Tag Archives: peluang buat duit mudah


Pendapatan tambahan bukanlah kerana kita suka-suka nak tambah duit nak enjoy. Saya dapat rasakan anda yang baca artikel ini berhempas pulas mencari duit untuk menyara keluarga. Pastinya apabila anda nak cari pendapatan tambahan sudah pasti ada sebabnya. Jadi saya rasa Read more…


Wallahu’alam. Saya pernah mendapat soalan ini. Jawapannya tiada. Malah saya bertanya balik soalan yang sama. Sebab apa? Lihat kembali zaman persekolahan kita. Kemudian mengaji lanjut ke universiti atau kolej. Berapa banyak yang dah kita habiskan sampaikan berhutang, Lecture sini, tutorial Read more…


Soalan ni biasa keluar. Kalau tak keluar ikut mulut pun dia tetap ada terdetik di hati. Ini biasa normal sebab jika tak tanya memang senang la kita kena tipu. Tapi banyak sangat tanya pun tak betul jugak sebab last last Read more…


Orang bisnes kita pun nak bisnes. Tapi tak tau nak bisnes apa. Bisnes ada banyak bisnes. Ada yang nak jadi jutawan. Untung ciput tak nak. Nak untung kaw kaw punya. Itulah imaginasi orang yang tak pernah bisnes tapi nak bisnes. Read more…


Dalam zaman sekarang yang serba-serbi nak pakai wang, anda pasti pening kepala apabila tengok baki gaji yang makin lama tinggal makin sikit. Ditambah pulak dengan cukai-cukai baru yang timbul seperti GST, kesannya memang betul-betul menyiksakan jiwa. Cuba bayangkan jika semua Read more…


Saya copy paste artikel ini dari Cik Pn Nur Insyirah. Tips ini bagi saya sangat bagus dan saya mohon Allah berkati saya kerana panjangkan ilmu ini supaya orang lain dapat langsai hutangnya jadikan hidup mereka lebih tenang. Amin. Begini kisah Read more…


Sudah terang lagi bersuluh, penjawat awam memang tidak boleh lari kerana semua gaji mereka ada dalam sistem akauntan negara. Sepatutnya apabila diberi peluang untuk bayar ansuran tidak perlulah berdolak dan melambatkan bayaran kerana suatu hari nanti pasti akan dipotong juga Read more…


Langkah pemotongan gaji mungkin nampak agak kejam namun inilah satu=satunya cara untuk mendisiplinkan semua orang untuk bayar hutang. Jangan dipelihara dan dibesarkan hutang. Lebih baik susah dahulu agar kelak pada masa depan anda ada wang untuk survival kehidupan. Kita pasti Read more…


Sebenarnya dah lama cari pasif income ni sebagai peluang perniagaan. Hanya pada tahun 2015 ni je tiba-tiba tergerak hati nak join. Dari dulu dok perati satu demi satu peluang datang dan pergi. Sebab kita perlu fikir at least ada satu Read more…


Ini memang kes naya lah. Orang nak bayar pun dah cukup baik tapi kalau korang takde langsung keinginan nak bayar memang jadi kes parah la jugak. Bukan apa tak pasal-pasal kena tindakan tatatertib. Ini baru cadangan je harap tak menjadi. Read more…


Ramai wanita yang asyik terfikir bila agaknya mereka boleh buat bisnes dirumah. Dengan komitmen di pejabat, masa adalah sangat tidak mengizinkan. Macam impossible je! Lagi lagi tambahan pula banyak kerja – kerja sedia ada sebagai seorang surirumah memang memeningkan kepala! Read more…


Bisnes masih menjadi taboo dikalangan kebanyakan orang Melayu. Taboo = ketakutan, kekhuatiran Ada yang anggap bisnes itu kedai besar, pekerja ramai, masuk juta-juta, tak berjaya maka bangkrap. Bisnes ni bukan begitu. Mindset perlu ada perubahan. Jika kita pernah baca buku Read more…


Tak mustahil pun. Bagi yang betul-betul minat, anda tidak ada alasan untuk tidak buat bisnes jika anda tidak ada modal besar. Peluang terbuka luas cuma terdapat beberapa masalah. Masalah apa? Terlalu banyak peluang.


Dalam keghairahan kita mencari bisnes yang sesuai untuk mula, kita selalu sangka, bisnes yang modalnya besar mampu menghasilkan jualan yang besar. Manakala bisnes yang modalnya kecil menghasilkan jualan kecil. Dalam dunia realiti, banyak bisnes yang dapat dimulakan dengan modal kecil, Read more…

FREE Download!

Nak RAHSIA Berniaga di FB?
>>KLIK SINI!<<

Sadaqah tanda syukur

Subscribe to Sembang Blogger

Klik sini!

Archives

Nuffnang

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com