3 tips murah rezeki dalam perniagaan amalan Rasulullah saw

Baru je dengar tazkirah tadi memang menarik poin-poin ustaz rugi pulak tak share. Tajuk lain tapi ustaz tergerak nak share jadi aku pun terus tangkap apa tips yang bagi aku memang GOLD! Tiga tips je memang simple tapi amat bermakna sebab jika banyak sangat pun belum tentu kita boleh buat semua. Tips ni timbul dari

Kad raya untuk android percuma je

Dulu – dulu kad raya kertas memang nostalgia siap beli setem bagai beratus kat pos opis. Ada juga kad raya yang siap ada lagu memanglah spesel bukak je kad boleh dengar lagu. Syahdu gitu. Kemudian kita ada pulak e-kad. e-kad ini kad maya yang online boleh di hantar dengan masukkan alamat email. Selalunya ada yang

Cara iklan promosi jual biskut kuih raya di FB

Bila tiba nak raya ni yang pastinya semua nak berbelanja ikut keperluan menyambut bulan Syawal yang ditunggu-tunggu. Bagi yang nampak peluang pula inilah masanya kita cuba nasib dalam menyediakan keperluan orang yang sangat memerlukan. Walaupun akhirnya kita akan fikir untung rugi dan samada pelanggan yang telah mendapatkan khidmat itu berpuashati sepenohnya. Itulah kepuasan namanya. bagi

Kes buli kadet laut Zulfarhan Osman Zulkarnain UPNM dari sudut psikologi

Secara umum bagi aku semua kes buli adalah masalah psikologi yang ada kat pembuli dan bukan yang dibuli. Senang citer pembuli ni ada unsur gangster. Minda gangster. Jangan bagi alasan kata nak mendidik dan bagi pengajaran pada yang dibuli. Even dalam tentera pun jangan samakan dengan latihan komando – itu lain. Jangan nak banding. Yang

Jana pendapatan dengan affiliate Lynk.my

Lynk.my semudah klik klik. Dulu orang kata goyang kaki pun dapat duit. Bila zaman dah canggih tukar pula cut n paste pun dapat duit. Istilah lain ada yang bagitau buat duit semudah copy n paste. Kemudian beralih ke login facebook dapat duit. Jika dipandang dari sudut positif perkara ini memang betul maksudnya dari sudut pandang

Cara mudah carian kata kunci bagi menaikkan ranking SEO

Anda tidak perlu menghabiskan banyak masa menyelidik kata kunci untuk kempen SEO anda. Malah, hanya dengan menggunakan Google sendiri anda akan dapat menjana semua rentetan kata kunci yang diperlukan untuk membina sebuah laman web yang sangat disasarkan, dioptimumkan sepenuhnya untuk enjin carian utama. Untuk memulakan, lawati Google.com dan melihat istilah carian berkaitan yang muncul apabila

Rahsia Taobao borong online China murah boleh jimatkan duit 3 kali ganda!

Memang tak sangka perkongsian dari Tuan Suhaimi, beliau beli barang China secara online tapi boleh dapat harga jimat pula. Berikut ialah perkongsian dari beliau dan boleh nampak beliau sangat teruja dan tak sabar nak kongsi pengalaman dengan orang lain especially tentang penjimatan yang kaw-kaw. “Lama juga tak memborong barang dari china. Tapi minggu lepas saya

Camner nak close sale: “tanya harga … lepas tu krik krik”

Baru-baru ni ada terima satu pertanyaan melalui email. Sebabnya saya juga ada berkongsi tips dengan subscriber melalui email.. Soalannya macam ni, “Terima kasih tuan,,boleh tak saya nak tahu,,cara kita nak dapatkan feedback dari customer,,apabila customer pm kita, tanya harga,,lepas tu jawapannya krik2”. Lepas baca email tu saya terus dapat tangkap beberapa idea jawapan tapi tak

Bagaimana dapatkan repeat customer dengan softselling pelanggan sedia ada

Dalam perniagaan, sama ada perniagaan offline ataupun online, formula yang jarang didedahkan adalah memaksimakan keuntungan melalui pelanggan sedia ada. Menjual kepada mereka adalah lebih mudah berbanding mendapatkan pelanggan baru. Selain mempromosikan produk kepada pelanggan baru, kita juga perlu terus berkomunikasi dengan pelanggan-pelanggan sedia ada. Persoalannya, bagaimana? Sebelum itu, anda perlu menjual produk yang sesuai. Untuk

Perbetul mindset bila menjual di personal profile facebook

Mindset antara menjual dengan engagement? Apa maksudnya? Mana satu yang nak didahulukan? Nak bagi view berkenaan engagement dulu. Apabila kita ada satu produk atau servis, apa yang sepatutnya kita fikir ialah adakah aku punya produk atau servis ini ada orang yang nak guna tak? Bolehkah memberi manfaat pada orang lain? Jika ya, maksudnya akan ada

Ayat Softselling vs Ayat Hardselling yang mana satu lebih sesuai?

Softselling atau hardselling? Sebenarnya kedua-duanya sesuai hanya pada masa yang sesuai dan pada tempat yang tertentu. Lain tempat lain caranya. Baiklah apa itu softselling? Softselling merupakan teknik menjual secara indirect maka apa tindakan-tindakan kita yang dibuat boleh dikatakan softselling? Softselling ni lebih kepada memperkenalkan, rekomen, ulasan, gambar, cerita, case study dan bukan menjual secara terus.

Mahukah anda dapat LIKE banyak di Facebook macam hujan turun?

Mendapatkan Like untuk tulisan kita di Facebook adalah penting, kerana ia juga salah satu proses penjenamaan dan juga interaksi bersama Fans. Selain itu, apabila sesebuah status tulisan mendapat Like, Friends kepada Fans yang Like itu dapat melihat status tersebut. Akhirnya mereka juga akan baca status kita. Persoalannya, apakah bentuk ayat yang mudah mendapat Like? Baiklah…

Ayat-ayat promosi online yang sesuai untuk tarik perhatian prospek

Ayat promosi online yang digunakan mestilah mampu untuk bina kepercayaan dan kredibiliti di FB. Jadi, bagaimana untuk membina kredibiliti di internet? Setiap perniagaan mempunyai pengemudinya iaitu usahawan. Untuk memastikan sesebuah perniagaan, produk dan jenama bisnes itu dikenali ramai, pengemudi itu perlu tahu melakukan sesuatu, iaitu promosi. Kebanyakan di antara mereka yang menjual di internet juga

Macam mana nak buat iklan percuma di facebook

Macam mana nak buat iklan percuma di Facebook? Cara nak beriklan di FB ialah dengan bina kepercayaan pelanggan terhadap diri kita. Diri kita sendiri adalah aset. Istilah dia ialah online positioning. Siapa kita dimata fb friends dan follower?. Adakah mereka kenal kita atau setakat scroll newsfeed je. Adakah status kita di mata mereka setakat lalu

3 tips ayat power tarik pelanggan

Cuma tanya pada diri sendiri kenapa korang berani nak beli online? Kan. Banyak kes yang mana kita akan rasa pelik bin ajaib ialah masih ada orang yang tak percaya nak beli online. Masih ada orang yang tak berani nak guna online banking dan sanggup beratur kat kaunter bank nak bayar bil! Sebab itu kalau korang

Citibank Payment Advice-BG_ED dari Lazada

Ini satu lagi program iklan buat duit apabila korang join Lazada. Eh, Lazada tu bukan ke jual barang je camner pulak bole ada iklan. Lazada ni bijak apabila dia buka pemasaran dan pengiklanan kepada agen-agen affiliate. Siapa yang ajak orang beli  barang kat Lazada nanti korang dapat komisen. Lagi satu siapa yang memaparkan iklan dari

Mobicow sent you $8.06 USD

Mobicow ni selalu hantar email setiap pertengahan bulan. Setakat ni belum pernah miss hantar duit masuk ke paypal aku tiap tengah bulan. Amaun yang aku dapat purata macam tu la sebab ikut trafik blog. Spesel Mobicow ni macam adsense jugak cuma dah nama mobicow, iklan dia hanya keluar bagi yang browse blog aku guna smartphone.

Google AdSense: Check your recent payment

Haha tentu korang happy apabila dapat notis macam ni kan. Apa taknya dapat duit USD tu bila convert memang la berbaloi. Macam tu la jugak aku baru je dapat emel dari Google. Dulu Google siap pos cek lepas tu bila bank in ke bank tempatan kita huh dia punya caj memang la agak melampau. Jadi

Winners never quit!

Fuhhh … Aku percaya ramai yang setuju dengan quote “winners never quit”. Orang yang berjaya adalah mereka yang tidak pernah ada rasa putus asa. Jika korang nak berjaya maksudnya teruskan usaha, jangan berhenti di tengah jalan. Sebab dalam jalan menuju ke arah impian pasti korang dah rasa macam-macam halangan yang rasanya macam dah tak tertahan.

Ayat power dalam perniagaan

Topik ni evergreen. Sangat. Orang sentiasa tertanya bagaimana. Bagaimana nak buat promosi. Especially yang melibatkan media penulisan. Bila nak menulis isunya apa yang nak ditulis. Promosi ni bukan hard skill. Dia lebih kepada soft skill macam bakat la. Orang yang perwatakannya sosial di media sosial dia tak kekok bersosial. Tapi dia mesti kekok nak menjual.

Kos pergi ke China untuk memborong barang bisnes

Apabila korang nak mula bisnes borong barang China mestilah masukkan kos sekali kos perjalanan untuk survey-survey dulu kat China. Itu belum masuk lagi kos beli barang yang nak dibuat bisnes tu lagi. Tujuan survey-survey tu adalah untuk: Pastikan supplier tip top Elakkan dari supplier penipu Cek produk borong samada berkualiti Tengok sendiri kilang ujud atau

Contoh ayat promosi produk Shaklee

¬†Jika korang selalu beritahu boleh beli produk Shaklee dekat wall, cara update status Shaklee tu boleh dipanggil spam (hard sell). Boleh diperbaiki. update status dengan cara softselling, cara mudahnya ialah guna cerita, Contoh: —Mula— Teringat kelmarin ada prospek wassap yang abah dia ada high blood dan ada ubat doktor. pada masa yang sama prospek tanya

5 sebab kenapa isteri zaman sekarang perlu buat bisnes

1. Tambah pendapatan Semua orang tahu, ekonomi sekarang makin tenat. Nak tak nak, isteri sekarang kena fikirkan macam mana nak bantu suami untuk tambah pendapatan keluarga. Kenaikan harga barang, menyebabkan si isteri kena berjimat cermat. Time shopping barang dapur tu, kena cari yang murah dan ada pakej jimat. Nak beli barang sendiri pun fikir banyak
Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com