Tak tahu apa nak tulis apa?

Blurrr….. Benda macam ni biasa terjadi. Tak tahu nak tulis apa. Dalam banyak-banyak kejadian yang berlaku di alam ni dan hatta berlaku hari-hari pada diri…

Nak bisnes tapi tak suka menjual?

Ramai orang nak bisnes. Tapi ramai juga yang tak suka menjual. Macamana nak bisnes tapi tak mau jual? Macam-macam ragam kita ni kan? Tapi tak…

Jenis-jenis ayat promosi: ayat iklan

Ada masa-masa tertentu pasti kita akan terasa buntu apabila nak buat promosi. Pening jugalah masa semangat nak buat promosi tiba-tiba blur tak tau nak tulis…

Headline power mampu tarik pelanggan yang betul

Saya sentiasa mengikuti perkembangan terkini tips-tips marketing oleh otai-otai melalui grup-grup atau wall facebook mereka. Memang benarlah kita perlukan idea baru sentiasa untuk terus bertenaga…

Ayat power marketing hasilkan promosi berkesan

Ayat power marketing atau dalam bahasa teknikalnya ialah copywriting. Teknik ini banyak digunakan dalam aktiviti promosi. Sebenarnya ramai yang tidak sedar tentang ujudnya disiplin ilmu…

Iklan percuma fb

Adalah menjadi lumrah kepada kita untuk mencari peluang untuk beriklan secara percuma atau paling tidak pun jika dapat mengiklan dengan harga yang paling murah. Mungkin…

Contoh promosi fan page

Kali ini saya nak kongsikan satu teknik pemasaran yang telah saya jumpa baru-baru ini. Tak perlu saya cerita detail kerana saya akan kongsikan kisahnya dalam…