Cara jaga enjin Myvi

Tips mudah jaga enjin ialah pastikan cukup mileage tukar minyak hitam tukar oil filter. Ini tips paling basic semua orang kena tau. Kalau tak nak…

Cara kumpul duit beli phone

Ada satu cara jimat duit gaji yang paling mudah. Ini basic tapi takde yang sanggup buat. Caranya ialah dengan rekod belanja bulanan. Ambil satu kertas.…

Petua ubati keracunan makanan paling best

Rasanya ini kali kedua saya menulis untuk topik ini sebabnya baru-baru ni hampir-hampir keracunan nak jadi semakin teruk tapi teringat tips lama. Asalnya kerana ada…

Tips simpanan duit berniaga

Ramai orang ingat bila banyak buat sale maksudnya berjaya lah bisnes tu. Tapi ramai yang hairan apabila cek balik cash money di hujung bulan duitya…

Pengedar Shaklee Putra Mahkota Kajang

Shaklee mempunyai pelbagai produk suplemen untuk penjagaan kesihatan. Rangkaian produk Shaklee merangkumi suplemen seperti vitamin c yang biasa kita makan sehinggalah set suplemen yang lengka.…

Kad raya untuk android percuma je

Dulu – dulu kad raya kertas memang nostalgia siap beli setem bagai beratus kat pos opis. Ada juga kad raya yang siap ada lagu memanglah…

Ajaib sedekah RM3 boleh hasilkan RM300

Bukan hype tapi memang betul terjadi pada diri sendiri. Harini dah plan untuk servis kereta sebab mileage dah cecah angka yang sepatutnya. So bila keluar…

4 Trik buat jualan di Instagram

Setelah meneliti dan membuat sedikit penyelidikan, ada 4 trik yang mahu saya ceritakan disini terkait dengan buat jualan di instagram. Nak tahu kan sangat-sangat apa…

Laptop online murah bawah RM1200

Dalam pada zaman gawat ini percaya tak masih ada laptop online murah bawah RM1200. Gawat ni sebenarnya dia subjektif sangat bergantung kepada persepsi masing-masing. Kita…

Kenapa kereta tiada pick up

Nak citer pemerhatian dari pengalaman sendiri. Dah lama perasan tapi kemudian lupa sebab biasa tiap tiap hari naik kereta. Kemudian jadi lagi baru baru ni…

Kucing makhluk berkat jemput rezeki

Kucing merupakan makhluk yg berkat. Mengapa? Kisah ini dipetik daripada kisah Badiuzzaman Said Nursi seorang pejuang dan pemikir Islam Turki. Ketika beliau berseorangan di pondok,…

Daftar Tadika Bukit Mahkota Kajang

Bila hujung tahun tiba masanya ibubapa mencari tadika untuk anak-anak sebagai persediaan sebelum masuk ke alam persekolahan. Tadika Celik Minda membuka pendaftaran untuk kemasukan anak-anak…