Tag Archives: ayat iklan


Cakap pasal bisnes je mesti nak sentuh topik modal. Sebenarnya untuk permulaan tak ada pun tak apa. Cuba bayangkan anda nak jual barang terpakai. Perlu keluar modal ke? Kalau jual produk kecantikan hatta pun produk boleh dapat dari dropship. Itu Read more…


Bukan mudah nak buat iklan sebab tu kita ingat balik dulu-dulu la bila kita tengok tv best sangat sebab memang kalau ada cerita movie tu dia tayang tanpa gangguan. Lagi satu berita pun memang skema semua cerita pasal perkembangan semasa. Read more…


Selalunya bila nak jual, kita akan kata seperti berikut: Jual, jual, jual Murah, murah, murah Tiada salahnya ayat iklan sebegini kecuali jika anda menjual di pasar malam sebab nak tarik perhatian orang ramai yang lalu lalang. Tetapi untuk menjual di Read more…


Bila buat iklan kita mesti jelas supaya pelanggan pun jelas. Masalah iklan ialah apabila kita tak jelas. Bila kita sendiri tak jelas, iklan akan jadi celaru. Bila iklan tak betul, pelanggan buat dek je. Kenapa jadi begitu?


Ada satu strategi. Memang telah terbukti berkesan sangat. Bagaimana nak tulis ayat berkesan untuk iklankan produk anda? Caranya ialah …. dengan kenal pelanggan anda terlebih dahulu. Mudah saja. Anggap anda nak pergi bercuti. Anda tak boleh kata setakat “saya nak Read more…


Cuba fikir apa keunikan produk bisnes kita? Ada seribu penjual shawl. Ada seribu penjual ubat kulit cerah. Ada seribu penjual baju t-shirt. Setiap niche, ada banyak persaingan. Jadi, kita perlu berikan sebab kenapa pelanggan perlu membeli dari kita. Saya berikan Read more…


Ini cara paling mudah. Tak ada yang lebih mudah dari ini. Dan ia ayat iklan yang prospek suka baca…dan terpengaruh. Caranya ialah…… Berlakon jadi prospek. Saya beri contoh untuk mudah faham. Saya pernah jual macam-macam produk di FB (jersi, kasut, Read more…


Adalah menjadi lumrah kepada kita untuk mencari peluang untuk beriklan secara percuma atau paling tidak pun jika dapat mengiklan dengan harga yang paling murah. Mungkin ramai yang tidak sedar apabila anda mempunyai produk atau servis untuk ditawarkan kepada orang ramai Read more…


Sila beri perhatian ya jika anda adalah seorang pemilik bisnes. Kenapa saya beritahu macam ni? Ini ialah kerana tiada berita gembira selain post ini… Baca dengan teliti ya kerana saya akan dedahkan cara nak mempromosikan produk dengan betul. Saya tahu Read more…

FREE Download!

Nak RAHSIA Berniaga di FB?
>>KLIK SINI!<<

Sadaqah tanda syukur

Subscribe to Sembang Blogger

Klik sini!

Archives

Nuffnang

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com