Contoh ayat promote produk Shaklee


 Jika korang selalu beritahu boleh beli produk Shaklee dekat wall, cara update status Shaklee tu boleh dipanggil spam (hard sell).

Boleh diperbaiki. update status dengan cara softselling, cara mudahnya ialah guna cerita,

Contoh:

—Mula—

Teringat kelmarin ada prospek wassap yang abah dia ada high blood dan ada ubat doktor. pada masa yang sama prospek tanya boleh ke nak bagi omega.

So aku bagitau simple je Shaklee ialah makanan tambahan yang natural should be ok je nak makan selain ubat doktor.

Cumanya makanan tambahan tak sesuai jika dimakan bersama bahan lain dan akan mengurangkan kadar serapan jadi efeknya akan berkurangan.

Seeloknya utamakan ubat doktor dan hanya setelah satu jam lepas tu boleh la ambil omega Shaklee.

Jadi dua-dua pun dapat.

Moga-moga prospek tu faham la kaedah nak apply ubat doktor dan suplemen.

Tulah kadang2 bila kita tak sure elok tanya agar lebih jelas dan tidak mengabaikan nasihat doktor semata-mata nak guna suplemen kan.

—Tamat—

So, elok korang banyakkan status yang bercerita. Apa jua komunikasi dengan kastemer atau pengalaman sendiri boleh convert ke cerita – be a storyteller.

Kena konsisten.

Lama-kelamaan korang akan nampak impaknya.

Contoh lain:

—Mula—

Pengalaman suami saya pulak sebelum ni memang kerap sakit pinggang.

Bangun pagi pon selalu mengadu sakit pinggang.pernah pergi bekam.

Elok sekejap je pastu jadi balik.

Kesian tengok dia.

Alhamdulillah lepas 2 hari makan ostemetrix takde dah dengar dia mengadu sakit pinggang.

Bangun pagi pon ok.

Suami sendiri pon cakap bagus ostemetrix ni. Sakit pinggang takde langsung sekarang.alhamdulillah

—Tamat—

Tulis story ni tak susah sebab kita biasa story ni cuma kita jarang tulis tu yang jadi kekok.

Untuk bisnes di media sosial sebaiknya lah kita bersosial dan elakkan hardsell.

Nampak ke nampak?

Have any Question or Comment?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

FREE Download!

Nak RAHSIA Berniaga di FB?
>>KLIK SINI!<<

Sadaqah tanda syukur

Subscribe to Sembang Blogger

Klik sini!

Archives

Nuffnang

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com