Siapa nak jadi orang kaya … sila baca ni!

Siapa kata tak perlu jadi kaya.

Anda yang baca artikel ini tentu setuju bahwa kita mesti jadi kaya.

Betul kan.

Nak membangun perlukan sumber.

Sumber kewangan, jangan nafi.

No money, dok goyang kaki je lah.

Wokeh sebab tu saya senaraikan sini 10 Tabiat Untuk Jadi Kaya!

Itupun saya baca email dari Tuan Zyan hari ni mengenai tabiat orang kaya-kaya..

Saya rasa nak berkongsi dengan anda sebabnya nak amalkan perkara ini takde lah susah sangat pun.

Tahukah anda kekayaan kita bergantung pada perkara-perkara kecil yang kita lakukan setiap hari?

Yang penting kita harus disiplin amalkan perkara berikut:

Ini 10 tabiat yang anda boleh cuba amalkan..

1) Ada matlamat harian yang perlu dicapai

2) Kaji masalah2 orang lain dari situ kita akan nampak peluang

3) Jaga kesihatan supaya produktiviti meningkat

4) Buat networking dengan ramai orang, kongsi bisnes & peluang

5) Kurangkan tonton TV

6) Baca buku setiap hari tambah ilmu

7) Tambah skill atau kembangkan skill yang ada

8) Sentiasa berfikiran postiif & jaga ibadah

9) Banyakkan menabung, simpan duit tu

10) Kerap berjumpa dengan orang2 yang berjaya

Jom kita amalkan kalau tak semua dapat buat separuh pun dah kira okay.

Cuma ingat betulkan niat agar kita gunakan kekayaan ini adalah untuk menyumbang kepada agama.

In shaa Allah hidup pasti KAYA berkat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *