How do I start as Amazon Affiliate?

Why affiliate marketing? First question everybody should ask themselves is why get involved in this affiliate marketing. There are promises saying that it is the…

Jual diri untuk tambah pendapatan

Ops! Jangan fikir bukan-bukan ya… Jual diri yang saya maksudkan disini ialah, menjual kemahiran yang ada pada diri kita! Itulah sebenarnya cara yang paling pantas…

Jimat dengan survey harga barang murah

Saya pasti, anda mungkin sudah biasa buat perkara ini, apabila ingin membeli sesuatu barang, terutama barang yang agak mahal seperti smartphone, tv, peti ais dan…

Jimat dengan minta diskaun

Caranya.. mudah sahaja! Setiap kali anda ingin membeli atau membayar sesuatu yang anda beli! Ringankan mulut untuk bertanya kepada penjual tersebut.. “Ada diskaun tak?” Hanya…

Tips simpan duit hijau

Anda boleh gunakan teknik ini pada duit RM5 (hijau) atau duit RM20 (oren).   Caranya… mudah sahaja! Setiap kali anda menerima wang RM5 atau wang…

Jaminan rezeki dengan sedekah

Daripada penulis “Best-Seller” buku “100 Pesanan Rasulullah SAW”, En. Muhd Nasruddin Dasuki. Setelah ditemuramah, buku ini merupakan kesimpulan daripada amalan dan pengalaman peribadi penulis yang…

Tips jimat bil api dan bil air

Baiklah! Sekarang… anda cuba check semua plug di rumah anda. Ada tak sebarang peralatan elektrik yang tidak digunakan tetapi plugnya masih tersambung pada soket di…

Nak jimat shopping barang waktu SALE

Ya! Nak jimat tunggu offer dan baru beli! Macam biasa dengar…. tapi…. offer apa yang nak ditunggu? dan barang apa yang nak dibeli? Baiklah.. begini…

Aplikasi mudah alih untuk PKS

Sumber: Sinar Harian RAMAI usahawan beranggapan memiliki aplikasi mudah alih sendiri adalah mahal sehingga menyebabkan ramai di antaranya tidak berani melaburkan sejumlah wang bagi tujuan…

Mobile apps bantu perluas pasaran

Sumber: Sinar Harian PEMASARAN melalui ‘mobile apps‘ merupakan strategi terkini dan berkesan dalam pemasaran atas talian (online) di negara kita dan pada 2014 pemasaran mobile…

Tingkatkan Sales Dengan Mobile Apps

Sumber: Sinar Harian Mobile Apps atau aplikasi mudah alih digunakan dalam pelbagai platform daripada aplikasi permainan hingga jual beli. Pengarah Eksekutif SME Cloud, Ikram Adi…

Ikhtiar muslim untuk penyembuhan dari sakit

Kisah ini saya petik dari fesbuk bilamana seorang Muslim di Mesir memberikan feedback bila ditanya berkaitan ikhtiar orang Islam di Mesir terhadap penyakit. Bila kami…

Apa aku buat ni?

Tak tau samada anda biasa buat ni. Adakalanya saya akan tanya diri sendiri soalan ni. Kita semua perlu buat persediaan. Semakin awal kita bersedia lebih…

Cara jaga enjin Myvi

Tips mudah jaga enjin ialah pastikan cukup mileage tukar minyak hitam tukar oil filter. Ini tips paling basic semua orang kena tau. Kalau tak nak…

Cara kumpul duit beli phone

Ada satu cara jimat duit gaji yang paling mudah. Ini basic tapi takde yang sanggup buat. Caranya ialah dengan rekod belanja bulanan. Ambil satu kertas.…

Syarat untuk berjaya

Tips simple je ni. Ada dua amalan yang selalu di beritahu dalam Al Quran dan dinyatakan bersama. Nak tahu apa dia amalan tu? Semua orang…

3 tips bisnes berjaya

3 tips ni dikongsikan oleh CEO Al-Ikhsan. Solat sempurna Berbakti pada ibubapa Sedekah Solat terbaik adalah berjemaah. Awal waktu. Lebih baik tepat waktu – sebaik…

Buat apa yang fitrah manusia suka

Pagi tadi dengar di Radio IKIM waktu drive nak beli sarapan. Rupanya CEO Al-Ikhsan berkongsi tips. Berniaga ni kita serve manusia. Jika orang suka tentu…

Petua ubati keracunan makanan paling best

Rasanya ini kali kedua saya menulis untuk topik ini sebabnya baru-baru ni hampir-hampir keracunan nak jadi semakin teruk tapi teringat tips lama. Asalnya kerana ada…

Contoh ayat review instagram

Pemasaran Instagram merupakan antara pilihan terbaru bagi yang meniaga online. Ramai yang terlepas pandang teknik ini. Mungkin juga ada yang skeptikal terhadap instragram bolehkah guna,…