Tag Archives: ayat promosi


Softselling atau hardselling? Sebenarnya kedua-duanya sesuai hanya pada masa yang sesuai dan pada tempat yang tertentu. Lain tempat lain caranya. Baiklah apa itu softselling? Softselling merupakan teknik menjual secara indirect maka apa tindakan-tindakan kita yang dibuat boleh dikatakan softselling? Softselling Read more…


Raih 3 trust ini – confirm mudah close! Trust, percaya. satu benda paling penting dalam urusan jual beli. mana mungkin kita nak serahkan duit kita kepada orang yg kita tak percaya, betul? So, dalam urusan jual beli. ada 3 trust Read more…


Cakap pasal bisnes je mesti nak sentuh topik modal. Sebenarnya untuk permulaan tak ada pun tak apa. Cuba bayangkan anda nak jual barang terpakai. Perlu keluar modal ke? Kalau jual produk kecantikan hatta pun produk boleh dapat dari dropship. Itu Read more…


Apa aset terbesar bisnes anda? Ya, pelanggan ialah aset terbesar kita. Produk pun aset. Diri sendiri pun aset. Harta kita, bisnes kita pun aset tapi pelanggan ialah aset utama yang terbesar bagi orang bisnes. Kenapa? Kata Dan Kennedy seorang pakar Read more…


Berita gembira buat anda. Saya terfikir untuk buat satu peraduan membuat ayat promosi untuk satu produk ni yang saya memang tengah ada stok. Hadiahnya ialah satu pemotong kuku buatan Korea yea. Sebenarnya dulu saya ada pergi Korea dan beli beberapa Read more…


Ayat power bukanlah semata-mata ayat power. Contoh: SALE! DISKAUN 95% Sekali imbas, wow! Memang power, kan? Sebenarnya tak power pun. Kenapa?


Jangan ada silap! Ada yang ingat pemasaran ni ada magik. Letak ayat power je boleh jadi sale. Silap! Silap! Silap! Ayat power adalah ayat yang kebetulannya kena dengan emosi pelanggan.


Ada satu strategi. Memang telah terbukti berkesan sangat. Bagaimana nak tulis ayat berkesan untuk iklankan produk anda? Caranya ialah …. dengan kenal pelanggan anda terlebih dahulu. Mudah saja. Anggap anda nak pergi bercuti. Anda tak boleh kata setakat “saya nak Read more…


Bagi yang tengah membaca post ini…saya tahu anda kekeringan idea nak tulis apa untuk promosikan bisnes anda. Skill menulis ni memang bukan semua orang ada. Kalau ada pun dia timbul tenggelam. Sekejap semangat nak tulis tu membara sangat. Ada masa-masa Read more…


Ada masa-masa tertentu pasti kita akan terasa buntu apabila nak buat promosi. Pening jugalah masa semangat nak buat promosi tiba-tiba blur tak tau nak tulis apa. Ini perkara biasa. Janganlah risau kerana saya akan beri sedikit idea bagaimana cara nak Read more…


Saya percaya masih ramai yang masih berasa kekok untuk berniaga. Ini adalah kerana berniaga bukannya darah daging kita dan ia bukan juga budaya kita. Alangkah ruginya bagi mereka yang masih merasakan orang berniaga hanya kerana nakkan duit semata-mata. Berniaga ini Read more…


Ayat power marketing atau dalam bahasa teknikalnya ialah copywriting. Teknik ini banyak digunakan dalam aktiviti promosi. Sebenarnya ramai yang tidak sedar tentang ujudnya disiplin ilmu ini. Lebih ramai dari kita ambil mudah teknik ini dan anggap ianya tidak penting. Nak Read more…


Anda anda sedang tercari-cari formula ayat power yang boleh membantu anda membuat jualan? Anda dah cuba pelbagai skrip tapi masih belum menjadi? Sebenarnya anda tidak perlu risau langsung. Pemasaran adalah melibatkan ekesperimen atau bahasa mudahnya try and adjust. Tidak bermakna Read more…


Anda tentu pernah alami situasi begini Sekarang ni…..SUSAH SANGAT nak penuhkan slot order sebab tak pandai nak buat sale. Banyak yang minta no akaun M2U tapi lepas tu tiba-tiba terus senyap tanpa berita. Ada juga yang rajin booking tapi tak Read more…


Sila beri perhatian ya jika anda adalah seorang pemilik bisnes. Kenapa saya beritahu macam ni? Ini ialah kerana tiada berita gembira selain post ini… Baca dengan teliti ya kerana saya akan dedahkan cara nak mempromosikan produk dengan betul. Saya tahu Read more…

FREE Download!

Nak RAHSIA Berniaga di FB?
>>KLIK SINI!<<

Sadaqah tanda syukur

Subscribe to Sembang Blogger

Klik sini!

Archives

Nuffnang

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com