Tag Archives: iklan fb


Macam mana nak buat iklan percuma di Facebook? Cara nak beriklan di FB ialah dengan bina kepercayaan pelanggan terhadap diri kita. Diri kita sendiri adalah aset. Istilah dia ialah online positioning. Siapa kita dimata fb friends dan follower?. Adakah mereka Read more…


Sekiranya kurang bajet selalunya kita susah nak keluar duit. Bila fikir 2-3 kali, tambahan lagi belum tentu balik modal iklan, memang takut nak melabur. Silap-silap boleh rabak poket. Bukan semua orang mahir FB ads sebab algoritmanya sentiasa berubah jadi yang Read more…


Bila buat iklan kita mesti jelas supaya pelanggan pun jelas. Masalah iklan ialah apabila kita tak jelas. Bila kita sendiri tak jelas, iklan akan jadi celaru. Bila iklan tak betul, pelanggan buat dek je. Kenapa jadi begitu?


Ada soalan ada jawapannya. Soalannya – apa ayat promosi nak guna bila masa nak jual produk? Ayat promosi sesuai ialah …


Cuba fikir apa keunikan produk bisnes kita? Ada seribu penjual shawl. Ada seribu penjual ubat kulit cerah. Ada seribu penjual baju t-shirt. Setiap niche, ada banyak persaingan. Jadi, kita perlu berikan sebab kenapa pelanggan perlu membeli dari kita. Saya berikan Read more…


Adalah menjadi lumrah kepada kita untuk mencari peluang untuk beriklan secara percuma atau paling tidak pun jika dapat mengiklan dengan harga yang paling murah. Mungkin ramai yang tidak sedar apabila anda mempunyai produk atau servis untuk ditawarkan kepada orang ramai Read more…


Alhamdulillah, kerana nak tunjuk pada anda faedah BOOST POST ni, admin dah run iklan BOOST POST dengan kos seminimum $5 (RM16)/hari, paling busuk pun admin dah dapat sales RM50 satu hari. Maksudnya net profit RM34 satu hari. Itupun sebab harga Read more…


Rasanya dah banyak kali ulang ni tapi saya tak akan jemu sebab ramai orang perlukan pengetahuan ini sebab masih belum berjaya membuatkan facebook page mereka diketahui. Terdapat beberapa cara untuk promosi facebook page dimana anda boleh gunakan cara promosi yang Read more…


Haha…tentu korang tergelak bila baca tajuk post kali ini. Apa taknya, iklan paling murah dalam dunia?? Helo … ada iklan free je pun. So, tak heran kan. Tapi kali ini korang kena heran. Sebab apa? Iklan ni bukan sahaja paling Read more…

FREE Download!

Nak RAHSIA Berniaga di FB?
>>KLIK SINI!<<

Sadaqah tanda syukur

Subscribe to Sembang Blogger

Klik sini!

Archives

Nuffnang

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com