Tag Archives: cara promosi


Selalunya bila ingat buat promosi mesti nak kena buat fanpage. Fanpage khas untuk bisnes. Boleh juga. Tapi sebenarnya ada banyak cara. Kita mestilah dinamik dan fleksibel. Tak boleh nak jumud dan berpegang kepada satu pendapat sahaja. Tapi ada rules juga. Read more…


Cara promosi produk yang berkesan ialah dengan cara yang berulang-ulang yang dibuat dalam keadaan yang pelbagai. Pelanggan jadi bosan jika iklan yang sama diulang banyak kali. Kadangkala kita sendiri pun naik muak dengan iklan yang kita dah buat. Solusinya ialah Read more…


Ramai yang tersilap bila ingat dengan sekali promosi kita boleh terus boleh berjaya jual produk atau servis. Tapi bukan macam tu sebenarnya konsep promosi ni. Dia kena buat selalu supaya orang ingat kita. Tapi bukan maksudnya tiap kali nak jual, Read more…


Mudah sahaja jika nak lihat peniaga-peniaga fb yang buat promosi di fb. Tentu anda hari-hari baca newsfeed. Jika sekali kita scroll tu boleh jumpa ada yang menulis di wall boleh kita perhatikan gaya penulisan mereka. Jangan lihat peniaga yang guna Read more…


Cara promosi produk yang berkesan ialah dengan menggunakan ayat promosi produk yang mampu menarik perhatian pelanggan. Pernah tak anda cuba promosi banyak-banyak tempat tapi tiada respon dari orang lain? Maksudnya tiada orang yang tertarik dengan iklan anda. Anda dah cuba Read more…


Tak main SEO boleh. Tapi kena kerja kuat sikit. Bukan sikit tapi banyak.


Ramai orang tahu untuk buat atau hasilkan page facebook tapi ramai juga yang tidak tahu bagaimana untuk promosikan page tersebut. Page facebook adalah ibarat branding produk anda. Tiada promosi bermaksud tiada trafik dan tiada orang pun yang tahu keujudan bisnes Read more…


Sudah tentu anda dah ada produk untuk dijual. Yang menjadi isunya sekarang ialah bagaimana nak jual produk tersebut, bukan? Bagi menyampaikan info berkenaan produk kepada pelanggan, anda perlu menyampaikannya dengan cara yang paling menarik dan berkesan agar pelanggan tertarik untuk Read more…


Alhamdulillah, kerana nak tunjuk pada anda faedah BOOST POST ni, admin dah run iklan BOOST POST dengan kos seminimum $5 (RM16)/hari, paling busuk pun admin dah dapat sales RM50 satu hari. Maksudnya net profit RM34 satu hari. Itupun sebab harga Read more…


Anda tentu pernah alami situasi begini Sekarang ni…..SUSAH SANGAT nak penuhkan slot order sebab tak pandai nak buat sale. Banyak yang minta no akaun M2U tapi lepas tu tiba-tiba terus senyap tanpa berita. Ada juga yang rajin booking tapi tak Read more…


Salam, Saya nak ucapkan selamat berpuasa pada semua. Sukacita saya nak umumkan Promosi Ramadhan ini semoga dengan keberkatannya melimpahi kita semua dan dengan itu saya juga terfikir nak bantu lebih ramai orang untuk buat jualan di Facebook. Saya jamin harga Read more…


Dalam post sebelumnya telah ditekankan kepentingan ayat promosi dalam menjual produk. Kali ini pula ingin saya nak nyatakan tentang kepentingan gambar dalam menarik pelanggan untuk membeli. Cuba anda bandingkan post fb yang anda buat penuh dengan teks dengan fan page Read more…


Screenshot di atas menunjukkan post di salah satu fan page kami di facebook. Jika dilihat pada yang ditanda pada bulatan merah ianya telah mencapai reach yang agak tinggi jika dibandingkan dengan post post yang lain. Setelah diamati kembali didapati post Read more…


Tentu anda sedang bayangkan alangkah indahnya hidup bila setiap promosi yang anda lakukan membuahkan hasil. Memang itu impian setiap orang jika boleh setiap kali up barang di fanpage terus orang like, komen dan beli. Tapi ianya tidaklah semudah yang disangka. Read more…

FREE Download!

Nak RAHSIA Berniaga di FB?
>>KLIK SINI!<<

Sadaqah tanda syukur

Subscribe to Sembang Blogger

Klik sini!

Archives

Nuffnang

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com