Mazda Premacy MPV kompak dan padat
Mazda Premacy adalah MPV kompak dan kereta import yang dibina oleh pengeluar Jepun Mazda dari tahun 1999.

Generasi pertama Premacy dibina di Jepun dan dieksport ke Eropah dan Asia. Versi re-badged dijual oleh Ford di beberapa pasar Asia (termasuk Jepun) sebagai Ford Ixion atau Ford MAV.

Generasi kedua seterusnya dijual di luar Jepun sebagai Mazda5. Ford Lio Ho di Taiwan, yang memasang Mazda5 untuk pasaran tempatan, menyesuaikan versi yang dicadangkan sebagai Ford i-MAX pada tahun 2007.

Generasi pertama Premacy adalah dua atau tiga baris, lima atau tujuh penumpang kenderaan, manakala generasi kedua menambah barisan ketiga tempat duduk hingga enam penumpang dalam bentuk Amerika, dan tujuh penumpang di luar Amerika Syarikat. Kedua-dua generasi ini mempunyai lantai bersebelahan, lipat atau baris kedua yang boleh dilepas, dan kerusi belakang lipat.

[PERHATIAN!] Nak Contoh Ayat Jualan FB dan Instagram SEGERA? Hanya COPY, ADJUST & PASTE Ayat Jualan Ini untuk Mula Promote Produk dan Servis Anda HARI INI! ---> Apply Template Ayat Jualan Ini di Akaun FB Profile / FB Group / Instagram Anda SEKARANG dan Lihatlah Bagaimana Hasilnya!

About Azam Mohd 699 Articles
Penulis blog merupakan blogger sambilan. Blog ini juga menerima artikel dari penulis luar yang ingin menunjukkan bakat atau ingin memasarkan produk dan servis masing-masing di blog ini secara PERCUMA sebagai aktiviti CSR dan dakwah. Sila hubungi penulis jika berminat.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*