Nak jual apa yang laku untuk bisnes?

Ada banyak sebab kenapa nak jual apa yang laku.

Kalau tak laku buat apa nak jual.

Menghabihkan boreh je!

Bukan macam tu …

Sebenarnya ada sebab yang kukuh kenapa nak jual produk laku,

Sebabnya produk laku bermaksud produk tersebut ada market dan ada permintaan.

Dalam hal ini pelanggan tengah menunggu dan tinggal dan nak ngap je.

Jadinya kita tak perlu nak usaha banyak nak kenalkan produk pada pelanggan.

Lain kata kita perlu kenal pasti ready buyer sahaja dan abaikan pelanggan atas pagar.

Sekarang ni mana nak cari produk laku?

Antara faktor sesuatu produk tu laku adalah kerana samada item itu rare dan murah.

Selalunya produk rare adalah produk yang tiada dalam negara dan perlu diimport.

Produk murah pula samada produk yang dihasilkan dalam negara dengan menggunakan bahan mentah tempatan atau produk yang diimport dalam kuantiti yang banyak dari negara China dengan borong barang murah dari China.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *