Kita adalah apa yang kita fikir

Minda manusia ini sangatlah unik. Pelik pun iya juga. Alkisah diberitakan manusia hanya menggunakan beberapa peratus dari kemampuan minda sendiri. Selebihnya tidak atau belum di…

Otak kecut

Istilah otak kecut ni memang sadis. Seeloknya biarlah otak kita ni berkembang. Jika tak kembang biar macam asal still lagi ok. Tapi kalau dah kecut…

Teknik promosi klasik dan evergreen

Ini bukanlah teknik secret atau  wow. Takde yang istimewa pun dan nampak biasa je. Tapi ianya sangat berharga teknik ni. Siapa yang tak mampu buat…

Kelas Taekwondo Bandar Seri Putra

Pendaftaran  baru kelas taekwondo: Disember 2017 sehingga Januari 2018   Alamat: No 4-1, Jalan Seri Putra 1/4 Bandar Seri Putra 43000 Kajang Selangor   email:…

My COMICS

Author: Nabil Hi. I love comic book. I mean really. So I start make comic on 2016. So my comic is called “Scomic”. As you…

Punca Alzheimer

Bukan saja nak tulis tapi sekadar perkongsian. Topik ni heavy sebenarnya tapi ia dipermudahkan bagi mudah bagi semua orang faham. Original info adalah dari radio…

Jaminan rezeki dengan sedekah

Daripada penulis “Best-Seller” buku “100 Pesanan Rasulullah SAW”, En. Muhd Nasruddin Dasuki. Setelah ditemuramah, buku ini merupakan kesimpulan daripada amalan dan pengalaman peribadi penulis yang…

Ikhtiar muslim untuk penyembuhan dari sakit

Kisah ini saya petik dari fesbuk bilamana seorang Muslim di Mesir memberikan feedback bila ditanya berkaitan ikhtiar orang Islam di Mesir terhadap penyakit. Bila kami…

Apa aku buat ni?

Tak tau samada anda biasa buat ni. Adakalanya saya akan tanya diri sendiri soalan ni. Kita semua perlu buat persediaan. Semakin awal kita bersedia lebih…

Cara jaga enjin Myvi

Tips mudah jaga enjin ialah pastikan cukup mileage tukar minyak hitam tukar oil filter. Ini tips paling basic semua orang kena tau. Kalau tak nak…

Cara kumpul duit beli phone

Ada satu cara jimat duit gaji yang paling mudah. Ini basic tapi takde yang sanggup buat. Caranya ialah dengan rekod belanja bulanan. Ambil satu kertas.…

Petua ubati keracunan makanan paling best

Rasanya ini kali kedua saya menulis untuk topik ini sebabnya baru-baru ni hampir-hampir keracunan nak jadi semakin teruk tapi teringat tips lama. Asalnya kerana ada…

Tips simpanan duit berniaga

Ramai orang ingat bila banyak buat sale maksudnya berjaya lah bisnes tu. Tapi ramai yang hairan apabila cek balik cash money di hujung bulan duitya…