Macamana nak mulakan dropship online

Saya menerima pertanyaan.

Ada yang PM tanya baru nak start jadi dropship online.

Antara penghalang utama ialah macamana mana nak mulakan.

Contohnya macam ayat atau cara mempromosi.

Katanya takut takde pelanggan.

Ada tak yang nak tahu apa jawapan yang dia terima melalui PM?

Pertama kali kita mesti fikir positif.

Bila sebut takde pelanggan itu dah kira negatif.

Cuba fikir.

Asalnya kita memang tiada pelanggan.

Nanti apabila kita gagal buat promosi cun maka kita tak dapat pelanggan.

Maka situasinya tetap sama – Nothing to loose.

Anda tak rugi apa-apa pun.

jadi tidak salah kita cuba promosi – cuba berani buat di wall sendiri.

Bagaimana nak mula?

Mudah saja cuba skodeng wall orang lain.

Punya la banyak contoh sebab ramai orang yang menjual di FB.

Cumanya anda perlu pandai menapis dalam banyak-banyak style tu mana yang sesuai dengan hati dan jiwa anda.

Cuba perhati betul-betul, ada beberapa cara jenis posting/promosi:

  1. Suka cerita – post nampak macam orang sedang berkongsi dan menceritakan kisah yang terjadi baru-baru ini contohnya
  2. Posting ringkas dan padat – tujuannya untuk pembaca yang tak suka baca panjang tetapi sedang mencari solusi yang mudah, cepat dan tepat.
  3. Posting menjual – tak ada cerita cuma iklan semata-mata dan nampak sangat menjualnya.

Kadangkala kita rasa nak perfect tetapi mungkin kita tak mampu untuk ikut dan tiru.

Jadi pilihlah cara yang praktikal dan mudah untuk dibuat sebab perkara ini yang akan kita buat bertahun-bertahun akan datang untuk memikirkan cara promosi yang sentiasa berubah mengikut trend.

Adakah anda mahu template ayat promosi yang boleh anda guna SEGERA?

Kini telah ada orang yang sudi bantu anda.

Beliau menggunakan ayat beliau sendiri dan diuji untuk bisnes sendiri dimana berjaya hasilkan RM10K keuntungan.

Tentu semua teruja bila mendengar berita ini.

Nak cuba tak?!

Klik sini ketahui formula bina ayat POWER untuk niaga!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *