Dah ada produk, tapi tak tahu macamana nak jual?

Klik sini untuk ketahui teknik promosi secara automatik!

Selalu kita keliru.

Ini biasa.

Bila nak bisnes, ada kata mesti ada produk dulu.

Tapi bila dah ada produk tak tau camner nak pasarkan.

Ada juga kata belajar marketing dulu.

Tapi hasilnya semua benda pun kita jual, tak fokus dan caca marba jadinya.

Sebenarnya dua-dua bidang pun kena ada ilmu.

Nak jual produk apa dan bagaimana nak jual.

Keduanya ada seni.

Sebab apa?

Kerana produk A pelanggan yang beli ialah jenis A juga.

Rupanya produk A susah nak jual kat orang B.

Ini bukan pasar malam bang jual lambak orang sume beli.

Itu makanan atau minuman memang orang bedal.

Cuba jual ubat sakit tekak kat orang kencing manis atau jual ubat gout kat orang sakit mata.

Nak menjual ni ada strateginya.

Especially fesbuk, pelanggan yang suka produk kecantikan ada grupnya.

Pelanggan yang suka kongsi tips didik anak-anak lain grupnya.

Pelanggan yang suka baju lawa lain pulak grupnya.

Jadi kita tak boleh pukul rata jual semua barang semua grup.

Pemasaran ini ada seninya.

Klik sini untuk ketahui teknik promosi secara automatik!

2 thoughts on “Dah ada produk, tapi tak tahu macamana nak jual?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *