Mendapatkan Like untuk tulisan kita di Facebook adalah penting, kerana ia juga salah satu proses penjenamaan dan juga interaksi bersama Fans. Selain itu, apabila sesebuah status tulisan mendapat Like, Friends kepada Fans yang Like itu dapat melihat status tersebut. Akhirnya Read more…


Ayat promosi online yang digunakan mestilah mampu untuk bina kepercayaan dan kredibiliti di FB. Jadi, bagaimana untuk membina kredibiliti di internet? Setiap perniagaan mempunyai pengemudinya iaitu usahawan. Untuk memastikan sesebuah perniagaan, produk dan jenama bisnes itu dikenali ramai, pengemudi itu Read more…


Macam mana nak buat iklan percuma di Facebook? Cara nak beriklan di FB ialah dengan bina kepercayaan pelanggan terhadap diri kita. Diri kita sendiri adalah aset. Istilah dia ialah online positioning. Siapa kita dimata fb friends dan follower?. Adakah mereka Read more…


Cuma tanya pada diri sendiri kenapa korang berani nak beli online? Kan. Banyak kes yang mana kita akan rasa pelik bin ajaib ialah masih ada orang yang tak percaya nak beli online. Masih ada orang yang tak berani nak guna Read more…


Ini satu lagi program iklan buat duit apabila korang join Lazada. Eh, Lazada tu bukan ke jual barang je camner pulak bole ada iklan. Lazada ni bijak apabila dia buka pemasaran dan pengiklanan kepada agen-agen affiliate. Siapa yang ajak orang Read more…


Mobicow ni selalu hantar email setiap pertengahan bulan. Setakat ni belum pernah miss hantar duit masuk ke paypal aku tiap tengah bulan. Amaun yang aku dapat purata macam tu la sebab ikut trafik blog. Spesel Mobicow ni macam adsense jugak Read more…


Fuhhh … Aku percaya ramai yang setuju dengan quote “winners never quit”. Orang yang berjaya adalah mereka yang tidak pernah ada rasa putus asa. Jika korang nak berjaya maksudnya teruskan usaha, jangan berhenti di tengah jalan. Sebab dalam jalan menuju Read more…


Apabila korang nak mula bisnes borong barang China mestilah masukkan kos sekali kos perjalanan untuk survey-survey dulu kat China. Itu belum masuk lagi kos beli barang yang nak dibuat bisnes tu lagi. Tujuan survey-survey tu adalah untuk: Pastikan supplier tip Read more…


┬áJika korang selalu beritahu boleh beli produk Shaklee dekat wall, cara update status Shaklee tu boleh dipanggil spam (hard sell). Boleh diperbaiki. update status dengan cara softselling, cara mudahnya ialah guna cerita, Contoh: —Mula— Teringat kelmarin ada prospek wassap yang Read more…


1. Tambah pendapatan Semua orang tahu, ekonomi sekarang makin tenat. Nak tak nak, isteri sekarang kena fikirkan macam mana nak bantu suami untuk tambah pendapatan keluarga. Kenaikan harga barang, menyebabkan si isteri kena berjimat cermat. Time shopping barang dapur tu, Read more…


Teknik sesuai hanya untuk korang yang malu nak tayang muka kat youtube. Bagi yang tak malu tu, just pakai smartphone pun dah ok. SO bag yang tu kita boleh pakai software buat presentation. Dengan kemahiran susun ayat yang menarik dan Read more…

Sadaqah tanda syukur

Subscribe to Sembang Blogger

Klik sini!

Archives

Nuffnang

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com