Guna blog create minisite percuma


Kali ini saya nak kongsikan pengalaman create minisite guna blog. Platform yang saya gunakan adalah yang percuma sahaja iaitu blogger.com. Cara ini sebenarnya simple dan hanya sesuai bagi yang malas dan untuk hasil yang pasif dan secara sampingan.

Caranya:

1. Cari ebook MRR percuma atau beli MRR yang menawarkan pakej lengkap dengan grafik dan minisite sekali.

2. Copy html minisite yang diberi secara percuma tadi dan salin dalam blogger anda. Caranya dengan masuk dalam dashboard blog dan lihat pada tab ‘posting’, buat new post dan paste kod html minisite ke dalam post tersebut.

3. Sebenarnya lebih elok buat beberapa post sebelum buat post yang mengandungi kod html minisite tadi. Ini adalah untuk tujuan seo dengan memilih keyword yang anda target. Set satu posting untuk satu page supaya minisite anda muncul sebagai single page sahaja nampak macam minisite sebenar walaupun ianya mungkin tak cukup profesional.

4. Edit semula kod html tersebut sebelum anda publish post tersebut dengan memasukkan emel dan kod paypal supaya pembayaran yang dibuat terus masuk akaun paypal. Dengan cara ini anda boleh trace siapa yang bayar.

Sepatutnya anda dah boleh tangkap apa yang saya maksudkan, jika tidak boleh lontarkan pertanyaan dengan komen dibawah atau terus sahaja klik link di bawah:

Klik sini —> Bina minisite dengan blogger percuma

Related terms: Cartoon Network Asia Ninjago Mini Site, Minisite Designer, Free Mini Site, Mini Website, Minisite Templates, Minisite Creator Software, Professional Minisite, Mini 911

Have any Question or Comment?

One comment on “Guna blog create minisite percuma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FREE Download!

Nak RAHSIA Berniaga di FB?
>>KLIK SINI!<<

Sadaqah tanda syukur

Subscribe to Sembang Blogger

Klik sini!

Archives

Nuffnang

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com