Realme 2 Pro, Telefon Pintar Kelas Pertengahan Dengan Spesifikasi Terkini

Bawah RM1,000 boleh dapat handphone power 8GB + 128 GB storage? Ini ‘Real’ punya deal. Kalau anda semua nak tahu, telefon pintar Realme 2 Pro ini adalah “sub-brand” bagi jenama Oppo. Dalam video kali ini Azam “review” telefon Realme 2 Pro ini. Yang menariknya telefon pintar ini menawarkan spesifikasi yang tinggi, tetapi dalam lingkungan harga…

Mudahnya Tips Dan Langkah Untuk Menabung Hanya Guna Maybank2u

Menabung merupakan amalan yang amat disarankan untuk kebaikan masa hadapan. Tetapi apa yang menjadi masalah adalah ‘habit’ untuk menabung atau membuat simpanan wang adalah amat sukar sekali untuk dilakukan. Maklumlah, apabila terlampau banyak sangat barang yang mahu dibeli akhirnya simpanan kekal kosong sehingga bertahun-tahun. Namun, apa yang menariknya bagi anda yang mempunyai akaun simpanan Maybank…

7 Smartphone Terbaik Dengan Bateri Yang Tahan Lebih Lama

Smartphone ni dah ibarat benda penting dalam hidup. Semua benda boleh dapat dengan satu klik je pada telefon pintar. Disebabkan smartphone banyak kegunaan dan korang pulak asyik gunakan setiap masa, bateri telefon selalu cepat habis. Lepastu mulalah korang gelabah pinjam powerbank daripada kawan-kawan. Untuk mengelakkan kita rasa frust macam ni, meh sini kami cadangkan 7…

Kurus 13kg Dalam Masa 3 Minggu, Gadis Kecil Molek Ini Kongsi Tips Transformasi Diri

Turun 13kg dalam masa 3 minggu, ini tips kurus diet atkins. Tidak dinafikan, ramai orang berusaha untuk mengurangkan berat badan untuk tampil sihat, fit dan cantik. Namun, untuk mencapai impian tersebut pelbagai langkah yang perlu diambil supaya diet yang diamalkan tidak menjejaskan kesihatan. Seperti transformasi yang dilakukan gadis ini, dia hilang 13kg dalam masa 3…

Hakikat kehidupan adalah ujian

Hidup adalah satu ujian. Keseluruhan kehidupan manusia itu adalah ujian. Kesedaran dari kenyataan ini akan menentukan tahap tekanan manusia dalam menghadapi kehidupan seharian. Kita sebagai hamba Tuhan sewajarnya sedar dan dengan itu bersiap sedia dari segi mental dan fizikal untuk lalui kehidupan ini. Jangan sekali kali merasakan hidup ini tidak adil. Pemikiran sebegini akan menekan…