Teknik Sifu FBads – iklan paling murah dalam dunia

Haha…tentu korang tergelak bila baca tajuk post kali ini. Apa taknya, iklan paling murah dalam dunia?? Helo … ada iklan free je pun. So, tak heran kan. Tapi kali ini korang kena heran. Sebab apa? Iklan ni bukan sahaja paling murah tapi mampu hasilkan jualan pantas. Tak percaya? Cuba tanya diri sendiri dah berapa banyak

Langkah Percuma Cara Buat Fan Page

Dapatkan langkah percuma cara buat fan page apabila anda klik link dibawah artikel ini. Mengapa Kita Perlu Memasarkan Bisnes di Facebook? Pada hari ini, buka sahaja internet pastinya perkara pertama yang akan diakses adalah akaun Facebook. Tidak kira bila masanya, fenomena Facebook kita telah menular di muka bumi. Namun, tidak salahnya kita sebagai usahawan menggunakan

Seni pemasaran bisnes internet dengan Facebook

Setiap kali kita melayari facebook, kita selalu melihat wall kita penuh dengan orang jual baju, jual tudung, jual kasut jual minyak wangi, jual itu, jual ini dan macam-macam lagi lah.. Ramai betul orang berniaga dan melakukan pemasaran internet di facebook… Apa yang best sangat meniaga dan buat pemasaran internet kat facebook ni agaknya ye..? Kalau

Bagaimana cara upload ebook

Cara upload ebook adalah bergantung kepada platform yang anda guna. Sekiranya anda guna blog, mudah saja. Buat new post dan lihat pada media, browse dan pilih ebook yang anda nak upload. Namun sekiranya anda ingin upload ke laman web ianya agak berbeza. Anda perlu guna ftp. Buatkan folder baru, upload ebook anda ke dalam folder

Promosikan khidmat anda dengan pemasaran internet

Pemasaran internet patut diambil sebagai salah satu strategi pemasaran yang penting. Tidak kisah samada anda menawarkan produk fizikal, produk digital, perkhidmatan seperti penyenggaraan, pembaikian, bengkel motor, bengkel kereta dan sebagainya internet boleh membantu mempromosikan perniagaan anda dengan menjangkau jauh dari lokasi yang anda sedang berada. Dalam kes saya, mempromosikan bengkel kereta kepunyaan adik melalui jalan

Mulakan pemasaran internet dengan low competition keyword

Jika anda mempunyai perkhidmatan untuk dipasarkan secara online cara yang paling mudah untuk mula adalah dengan menggunakan keyword yang mempunyai persaingan yang rendah dan carian yang sederhana (>100). Tujuannya adalah untuk mudah menaikkan ranking blog atau website yang anda gunakan sebagai platform pemasaran. Gunakan keyword tersebut sebagai tajuk blog dan tajuk post. Setelah dapat menarik

Bisnes guna blogspot

Pada pendapat saya ada beberapa cara tujuan ini dapat dicapai. Ianya samada: 1. Guna blogspot sedanya dengan membuat blog post  untuk promosi samada produk fizikal atau ebook 2. Upload template shopping cart agar ianya nampak seperti sebuah laman jualan dan tak nampak seperti sebuah blog 3. Jadikan blogspot seperti sebuah minisite agar nampak sikit profesional.

Guna blog create minisite percuma

Kali ini saya nak kongsikan pengalaman create minisite guna blog. Platform yang saya gunakan adalah yang percuma sahaja iaitu blogger.com. Cara ini sebenarnya simple dan hanya sesuai bagi yang malas dan untuk hasil yang pasif dan secara sampingan. Caranya: 1. Cari ebook MRR percuma atau beli MRR yang menawarkan pakej lengkap dengan grafik dan minisite

Teknik Jual Ebook

Saya terjumpa kata carian ‘teknik jual ebook’ sewaktu periksa dashboard wordpress saya ni dan cuma ingin korek kembali post yang telah saya buat sebelum ni. Ianya berkenaan panduan percuma yang boleh anda perolehi yang mana kandungannya amat berguna bagi anda yang berminat nak jual ebook. Ia menerangkan serba sedikit dari langkah nak mencipta ebook sehinggalah

E Book FTP

FTP adalah perisian mudah yang boleh digunakan untuk pemindahan fail dari pc anda ke server laman web anda. Cpanel juga boleh digunakan tapi anda perlu tahu untuk gunakan modul yang mana satu. Ini kerana dalam Cpanel terdapat banyak modul yang setiap satunya mempunyai fungsi yang pelbagai. Penggunaan Cpanel adalah percuma setelah anda membayar nama domain

Tutorial Cara FTP

Tutorial cara FTP adalah sangat banyak boleh didapati dalam bentuk video jika anda layari laman video Youtube. Saya cuba mengumpulkan seberapa banyak video yang mungkin dan embed dalam blog saya yag tidak seberapa ini. Malah semua video yang saya kumpul dalam blog ini merupakan video orang lain yang saya embed secara percuma sahaja. Jadi sebenarnya

Jana Pendapatan Dengan Ebook

Jana pendapatan dengan ebook. Tentu anda tertanya-tanya boleh ke kita menghasilkan pendapatan hanya dengan menjual ebook. Sebenarnya boleh ia bergantung kepada beberapa faktor penting: 1. Subjek info yang ingin dijual adakah ianya mempunyai demand yang tinggi 2. Kandungan info yang dijual menepati kehendak pasaran dimana ianya boleh menyelesaikan masalah setempat yang selama ini ditunggu-tunggu oleh

Teknik Cara Jual Ebook

Untuk menulis dan menjual ebook kta perlukan idea dan bahan. Yang selebihnya adalah motivasi, kajian pasaran, strategi pemasaran dan laman web. Ikut trend semasa semakin ramai yang berminat dan nampak potensi dalam penjualan ebook. Bagi membantu anda untuk mula jual ebook, anda boleh dapatkan panduan produk digital secara online. Untuk makluman anda, antara topik kandungan

Bagaimana Guna Filezilla

Bagaimana menggunakan perisian filezilla Tonton video tutorial  percuma bagaimana menggunakan filezilla. Perisian Filezilla merupakan satu perisian percuma yang anda boleh download ke dalam komputer anda. Untuk menggunakan perisian ini, anda hanya perlu aktivatkan perisian. Untuk log in pula, masukkan nama domain laman web anda pada ruang host, dan seperti biasa masukkan ID dan password anda.

Cara memulakan perniagaan ebook

Terdapat lima cara utama di mana anda boleh memulakan perniagaan ebook. Kelima-lima cara ini mempunyai tahap-tahap yang berbeza mengikut kemampuan anda. Jadi anda boleh pilih mana satu yang anda suka, selesa dan yang paling penting mampu nak buat. Biar saya terangkan satu per satu: 1. Menjual ebook sebagai affiliate Ini adalah peringkat yang paling mudah.

Upload laman web FTP

Cara Mengupload Laman Web Ke Server Dengan Menggunakan FTP Filezilla – Cara Mengupload Website ke server Dalam video ini anda akan mengetahui cara mengupload laman web ke server dengan cara guna FTP percuma atau Filezilla.   Klik dan Share

Mulakan bisnes internet dengan perniagaan ebook

Asas Perniagaan Internet – 4 Langkah Memulakan Perniagaan Internet – Irfan Khairi IMusahawan.com Irfan Khairi di Awani Pagi menjelaskan 4 langkah dalam memulakan perniagaan Internet bersama pengacara Faris & Zaiful. Pelajari cara memulakan perniagaan Internet dari rumah di Workshop Jutawan Internet Irfan Khairi. Siapa yang tidak kenal Dr Irfan Khairi. Beliau adalah ikon jutawan internet

Apa itu FTP

Tutorial Cara Guna FTP Guna Filezilla Video ini menerangkan apa dia FTP dan step by step untuk menggunakan perisian Filezilla untuk memuat naik fail ke webserver. Klik dan Share

How to Setup FTP Server

How to Setup Filezilla FTP Server How to Setup Filezilla FTP Server and download files on your home PC from anywhere by turning it into a personal FTP server. With a home FTP server, you can upload and download files on your home hard drive from the office, your friend´s house, or to your laptop

Cara Guna FTP Server

Tutorial Cara Guna FTP Guna Filezilla Video ini menerangkan step by step untuk menggunakan perisian Filezilla untuk memuat naik fail ke webserver. Tahukah anda berkenaan cara guna FTP server ? Jika anda telah ‘save’ laman web anda pada komputer anda, terdapat masih satu langkah untuk membuat halaman anda dapat dilihat oleh dunia. Anda perlu ‘upload’

What is FTP

What is FTP? Why do I need it? – Web Hosting Tutorial What is FTP? Why do I need it? • FTP refers to File Transfer Protocol. It is the way of transferring files to and from the hosting account. • Through FTP, files can be transferred faster and in a secured way through your
Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com