4 Trik buat jualan di Instagram

Setelah meneliti dan membuat sedikit penyelidikan, ada 4 trik yang mahu saya ceritakan disini terkait dengan buat jualan di instagram. Nak tahu kan sangat-sangat apa…

Laptop online murah bawah RM1200

Dalam pada zaman gawat ini percaya tak masih ada laptop online murah bawah RM1200. Gawat ni sebenarnya dia subjektif sangat bergantung kepada persepsi masing-masing. Kita…

Kenapa kereta tiada pick up

Nak citer pemerhatian dari pengalaman sendiri. Dah lama perasan tapi kemudian lupa sebab biasa tiap tiap hari naik kereta. Kemudian jadi lagi baru baru ni…

Kucing makhluk berkat jemput rezeki

Kucing merupakan makhluk yg berkat. Mengapa? Kisah ini dipetik daripada kisah Badiuzzaman Said Nursi seorang pejuang dan pemikir Islam Turki. Ketika beliau berseorangan di pondok,…

Daftar Tadika Bukit Mahkota Kajang

Bila hujung tahun tiba masanya ibubapa mencari tadika untuk anak-anak sebagai persediaan sebelum masuk ke alam persekolahan. Tadika Celik Minda membuka pendaftaran untuk kemasukan anak-anak…

Masih ada kerja kosong bagi yang malas

Bill Gates pernah meluahkan kata-kata bahawa beliau akan memilih pekerja yang malas untuk bekerja di syarikatnya kerana orang seperti itu akan sentiasa mencari jalan singkat…

Makanan Halal di Silom Road Bangkok

Saje nak share. Mana tau sape-sape ada yang tersesat di Silom. Kadang tak sangka kan tiba-tiba kita ada assignment kat Bangkok. Bos main hantar je…

Ubat demam denggi yang mustajab

Cuma nak ingatkan. Tiada yang mustajab kecuali dengan izin Allah swt. Dan sebelum terkena demam denggi lebih baik kita cegah dulu. Cuba kita peratikan peringkat-peringkat…

Tips beli henpon kat Lowyat

Saya terpanggil untuk share  tips beli handphone dari seorang penjual handphone. Henpon ni dah macam satu keperluan semua orang pakai takde yang tak pakai tapi…

Saya nak kaya tapi tak tahu bagaimana?

Tahniah kerana anda dah sampai ke sini. Saya tahu tujuan anda apa yang ada dalam fikiran anda. Tapi mungkin anda belum tahu beberapa perkara. Kaya…

Men are from Mars and Women are from Venus

Lelaki dan wanita berasal dari dua planet yang berlainan. Keduanya mempunyai otak yang berlainan. Pemikiran berlainan. Target berlainan. Sifat berlainan. Fizikal dah memang lain. Hati…