Tag: ayat iklan

Mesej iklan kepada prospek mesti sampai melebihi 7 kali

Bukan mudah nak buat iklan sebab tu kita ingat balik dulu-dulu la bila kita tengok tv best sangat sebab memang kalau ada cerita movie tu dia tayang tanpa gangguan. Lagi satu berita pun memang skema semua cerita pasal perkembangan semasa. Itu cerita dulu-dulu mungkin ramai yang dah lupa sebab dah terbiasa dengan situasi zaman sekarang.

Bagaimana menulis ayat berkesan untuk iklankan produk?

Ada satu strategi. Memang telah terbukti berkesan sangat. Bagaimana nak tulis ayat berkesan untuk iklankan produk anda? Caranya ialah …. dengan kenal pelanggan anda terlebih dahulu. Mudah saja. Anggap anda nak pergi bercuti. Anda tak boleh kata setakat “saya nak bercuti” tetapi untuk mencapai hajat itu anda perlukan banyak info dan penyelidikan. Anda nak cuti?

Perkara wajib patut ada pada ayat iklan FB

Cuba fikir apa keunikan produk bisnes kita? Ada seribu penjual shawl. Ada seribu penjual ubat kulit cerah. Ada seribu penjual baju t-shirt. Setiap niche, ada banyak persaingan. Jadi, kita perlu berikan sebab kenapa pelanggan perlu membeli dari kita. Saya berikan contoh niche tudung. Contoh ayat iklan : “Design ini cuma ada 300 helai sahaja di

Cara tulis ayat iklan..Ramai tahu tapi tak buat

Ini cara paling mudah. Tak ada yang lebih mudah dari ini. Dan ia ayat iklan yang prospek suka baca…dan terpengaruh. Caranya ialah…… Berlakon jadi prospek. Saya beri contoh untuk mudah faham. Saya pernah jual macam-macam produk di FB (jersi, kasut, baju muslimah, t-shirt etc). Buat masa sekarang, saya jual cloth diaper (cd). (Alhamdulillah, baru je

Iklan percuma fb

Adalah menjadi lumrah kepada kita untuk mencari peluang untuk beriklan secara percuma atau paling tidak pun jika dapat mengiklan dengan harga yang paling murah. Mungkin ramai yang tidak sedar apabila anda mempunyai produk atau servis untuk ditawarkan kepada orang ramai maka apabila anda update status di Facebook berkenaan bisnes anda maka itu adalah dianggap iklan.
Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com