Tag: cara promosi

Contoh promosi produk di wall facebook personal

Selalunya bila ingat buat promosi mesti nak kena buat fanpage. Fanpage khas untuk bisnes. Boleh juga. Tapi sebenarnya ada banyak cara. Kita mestilah dinamik dan fleksibel. Tak boleh nak jumud dan berpegang kepada satu pendapat sahaja. Tapi ada rules juga. Undang-undang standard nak buat promo. Pertamanya mesti fokus. Tak boleh nak caca marba promote pelbagai

Cara promosi produk yang berkesan

Cara promosi produk yang berkesan ialah dengan cara yang berulang-ulang yang dibuat dalam keadaan yang pelbagai. Pelanggan jadi bosan jika iklan yang sama diulang banyak kali. Kadangkala kita sendiri pun naik muak dengan iklan yang kita dah buat. Solusinya ialah pelbagaikan iklan itu agar ia nampak menarik. Untuk mendapatkan idea membuat iklan tidaklah susah. Jangan

Promosi berjaya hanya apabila dibuat secara konsisten

Ramai yang tersilap bila ingat dengan sekali promosi kita boleh terus boleh berjaya jual produk atau servis. Tapi bukan macam tu sebenarnya konsep promosi ni. Dia kena buat selalu supaya orang ingat kita. Tapi bukan maksudnya tiap kali nak jual, jual dan jual. Promosi kena selalu tapi yang menjual tu sekali sekala agar orang tak

Cara bisnes online di fb dengan teknik yang betul

Mudah sahaja jika nak lihat peniaga-peniaga fb yang buat promosi di fb. Tentu anda hari-hari baca newsfeed. Jika sekali kita scroll tu boleh jumpa ada yang menulis di wall boleh kita perhatikan gaya penulisan mereka. Jangan lihat peniaga yang guna sponsored ads tapi lihat peniaga fb yang tidak guna apa-apa ads pun tapi post dia

Cara nak mempromosikan diri sebagai penjual agar dipercayai pelanggan

Promosi diri sendiri dulu sebelum promosi produk. Ini bukan bermaksud mencanang kebaikan diri sendiri. Tapi tunjukkan di wall Fesbuk anda bahawa anda ialah seorang yang boleh dipercayai dan mempunyai integriti. Mudah sahaja. Kita kan seeloknya menyebarkan kebaikan. Menyampaikan nasihat. Buang sifat-sifat gurau senda melampau dan elak dari mengeluarkan kata-kata yang tidak sopan. Apabila anda menjadi

Cara buat ayat promosi produk yang berkesan mampu menarik perhatian pelanggan

Cara promosi produk yang berkesan ialah dengan menggunakan ayat promosi produk yang mampu menarik perhatian pelanggan. Pernah tak anda cuba promosi banyak-banyak tempat tapi tiada respon dari orang lain? Maksudnya tiada orang yang tertarik dengan iklan anda. Anda dah cuba macam-macam pelbagai cara promosi tapi cuma like je yang banyak? Produk anda orang dah nampak

Pelbagaikan cara promosi page facebook

Ramai orang tahu untuk buat atau hasilkan page facebook tapi ramai juga yang tidak tahu bagaimana untuk promosikan page tersebut. Page facebook adalah ibarat branding produk anda. Tiada promosi bermaksud tiada trafik dan tiada orang pun yang tahu keujudan bisnes anda di facebook. Saya cuba senaraikan beberapa pilihan teknik untuk anda gunakan bagi mempopularkan page

Cara promosi tarik perhatian pelanggan dengan ayat marketing power

Sudah tentu anda dah ada produk untuk dijual. Yang menjadi isunya sekarang ialah bagaimana nak jual produk tersebut, bukan? Bagi menyampaikan info berkenaan produk kepada pelanggan, anda perlu menyampaikannya dengan cara yang paling menarik dan berkesan agar pelanggan tertarik untuk mendapatkannya. Bagi tujuan itu maksud yang tersurat itu perlu di sampaikan sebaik mungkin dengan memerlukan

Cara berkesan guna ayat power untuk close sale

Anda tentu pernah alami situasi begini Sekarang ni…..SUSAH SANGAT nak penuhkan slot order sebab tak pandai nak buat sale. Banyak yang minta no akaun M2U tapi lepas tu tiba-tiba terus senyap tanpa berita. Ada juga yang rajin booking tapi tak serius nak beli. Orang yang betul-betul minat tak dapat beli so dia beli tempat lain.

Promosi Ramadhan – Cara Promosi Produk di Facebook dengan Boost Post

Salam, Saya nak ucapkan selamat berpuasa pada semua. Sukacita saya nak umumkan Promosi Ramadhan ini semoga dengan keberkatannya melimpahi kita semua dan dengan itu saya juga terfikir nak bantu lebih ramai orang untuk buat jualan di Facebook. Saya jamin harga potongan yang saya beri akan membuatkan anda mampu untuk dapatkannya. Maklumlah musim begini ramai orang

Cara promosi produk dengan gambar

Dalam post sebelumnya telah ditekankan kepentingan ayat promosi dalam menjual produk. Kali ini pula ingin saya nak nyatakan tentang kepentingan gambar dalam menarik pelanggan untuk membeli. Cuba anda bandingkan post fb yang anda buat penuh dengan teks dengan fan page yang penuh sarat gambar-gambar. Manakah yang lebih menarik? Anda sudah tahu jawapannya! Tentulah gambar yang

Cara promosi dengan video di facebook

Screenshot di atas menunjukkan post di salah satu fan page kami di facebook. Jika dilihat pada yang ditanda pada bulatan merah ianya telah mencapai reach yang agak tinggi jika dibandingkan dengan post post yang lain. Setelah diamati kembali didapati post yang telah capai total reach 1,891 merupakan post yang berbentuk video. Sebenarnya simple sahaja video

Faktor kejayaan jualan produk

Tentu anda sedang bayangkan alangkah indahnya hidup bila setiap promosi yang anda lakukan membuahkan hasil. Memang itu impian setiap orang jika boleh setiap kali up barang di fanpage terus orang like, komen dan beli. Tapi ianya tidaklah semudah yang disangka. Oleh yang demikian anda terus bekerja keras promosi promosi dan promosi namun adakah anda sedar

Langkah – langkah promosi

Sebelum anda bermula untuk promosi produk anda pernahkah anda bertanya kepada diri sendiri samada produk tersebut ada banyak persaingan yang menyebabkan langkah promosi anda kelak tidak akan berkesan. Jalankan penyelidikan terlebih dahulu agar anda tidak rugi kemudian hari. Hanya jalankan langkah promosi setelah anda jalankan beberapa ujian respon pelanggan terhadap produk anda. Sekiranya respon baik

Cara promosi facebook page

Rasanya dah banyak kali ulang ni tapi saya tak akan jemu sebab ramai orang perlukan pengetahuan ini sebab masih belum berjaya membuatkan facebook page mereka diketahui. Terdapat beberapa cara untuk promosi facebook page dimana anda boleh gunakan cara promosi yang percuma atau berbayar. Antaranya: 1. Blog 2. Iklan FB ads 3. Viral apps 4. Facebook

Mantapkan Promosi dengan Muhasabah Diri

Seringkali kita mungkin selalu menemui jalan buntu dalam menjalankan promosi justeru apa tindakan kita sebagai tindakan post mortem? Periksa kempen samada semuanya telah dilaksanakan seperti yang dirancang mengikut flow yang tersusun Semak laman web, blog, link dan semua aspek teknikal yang terlibat samada berlaku error di mana mana yang menyebabkan berlakunya breakdown Lain -lain Namun

Mengapa perlu cara promosi guna fanpage?

Soalan popular yang selalu ditanya berkenaan pemasaran facebook adalah, “Saya dah ada akaun profil, kenapa perlu saya buat pages untuk bisnes? Tidak kira sebesar mana pun perniagaan anda, ia adalah satu inisiatif baik, iaitu menghasilkan Facebook Pages untuk bisnes.Facebook Pages atau dahulunya dikenali sebagai fan page, adalah laman Facebook yang berlainan dari profil peribadi kita.

Promosikan khidmat anda dengan pemasaran internet

Pemasaran internet patut diambil sebagai salah satu strategi pemasaran yang penting. Tidak kisah samada anda menawarkan produk fizikal, produk digital, perkhidmatan seperti penyenggaraan, pembaikian, bengkel motor, bengkel kereta dan sebagainya internet boleh membantu mempromosikan perniagaan anda dengan menjangkau jauh dari lokasi yang anda sedang berada. Dalam kes saya, mempromosikan bengkel kereta kepunyaan adik melalui jalan
Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com