Tag: peluang buat duit 2015

Bagaimana blog mampu buat duit sampingan tambah pendapatan anda

Pendapatan tambahan bukanlah kerana kita suka-suka nak tambah duit nak enjoy. Saya dapat rasakan anda yang baca artikel ini berhempas pulas mencari duit untuk menyara keluarga. Pastinya apabila anda nak cari pendapatan tambahan sudah pasti ada sebabnya. Jadi saya rasa sangat perlunya saya share pengalaman untuk bantu pembaca sekalian. Perkongsian artikel yang saya tulis ini

Bisnes ni gerenti ke boleh berjaya?

Wallahu’alam. Saya pernah mendapat soalan ini. Jawapannya tiada. Malah saya bertanya balik soalan yang sama. Sebab apa? Lihat kembali zaman persekolahan kita. Kemudian mengaji lanjut ke universiti atau kolej. Berapa banyak yang dah kita habiskan sampaikan berhutang, Lecture sini, tutorial sana, grup study sinun, beli buku, pinjam buku, assignment dan peperiksaan semester dan akhirnya dapat

Betul ke bisnes ni?! Macam tak percaya je

Soalan ni biasa keluar. Kalau tak keluar ikut mulut pun dia tetap ada terdetik di hati. Ini biasa normal sebab jika tak tanya memang senang la kita kena tipu. Tapi banyak sangat tanya pun tak betul jugak sebab last last tak ke mana kita. Asik dok tanya ja tindakan takdak. Oleh itu biar kita ditengah-tengah.

Cara labur RM100 menjadi RM1577.98

Orang bisnes kita pun nak bisnes. Tapi tak tau nak bisnes apa. Bisnes ada banyak bisnes. Ada yang nak jadi jutawan. Untung ciput tak nak. Nak untung kaw kaw punya. Itulah imaginasi orang yang tak pernah bisnes tapi nak bisnes. Bagi yang dah lama pulak tapi tak naik-naik memang rasa bersyukur dapat bertahan ada income

Kakitangan Kerajaan Terkejut Beruk Gaji Kena Potong PTPTN Tinggal RM19

Siapa yang tak terkejut bila tengok gaji bersih cuma RM19. Nak makan apa? huhu…. Itulah nasib seorang penjawat awam yang dirahsiakan identitinya. Dia uploadkan silip gajinya kat Facebook dan nampak dengan jelas PTPTN potong gajinya sebanyak RM2k+. Jika kita perati ada juga komen-komen yang mencemuh PTPTN dan ada juga yang tidak simpati. Bagi yang simpati

Bila taraf hidup dah naik, kenalah tambah pendapatan

Dalam zaman sekarang yang serba-serbi nak pakai wang, anda pasti pening kepala apabila tengok baki gaji yang makin lama tinggal makin sikit. Ditambah pulak dengan cukai-cukai baru yang timbul seperti GST, kesannya memang betul-betul menyiksakan jiwa. Cuba bayangkan jika semua barang keperluan dicukai, jadi kita ini hari-hari pun bayar cukai. Baru-baru ini katanya tol pula

Cuba Setel Hutang PTPTN Dengan Teknik Asmaul Husna

Saya copy paste artikel ini dari Cik Pn Nur Insyirah. Tips ini bagi saya sangat bagus dan saya mohon Allah berkati saya kerana panjangkan ilmu ini supaya orang lain dapat langsai hutangnya jadikan hidup mereka lebih tenang. Amin. Begini kisah yang diceritakan. Sekitar bulan 5-6, aku berkenalan dengan #TeknikAsmaulHusna. Sambungan daripada #TeknikBAD cuma orang yang

Perlu ke potong gaji bayar hutang PTPTN penjawat awam?

Sudah terang lagi bersuluh, penjawat awam memang tidak boleh lari kerana semua gaji mereka ada dalam sistem akauntan negara. Sepatutnya apabila diberi peluang untuk bayar ansuran tidak perlulah berdolak dan melambatkan bayaran kerana suatu hari nanti pasti akan dipotong juga jika bayaran tidak dilunaskan mengikut jadual. PUTRAJAYA: Semua penjawat awam diwajibkan membuat potongan gaji bagi

Potong Gaji Penjawat Awam Berhutang PTPTN Mulai September 2015

Langkah pemotongan gaji mungkin nampak agak kejam namun inilah satu=satunya cara untuk mendisiplinkan semua orang untuk bayar hutang. Jangan dipelihara dan dibesarkan hutang. Lebih baik susah dahulu agar kelak pada masa depan anda ada wang untuk survival kehidupan. Kita pasti rasa sedih jika anak-anak kecil yang ada sekarang bila besar mewarisi hutang mak bapa mereka.

Kenapa saya baru join peluang perniagaan ini pada tahun 2015?

Sebenarnya dah lama cari pasif income ni sebagai peluang perniagaan. Hanya pada tahun 2015 ni je tiba-tiba tergerak hati nak join. Dari dulu dok perati satu demi satu peluang datang dan pergi. Sebab kita perlu fikir at least ada satu income pasif sebagai bekalan masa depan. Kalau ada banyak lagi bagus cumanya kita ni banyak

Tindakan tatatertib penjawat awam gagal bayar hutang PTPTN

Ini memang kes naya lah. Orang nak bayar pun dah cukup baik tapi kalau korang takde langsung keinginan nak bayar memang jadi kes parah la jugak. Bukan apa tak pasal-pasal kena tindakan tatatertib. Ini baru cadangan je harap tak menjadi. Cuma semua penjawat awam kena ingat duit yang dibayar balik akan digunakan oleh generasi akan

Bisnes online 2015: Apa persediaan bagi wanita yang nak mula bisnes di rumah?

Ramai wanita yang asyik terfikir bila agaknya mereka boleh buat bisnes dirumah. Dengan komitmen di pejabat, masa adalah sangat tidak mengizinkan. Macam impossible je! Lagi lagi tambahan pula banyak kerja – kerja sedia ada sebagai seorang surirumah memang memeningkan kepala! Anak-anak dan suami juga memerlukan perhatian. Sebab itu dalam rumahtangga perlu ada sikap bantu membantu

Nak mula bisnes perlukah modal besar?

Bisnes masih menjadi taboo dikalangan kebanyakan orang Melayu. Taboo = ketakutan, kekhuatiran Ada yang anggap bisnes itu kedai besar, pekerja ramai, masuk juta-juta, tak berjaya maka bangkrap. Bisnes ni bukan begitu. Mindset perlu ada perubahan. Jika kita pernah baca buku jutawan senyap, orang yang jual cakoi itu bisnes.

Minat bisnes tapi takde modal besar?

Tak mustahil pun. Bagi yang betul-betul minat, anda tidak ada alasan untuk tidak buat bisnes jika anda tidak ada modal besar. Peluang terbuka luas cuma terdapat beberapa masalah. Masalah apa? Terlalu banyak peluang.

Bisnes kecil untung besar

Dalam keghairahan kita mencari bisnes yang sesuai untuk mula, kita selalu sangka, bisnes yang modalnya besar mampu menghasilkan jualan yang besar. Manakala bisnes yang modalnya kecil menghasilkan jualan kecil. Dalam dunia realiti, banyak bisnes yang dapat dimulakan dengan modal kecil, namun ia mampu menghasilkan jumlah jualan yang besar. Kita tidak sangka kerana peniaga-peniaga itu tidak

Komisyen Ashadee menjengah lagi

Alhamdulillah. Artikel adalah salah satu perkara yang pakcik Google suka. Jika kita ada produk, servis, maklumat yang ingin disebarkan maka artikel adalah yang boleh membantu anda buat promosi selain sedikit gambar dan video di celah-celah. Begitu juga komisyen yang saya dapat ini hasilnya adalah dengan menulis artikel. Anda dah mula menulis artikel? Jika sudah, bagus

Jadikan komisyen affiliate rezeki terpijak pendapatan sampingan anda

Semalam. Saja cek akaun affiliate satu demi satu beberapa produk digital yang saya promosi di blog ni. Kebanyakan owner produk akan letak notifikasi setiap kali jika ada jualan. Tapi ada juga yang tidak jadi caranya nak tahu samada terhasil jualan kita kena log in ke dalam akaun affiliate. Lihat pada tab jualan. Kebetulan tergerak nak

Hari ini hari gaji affiliate dapat komisyen buat pendapatan sampingan

Alhamdulillah. Owner produk ada masalah dengan bank jadi pembayaran terkumpul kali ini nampak banyak juga plus ada pembelian saat akhir. Bagi sesetengah orang mungkin sikit tapi bagi saya banyak dah ni. Sape nak bagi? Hari ini hari gaji affiliate. Dapatla pendapatan sampingan. Bolehlah top up simpanan mana yang patut. Best join program affiliate ni. Tak

Buat komisen affiliate untuk bayar bil api, air, astro, broadband

Kali ini saya nak beritahu anda yang berminat untuk selesaikan masalah bil – bil yang menimbun yang anda masih belum bayar dan masih tertunggak. Anda mesti minat, betul? Tetapi minat sahaja tidak cukup. Mindset anda perlu bersedia untuk berusaha keras di depan laptop, pc atau android anda sahaja. Putus asa adalah diharamkan! Niat saya biar

Cara promosi affiliate link di facebook

KONSISTEN adalah kunci utama KEJAYAAN AFFILIATERS! Ini ada cerita dari seorang IM yang terkenal. “Masa saya mula-mula buat bisnes affiliate ni, selepas promote jer saya asyik refresh sahaja dengan harapan agar ada sales sebaik sahaja saya lakukan promosi tersebut. Siapa TAKNAK…betul tak? Kemudian saya bandingkan pula usaha CIPUT saya tu dengan beberapa orang affiliate newbie

Bisnes dari rumah

Bila lihat sahaja tajuk di atas saya percaya ramai yang masih skeptikal tentang peluang yang mampu di perolehi dari idea ini. Apa dia bisnes dari rumah? Bisnes dari rumah merupakan kerja yang sah bukanlah sesuatu yang pelik. Terutama yang masih berfikiran kolot termasuk saya dahulu pun selalu fikirkan cari kerja, kerja tetap, kerja pejabat, kerja
Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com