Tag: cara promosi produk

Cara promosi produk yang berkesan

Cara promosi produk yang berkesan ialah dengan cara yang berulang-ulang yang dibuat dalam keadaan yang pelbagai. Pelanggan jadi bosan jika iklan yang sama diulang banyak kali. Kadangkala kita sendiri pun naik muak dengan iklan yang kita dah buat. Solusinya ialah pelbagaikan iklan itu agar ia nampak menarik. Untuk mendapatkan idea membuat iklan tidaklah susah. Jangan

Cara buat ayat promosi produk yang berkesan mampu menarik perhatian pelanggan

Cara promosi produk yang berkesan ialah dengan menggunakan ayat promosi produk yang mampu menarik perhatian pelanggan. Pernah tak anda cuba promosi banyak-banyak tempat tapi tiada respon dari orang lain? Maksudnya tiada orang yang tertarik dengan iklan anda. Anda dah cuba macam-macam pelbagai cara promosi tapi cuma like je yang banyak? Produk anda orang dah nampak

Promosi cara mudah dengan blog bergambar

Tak reti nak menulis ayat promosi? Tak ada masa nak fikir ayat yang sesuai untuk buat promosi? Masih ada cara untuk anda yang mempunyai pattern  cenggini. Tahukah anda bahawa gambar boleh ‘bercakap’ dan ‘menjual’ bagi pihak anda apabila anda tahu buat cara yang betul dengan menggunakan blog. Ramai yang hanya tahu upload gambar tapi gambar

Promosi Ramadhan – Cara Promosi Produk di Facebook dengan Boost Post

Salam, Saya nak ucapkan selamat berpuasa pada semua. Sukacita saya nak umumkan Promosi Ramadhan ini semoga dengan keberkatannya melimpahi kita semua dan dengan itu saya juga terfikir nak bantu lebih ramai orang untuk buat jualan di Facebook. Saya jamin harga potongan yang saya beri akan membuatkan anda mampu untuk dapatkannya. Maklumlah musim begini ramai orang

Cara membuat promosi produk Amazon

Amazon adalah satu vendor yang menjual pelbagai produk. Ia boleh diabaratkan sebagai sebuah hypermarket yang besar tetapi menjual produk-produk mereka secara online. Amazon adalah syarika yang berpengkalan di Amerika Syarikat dan mempunyai cawangan di negara lain juga seperti Canada, Europe dan Jepun. Setakat ini belum ada cawangan yang dibuka di Malaysia. Jadi mengapa perlu menjual

Cara promosi produk dengan gambar

Dalam post sebelumnya telah ditekankan kepentingan ayat promosi dalam menjual produk. Kali ini pula ingin saya nak nyatakan tentang kepentingan gambar dalam menarik pelanggan untuk membeli. Cuba anda bandingkan post fb yang anda buat penuh dengan teks dengan fan page yang penuh sarat gambar-gambar. Manakah yang lebih menarik? Anda sudah tahu jawapannya! Tentulah gambar yang

Cara promosi dengan video di facebook

Screenshot di atas menunjukkan post di salah satu fan page kami di facebook. Jika dilihat pada yang ditanda pada bulatan merah ianya telah mencapai reach yang agak tinggi jika dibandingkan dengan post post yang lain. Setelah diamati kembali didapati post yang telah capai total reach 1,891 merupakan post yang berbentuk video. Sebenarnya simple sahaja video

Faktor kejayaan jualan produk

Tentu anda sedang bayangkan alangkah indahnya hidup bila setiap promosi yang anda lakukan membuahkan hasil. Memang itu impian setiap orang jika boleh setiap kali up barang di fanpage terus orang like, komen dan beli. Tapi ianya tidaklah semudah yang disangka. Oleh yang demikian anda terus bekerja keras promosi promosi dan promosi namun adakah anda sedar

Langkah – langkah promosi

Sebelum anda bermula untuk promosi produk anda pernahkah anda bertanya kepada diri sendiri samada produk tersebut ada banyak persaingan yang menyebabkan langkah promosi anda kelak tidak akan berkesan. Jalankan penyelidikan terlebih dahulu agar anda tidak rugi kemudian hari. Hanya jalankan langkah promosi setelah anda jalankan beberapa ujian respon pelanggan terhadap produk anda. Sekiranya respon baik

3 cara promosi produk dengan Facebook Fanpage berpengaruh

Ada 3 cara mudah promosi produk dengan Facebook Fanpage berpengaruh: 1. Bina sebuah Facebook Fanpage yang hebat Facebook Fanpage adalah sama penting seperti membina laman web. Ia perlu mempunyai maklumat yang lengkap, menarik serta mudah untuk difahami oleh semua orang. Anda perlu memberi maklumat selengkap mungkin mengenai perniagaan anda. Ramai yang ingin tahu siapakah anda

Cara promosi produk affiliate Amazon

Alhamdulillah baru baru ini saya baru menerima satu cek komisen dari Amazon. Macam tak percaya pula. Sebenarnya ini pertama kali saya terima cek affiliate dari luar negara. Jadi ini menunjukkan Amazon sebenarnya adalah sebuah syarikat yang boleh dipercayai sekiranya anda adalah seorang affiliate marketer tidak kira dari mana kita berada. Cara pengurusan rekod jualan dan

Cara promosi produk guna Facebook landing page

Saya akan tunjukkan cara macamana cara buat facebook landing page di fb page beserta dengan contoh agar anda nampak sendiri bagaimana proses ini berjalan. Untuk tidak membuang masa saya tunjukkan kedua-dua facebook landing page dan juga opt in gate yang saya panggil ‘Double Trouble Gate’ sebagai facebook landing page.

Berniaga online guna blog cara promosi produk dengan mudah, pantas & betul

Contoh blog bisnes yang saya papar berikutnya ni adalah case study dari blog di mana saya adalah salah seorang pentadbirnya (admin). Barang yang di jual pula (kamera instant) merupakan barang kepunyaan seorang kawan. Beliau minta bantuan saya untuk menjualnya. Dari penjualan ini hasilnya beliau beri saya sedikit komisen kerana mendapatkan buyer untuk kameranya. Ini adalah

Teknik Promosi FBads Sesuai Untuk Promosi Produk Fizikal

Teknik promosi fbads sangatlah sesuai kiranya anda menjual produk fizikal. Selalunya mereka yang menjual produk fizikal mempunyai modal besar dengan membeli stok dalam kuantiti banyak dengan harga yang rendah. Jika anda tergolong dalam kategori penjual begini teknik promosi fbads adalah teknik yang mesti anda cuba. Kenapa saya katakan demikian? Saya akan lampirkan contoh seorang penjual
Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com