8 jenis rezeki Allah sebut dalam Al-Quran

Sumber: FB Namaku Haire *1.Rezeki Yang Telah Dijamin.* ‎وَمَا مِن دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ إِلَّا عَلَى اللَّهِ رِزْقُهَا وَيَعْلَمُ مُسْتَقَرَّهَا وَمُسْتَوْدَعَهَا كُلٌّ فِي كِتَابٍ مُّبِينٍ “Tidak…

Pendaftaran Tahfiz Gombak

Pendaftaran pelajar 7 Jan 2018 Maahad Tahfiz Sheikh Muhammad Nur Kampung Sungai Cincin, gombak, Selangor Syarat-syarat: Terbuka kepada pelajar lelaki sahaja Berumur 13 tahun pada…

Jawatan kosong Bandar Seri Putra

Kerja kosong/Jawatan kosong. Tukang masak (western) Pembantu am Barista di Halal Mart and Cafe, Bandar Seri Putra (belakang Pizza Hut dan Speedmart) yang dimiliki oleh…

Terima kasih pelawat blog

Sudi lagi rupanya orang melawat dan membaca blog ni … walaupun trafik blog dah drop separuh. walaupun takde yang nak komen-komen. trafik tu tetap ada…

Kita adalah apa yang kita fikir

Minda manusia ini sangatlah unik. Pelik pun iya juga. Alkisah diberitakan manusia hanya menggunakan beberapa peratus dari kemampuan minda sendiri. Selebihnya tidak atau belum di…

Minda jutawan

Mungkin ada yang nak gelak pecah perut. Jutawan? Huh?!! Meroyan ka apa! Tak semua orang berani berangan-angan. Nanti malu dikata orang. Tak sedar diri! Duit…

Siapa Donald Trump?!

Baru-baru ni si Donald Trump tiba-tiba meroyan. Tak pernah dalam sejarah Presieden U.S. seberani ini. Barrack Obama pernah mengakui sejarah lama dan tertua di dunia…

Otak kecut

Istilah otak kecut ni memang sadis. Seeloknya biarlah otak kita ni berkembang. Jika tak kembang biar macam asal still lagi ok. Tapi kalau dah kecut…

Teknik promosi klasik dan evergreen

Ini bukanlah teknik secret atau  wow. Takde yang istimewa pun dan nampak biasa je. Tapi ianya sangat berharga teknik ni. Siapa yang tak mampu buat…

Kelas Taekwondo Bandar Seri Putra

Pendaftaran  baru kelas taekwondo: Disember 2017 sehingga Januari 2018   Alamat: No 4-1, Jalan Seri Putra 1/4 Bandar Seri Putra 43000 Kajang Selangor   email:…

My COMICS

Author: Nabil Hi. I love comic book. I mean really. So I start make comic on 2016. So my comic is called “Scomic”. As you…

How to write an article

Writing is not an easy task From day to day writing become more attractive because you are actually capable of generating additional passive income without…

Punca Alzheimer

Bukan saja nak tulis tapi sekadar perkongsian. Topik ni heavy sebenarnya tapi ia dipermudahkan bagi mudah bagi semua orang faham. Original info adalah dari radio…

How do I start as Amazon Affiliate?

Why affiliate marketing? First question everybody should ask themselves is why get involved in this affiliate marketing. There are promises saying that it is the…

Jual diri untuk tambah pendapatan

Ops! Jangan fikir bukan-bukan ya… Jual diri yang saya maksudkan disini ialah, menjual kemahiran yang ada pada diri kita! Itulah sebenarnya cara yang paling pantas…