Tag: ayat promosi

Ayat Softselling vs Ayat Hardselling yang mana satu lebih sesuai?

Softselling atau hardselling? Sebenarnya kedua-duanya sesuai hanya pada masa yang sesuai dan pada tempat yang tertentu. Lain tempat lain caranya. Baiklah apa itu softselling? Softselling merupakan teknik menjual secara indirect maka apa tindakan-tindakan kita yang dibuat boleh dikatakan softselling? Softselling ni lebih kepada memperkenalkan, rekomen, ulasan, gambar, cerita, case study dan bukan menjual secara terus.

Mudahnya close sale whatsapp bila pelanggan percaya pada kita

Raih 3 trust ini – confirm mudah close! Trust, percaya. satu benda paling penting dalam urusan jual beli. mana mungkin kita nak serahkan duit kita kepada orang yg kita tak percaya, betul? So, dalam urusan jual beli. ada 3 trust yang perlu kita raih daripada prospek, dan buat dia beli daripada kita. 1. Percaya pada

Hasilkan ayat promosi jualan yang fokus pada pelanggan

Apa aset terbesar bisnes anda? Ya, pelanggan ialah aset terbesar kita. Produk pun aset. Diri sendiri pun aset. Harta kita, bisnes kita pun aset tapi pelanggan ialah aset utama yang terbesar bagi orang bisnes. Kenapa? Kata Dan Kennedy seorang pakar pemasaran: “Produk hanya bernilai jika kita ada pelanggan yang mahu beli.” Mindset ini sangat penting

Hadiah pemotong kuku Korea buat pemenang ayat promosi yang paling power

Berita gembira buat anda. Saya terfikir untuk buat satu peraduan membuat ayat promosi untuk satu produk ni yang saya memang tengah ada stok. Hadiahnya ialah satu pemotong kuku buatan Korea yea. Sebenarnya dulu saya ada pergi Korea dan beli beberapa souvenir antaranya adalah pemotong kuku. Lagipun ianya memang boleh digunakan untuk pemotong kuku dan bukannya

Bagaimana menulis ayat berkesan untuk iklankan produk?

Ada satu strategi. Memang telah terbukti berkesan sangat. Bagaimana nak tulis ayat berkesan untuk iklankan produk anda? Caranya ialah …. dengan kenal pelanggan anda terlebih dahulu. Mudah saja. Anggap anda nak pergi bercuti. Anda tak boleh kata setakat “saya nak bercuti” tetapi untuk mencapai hajat itu anda perlukan banyak info dan penyelidikan. Anda nak cuti?

Cara menulis ayat power untuk marketing yang power

Bagi yang tengah membaca post ini…saya tahu anda kekeringan idea nak tulis apa untuk promosikan bisnes anda. Skill menulis ni memang bukan semua orang ada. Kalau ada pun dia timbul tenggelam. Sekejap semangat nak tulis tu membara sangat. Ada masa-masa lain di sejuk beku…tahap ais kutub utara. huhu…inilah nasib namanya. Ibarat pujangga yang menunggu malam

Jenis-jenis ayat promosi: ayat iklan

Ada masa-masa tertentu pasti kita akan terasa buntu apabila nak buat promosi. Pening jugalah masa semangat nak buat promosi tiba-tiba blur tak tau nak tulis apa. Ini perkara biasa. Janganlah risau kerana saya akan beri sedikit idea bagaimana cara nak mengatasi perkara ini. Sebenarnya ada banyak cara nak tulis ayat promosi dan pelbagai teori dan

Ayat promosi jual produk yang simple tapi power

Saya percaya masih ramai yang masih berasa kekok untuk berniaga. Ini adalah kerana berniaga bukannya darah daging kita dan ia bukan juga budaya kita. Alangkah ruginya bagi mereka yang masih merasakan orang berniaga hanya kerana nakkan duit semata-mata. Berniaga ini macam satu seni. Ia juga seperti satu teknik survival. Bagi yang buta sunnah, berniaga adalah

Ayat power marketing hasilkan promosi berkesan

Ayat power marketing atau dalam bahasa teknikalnya ialah copywriting. Teknik ini banyak digunakan dalam aktiviti promosi. Sebenarnya ramai yang tidak sedar tentang ujudnya disiplin ilmu ini. Lebih ramai dari kita ambil mudah teknik ini dan anggap ianya tidak penting. Nak buat pemasaran pun ikut dan je dan main belasah atau hentam keromo. Kita perlukan ilmu

Skrip ayat yang power adalah ayat yang mampu membuatkan prospek tak senang duduk

Anda anda sedang tercari-cari formula ayat power yang boleh membantu anda membuat jualan? Anda dah cuba pelbagai skrip tapi masih belum menjadi? Sebenarnya anda tidak perlu risau langsung. Pemasaran adalah melibatkan ekesperimen atau bahasa mudahnya try and adjust. Tidak bermakna anda cuba sekali je terus menjadi dan meletop. Orang yang sudah berjaya selalu akan menceritakan

Cara berkesan guna ayat power untuk close sale

Anda tentu pernah alami situasi begini Sekarang ni…..SUSAH SANGAT nak penuhkan slot order sebab tak pandai nak buat sale. Banyak yang minta no akaun M2U tapi lepas tu tiba-tiba terus senyap tanpa berita. Ada juga yang rajin booking tapi tak serius nak beli. Orang yang betul-betul minat tak dapat beli so dia beli tempat lain.
Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com