bila agaknya mereka boleh buat bisnes dirumah. Dengan komitmen di pejabat, masa adalah sangat tidak mengizinkan. Macam impossible je! Lagi lagi tambahan pula banyak kerja – kerja sedia ada sebagai seorang surirumah memang memeningkan kepala! Read more…


Bisnes masih menjadi taboo dikalangan kebanyakan orang Melayu. Taboo = ketakutan, kekhuatiran Ada yang anggap bisnes itu kedai besar, pekerja ramai, masuk juta-juta, tak berjaya maka bangkrap. Bisnes ni bukan begitu. Mindset perlu ada perubahan. Jika kita pernah baca buku Read more…


Tak mustahil pun. Bagi yang betul-betul minat, anda tidak ada alasan untuk tidak buat bisnes jika anda tidak ada modal besar. Peluang terbuka luas cuma terdapat beberapa masalah. Masalah apa? Terlalu banyak peluang.


Dalam keghairahan kita mencari bisnes yang sesuai untuk mula, kita selalu sangka, bisnes yang modalnya besar mampu menghasilkan jualan yang besar. Manakala bisnes yang modalnya kecil menghasilkan jualan kecil. Dalam dunia realiti, banyak bisnes yang dapat dimulakan dengan modal kecil, Read more…


Bukan skim cepat kaya. Macam adsense tapi bukan. Komisen di beri setiap kali impression.


Takde siapa yang tak mahu kerja.   Sedegil-degil penganggur pun mesti dia nak kerja.   Tiada kerja tiada duit.


Adakah anda sedang mencari kerja sambilan yang boleh dilakukan secara bersahaja dari rumah? Kerja sambilan yang mengambil banyak masa dan tenaga adalah tidak sesuai dengan anda? Anda telah membuat pilihan yang betul. Ini kerana dengan kerja yang anda sedang lakukan Read more…


Bila lihat sahaja tajuk di atas saya percaya ramai yang masih skeptikal tentang peluang yang mampu di perolehi dari idea ini. Apa dia bisnes dari rumah? Bisnes dari rumah merupakan kerja yang sah bukanlah sesuatu yang pelik. Terutama yang masih Read more…


Terdapat lima cara utama di mana anda boleh memulakan perniagaan ebook. Kelima-lima cara ini mempunyai tahap-tahap yang berbeza mengikut kemampuan anda. Jadi anda boleh pilih mana satu yang anda suka, selesa dan yang paling penting mampu nak buat. Biar saya Read more…

Sadaqah tanda syukur

Subscribe to Sembang Blogger

Klik sini!

Archives

Nuffnang

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com