Tag Archives: cara promosi produk


Cara promosi produk yang berkesan ialah dengan cara yang berulang-ulang yang dibuat dalam keadaan yang pelbagai. Pelanggan jadi bosan jika iklan yang sama diulang banyak kali. Kadangkala kita sendiri pun naik muak dengan iklan yang kita dah buat. Solusinya ialah Read more…


Cakap pasal bisnes je mesti nak sentuh topik modal. Sebenarnya untuk permulaan tak ada pun tak apa. Cuba bayangkan anda nak jual barang terpakai. Perlu keluar modal ke? Kalau jual produk kecantikan hatta pun produk boleh dapat dari dropship. Itu Read more…


Cara promosi produk yang berkesan ialah dengan menggunakan ayat promosi produk yang mampu menarik perhatian pelanggan. Pernah tak anda cuba promosi banyak-banyak tempat tapi tiada respon dari orang lain? Maksudnya tiada orang yang tertarik dengan iklan anda. Anda dah cuba Read more…


Tak reti nak menulis ayat promosi? Tak ada masa nak fikir ayat yang sesuai untuk buat promosi? Masih ada cara untuk anda yang mempunyai patternĀ  cenggini. Tahukah anda bahawa gambar boleh ‘bercakap’ dan ‘menjual’ bagi pihak anda apabila anda tahu Read more…


Alhamdulillah, kerana nak tunjuk pada anda faedah BOOST POST ni, admin dah run iklan BOOST POST dengan kos seminimum $5 (RM16)/hari, paling busuk pun admin dah dapat sales RM50 satu hari. Maksudnya net profit RM34 satu hari. Itupun sebab harga Read more…


Salam, Saya nak ucapkan selamat berpuasa pada semua. Sukacita saya nak umumkan Promosi Ramadhan ini semoga dengan keberkatannya melimpahi kita semua dan dengan itu saya juga terfikir nak bantu lebih ramai orang untuk buat jualan di Facebook. Saya jamin harga Read more…


Amazon adalah satu vendor yang menjual pelbagai produk. Ia boleh diabaratkan sebagai sebuah hypermarket yang besar tetapi menjual produk-produk mereka secara online. Amazon adalah syarika yang berpengkalan di Amerika Syarikat dan mempunyai cawangan di negara lain juga seperti Canada, Europe Read more…


Dalam post sebelumnya telah ditekankan kepentingan ayat promosi dalam menjual produk. Kali ini pula ingin saya nak nyatakan tentang kepentingan gambar dalam menarik pelanggan untuk membeli. Cuba anda bandingkan post fb yang anda buat penuh dengan teks dengan fan page Read more…


Screenshot di atas menunjukkan post di salah satu fan page kami di facebook. Jika dilihat pada yang ditanda pada bulatan merah ianya telah mencapai reach yang agak tinggi jika dibandingkan dengan post post yang lain. Setelah diamati kembali didapati post Read more…


Tentu anda sedang bayangkan alangkah indahnya hidup bila setiap promosi yang anda lakukan membuahkan hasil. Memang itu impian setiap orang jika boleh setiap kali up barang di fanpage terus orang like, komen dan beli. Tapi ianya tidaklah semudah yang disangka. Read more…


Sebelum anda bermula untuk promosi produk anda pernahkah anda bertanya kepada diri sendiri samada produk tersebut ada banyak persaingan yang menyebabkan langkah promosi anda kelak tidak akan berkesan. Jalankan penyelidikan terlebih dahulu agar anda tidak rugi kemudian hari. Hanya jalankan Read more…


Ada 3 cara mudah promosi produk dengan Facebook Fanpage berpengaruh: 1. Bina sebuah Facebook Fanpage yang hebat Facebook Fanpage adalah sama penting seperti membina laman web. Ia perlu mempunyai maklumat yang lengkap, menarik serta mudah untuk difahami oleh semua orang. Read more…


Alhamdulillah baru baru ini saya baru menerima satu cek komisen dari Amazon. Macam tak percaya pula. Sebenarnya ini pertama kali saya terima cek affiliate dari luar negara. Jadi ini menunjukkan Amazon sebenarnya adalah sebuah syarikat yang boleh dipercayai sekiranya anda Read more…


Saya akan tunjukkan cara macamana cara buat facebook landing page di fb page beserta dengan contoh agar anda nampak sendiri bagaimana proses ini berjalan. Untuk tidak membuang masa saya tunjukkan kedua-dua facebook landing page dan juga opt in gate yang Read more…


Sila beri perhatian ya jika anda adalah seorang pemilik bisnes. Kenapa saya beritahu macam ni? Ini ialah kerana tiada berita gembira selain post ini… Baca dengan teliti ya kerana saya akan dedahkan cara nak mempromosikan produk dengan betul. Saya tahu Read more…

FREE Download!

Nak RAHSIA Berniaga di FB?
>>KLIK SINI!<<

Sadaqah tanda syukur

Subscribe to Sembang Blogger

Klik sini!

Archives

Nuffnang

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com