Tag: peluang perniagaan 2015

Kenapa saya baru join peluang perniagaan ini pada tahun 2015?

Sebenarnya dah lama cari pasif income ni sebagai peluang perniagaan. Hanya pada tahun 2015 ni je tiba-tiba tergerak hati nak join. Dari dulu dok perati satu demi satu peluang datang dan pergi. Sebab kita perlu fikir at least ada satu income pasif sebagai bekalan masa depan. Kalau ada banyak lagi bagus cumanya kita ni banyak

Test power menjual di car boot sale

Kali ni saje nak citer kisah menjual di car boot sale. Selalunya car boot sale ni tempat orang nak let go barang-barang terpakai atau barang baru tak terpakai yang dah berlonggok kat rumah tak tau nak letak kat mana. Jadi barang-barang tu boleh je disedekahkan atau let go dengan harga murah-murah. Tapi dalam pada ada

Awas, Mesin komisen hanyalah satu Scam!

Tiba-tiba ada rasa instinct nak tulis topik ni. Bagi yang baru dalam affiliate mungkin bila baca je tajuk macam bunyik scam je kan. Tapi bagi yang dah biasa dah tak ada apa rasa apalagi yang memang dapat banyak komisen affiliate diaorang dah tak heran pun. Saya cuma nak berkongsi dengan anda yang masih skeptikal dan

Bisnes online 2015: Apa persediaan bagi wanita yang nak mula bisnes di rumah?

Ramai wanita yang asyik terfikir bila agaknya mereka boleh buat bisnes dirumah. Dengan komitmen di pejabat, masa adalah sangat tidak mengizinkan. Macam impossible je! Lagi lagi tambahan pula banyak kerja – kerja sedia ada sebagai seorang surirumah memang memeningkan kepala! Anak-anak dan suami juga memerlukan perhatian. Sebab itu dalam rumahtangga perlu ada sikap bantu membantu

Nak mula bisnes perlukah modal besar?

Bisnes masih menjadi taboo dikalangan kebanyakan orang Melayu. Taboo = ketakutan, kekhuatiran Ada yang anggap bisnes itu kedai besar, pekerja ramai, masuk juta-juta, tak berjaya maka bangkrap. Bisnes ni bukan begitu. Mindset perlu ada perubahan. Jika kita pernah baca buku jutawan senyap, orang yang jual cakoi itu bisnes.

Minat bisnes tapi takde modal besar?

Tak mustahil pun. Bagi yang betul-betul minat, anda tidak ada alasan untuk tidak buat bisnes jika anda tidak ada modal besar. Peluang terbuka luas cuma terdapat beberapa masalah. Masalah apa? Terlalu banyak peluang.

Bisnes kecil untung besar

Dalam keghairahan kita mencari bisnes yang sesuai untuk mula, kita selalu sangka, bisnes yang modalnya besar mampu menghasilkan jualan yang besar. Manakala bisnes yang modalnya kecil menghasilkan jualan kecil. Dalam dunia realiti, banyak bisnes yang dapat dimulakan dengan modal kecil, namun ia mampu menghasilkan jumlah jualan yang besar. Kita tidak sangka kerana peniaga-peniaga itu tidak

Kerja sambilan di rumah

Adakah anda sedang mencari kerja sambilan yang boleh dilakukan secara bersahaja dari rumah? Kerja sambilan yang mengambil banyak masa dan tenaga adalah tidak sesuai dengan anda? Anda telah membuat pilihan yang betul. Ini kerana dengan kerja yang anda sedang lakukan anda sudah sedia menyumbangkan terlalu banyak masa dan tenaga untuk melakukan tugas bagi memenuhi keperluan

Bisnes dari rumah

Bila lihat sahaja tajuk di atas saya percaya ramai yang masih skeptikal tentang peluang yang mampu di perolehi dari idea ini. Apa dia bisnes dari rumah? Bisnes dari rumah merupakan kerja yang sah bukanlah sesuatu yang pelik. Terutama yang masih berfikiran kolot termasuk saya dahulu pun selalu fikirkan cari kerja, kerja tetap, kerja pejabat, kerja
Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com