Category: tips

Anda usahawan sukar dapat pinjaman perniagaan bank?

Tadi baru borak-borak dengan seorang usahawan. Kebetulan kereta wife seat belakang kotor sangat almaklumlah anak-anak gemar menumpahkan susu, minuman dan pelbagai makanan kat dalam kereta. Usahawan ni buat servis cuci dalaman kereta secara mobile so kita tak perlu keluar rumah dengan harga yang amat berpatutan. Ini macam juga orang buat servis cuci rumah (housekeeping). Kita

Pengedar Shaklee Putra Mahkota Kajang

Shaklee mempunyai pelbagai produk suplemen untuk penjagaan kesihatan. Rangkaian produk Shaklee merangkumi suplemen seperti vitamin c yang biasa kita makan sehinggalah set suplemen yang lengka. Contoh-contoh set lengkap adalah seperti set kesuburan untuk wanita, set kesuburan untuk lelaki, set ibu hamil, set ibu menyusu, set ibu berpantang. Ini termasuk juga set-set yang lain seperti set

Kad raya untuk android percuma je

Dulu – dulu kad raya kertas memang nostalgia siap beli setem bagai beratus kat pos opis. Ada juga kad raya yang siap ada lagu memanglah spesel bukak je kad boleh dengar lagu. Syahdu gitu. Kemudian kita ada pulak e-kad. e-kad ini kad maya yang online boleh di hantar dengan masukkan alamat email. Selalunya ada yang

Cara iklan promosi jual biskut kuih raya di FB

Bila tiba nak raya ni yang pastinya semua nak berbelanja ikut keperluan menyambut bulan Syawal yang ditunggu-tunggu. Bagi yang nampak peluang pula inilah masanya kita cuba nasib dalam menyediakan keperluan orang yang sangat memerlukan. Walaupun akhirnya kita akan fikir untung rugi dan samada pelanggan yang telah mendapatkan khidmat itu berpuashati sepenohnya. Itulah kepuasan namanya. bagi

Rahsia Taobao borong online China murah boleh jimatkan duit 3 kali ganda!

Memang tak sangka perkongsian dari Tuan Suhaimi, beliau beli barang China secara online tapi boleh dapat harga jimat pula. Berikut ialah perkongsian dari beliau dan boleh nampak beliau sangat teruja dan tak sabar nak kongsi pengalaman dengan orang lain especially tentang penjimatan yang kaw-kaw. “Lama juga tak memborong barang dari china. Tapi minggu lepas saya

Ajaib sedekah RM3 boleh hasilkan RM300

Bukan hype tapi memang betul terjadi pada diri sendiri. Harini dah plan untuk servis kereta sebab mileage dah cecah angka yang sepatutnya. So bila keluar nak beli sarapan pagi terus terfikir nak keluarkan RM300 bila singgah kat pam petrol Petronas sebab kat situ ada mesin ATM MEPS. Tapi yang herannya bila 3 kali cucuk kad

Bagaimana cara memulakan bisnes online

Maaf ye. Straight to the point. Nak mula bisnes online tak jalan kalau main belasah je. Dia kena ada funnel bisnes untuk hasil (duit masuk). Ibarat macam flow yang tersusun dan sistematik bermula dari supplier, jenis produk nak jual, tarik pelanggan yang spesifik, offer yang kena pada tempatnya, cara bayaran yang sesuai etc. Silap salah

4 Trik buat jualan di Instagram

Setelah meneliti dan membuat sedikit penyelidikan, ada 4 trik yang mahu saya ceritakan disini terkait dengan buat jualan di instagram. Nak tahu kan sangat-sangat apa dia. Gambar yang unik (foto memukau) Caption yang menarik (ayat power) Follower yang berkenaan (niche) Hashtag yang tepat Fokus ini sahaja dahulu sebab bila kita tidak fokus memang tak akan

Laptop online murah bawah RM1200

Dalam pada zaman gawat ini percaya tak masih ada laptop online murah bawah RM1200. Gawat ni sebenarnya dia subjektif sangat bergantung kepada persepsi masing-masing. Kita masih bertuah alhamdulillah bumi Malaysia ialah bumi yang barokah. Pergi sahaja dimana ada barang mahal sudah pasti ada pula barang yang sama tapi lebih murah. Jika ada barang yang murah

Kenapa kereta tiada pick up

Nak citer pemerhatian dari pengalaman sendiri. Dah lama perasan tapi kemudian lupa sebab biasa tiap tiap hari naik kereta. Kemudian jadi lagi baru baru ni secara tiba-tiba bawa kereta semacam berat wlhal kereta tahun 2013. Macam macam try. Mula mula cuci injector beli minyak special online. Ada improvement sikit tapi macam tak berapa nak puas

Siapa nak jadi orang kaya … sila baca ni!

Siapa kata tak perlu jadi kaya. Anda yang baca artikel ini tentu setuju bahwa kita mesti jadi kaya. Betul kan. Nak membangun perlukan sumber. Sumber kewangan, jangan nafi. No money, dok goyang kaki je lah. Wokeh sebab tu saya senaraikan sini 10 Tabiat Untuk Jadi Kaya! Itupun saya baca email dari Tuan Zyan hari ni

Kucing makhluk berkat jemput rezeki

Kucing merupakan makhluk yg berkat. Mengapa? Kisah ini dipetik daripada kisah Badiuzzaman Said Nursi seorang pejuang dan pemikir Islam Turki. Ketika beliau berseorangan di pondok, beliau hanya ditemani oleh 4 ekor kucing. Terlintas dihatinya mengapa kucing dikatakan makhluk yang berkat sedangkan kucing kerjanya hanya bermain makan dan tidur tidak seperti makhluk lain yang melakukan pekerjaan.

Daftar Tadika Bukit Mahkota Kajang

Bila hujung tahun tiba masanya ibubapa mencari tadika untuk anak-anak sebagai persediaan sebelum masuk ke alam persekolahan. Tadika Celik Minda membuka pendaftaran untuk kemasukan anak-anak berumur 4-6 tahun sepanjang bulan November dan Disember dan akan menutup sesi pendaftaran apabila kuota telah dipenuhi. Jadi digalakkan sangat ibubapa supaya tidak lengah sebab maklumlah masa berjalan pantas. Tau-tau

Masih ada kerja kosong bagi yang malas

Bill Gates pernah meluahkan kata-kata bahawa beliau akan memilih pekerja yang malas untuk bekerja di syarikatnya kerana orang seperti itu akan sentiasa mencari jalan singkat untuk menyiapkan satu satu tugasan berbanding orang biasa yang menggunakan kaedah konvensional. Saya percaya malas yang dimaksudkannya adalah cerdik dan licik serta pandai mengambil kesempatan dimana ada kelemahan dan bukanlah

Teknik penulisan artikel yang mudah semua orang boleh buat

Sepertinya semua orang pun tahu teknik penulisan artikel. Masalahnya ialah apabila tiba giliran kita untuk menulis tiba-tiba hilang semua idea. Ianya ibarat seperti kita tak pernah belajar menulis pun. Jika diingat kembali sebenarnya semua pernah belajar dulu. Semudah-mudah menulis artikel ialah ialah dengan membahagikan tugasan dalam beberapa bahagian iaitu: Tajuk. Pendahuluan. Isi. Penutup/Kesimpulan. Penulisan adalah

MDEC sedia peluang kerja online tambah pendapatan

Siapa MDEC? MDEC ialah Malaysian Digital Economy Corporation Sdn Bhd, agensi dibawah Kementerian Komunikasi dan Multimedia Malaysia. Kalau nak tahu mereka telah lancarkan satu portal atau platform yang menyediakan program peluang pekerjaan sambilan. Yang bestnya ialah ia satu peluang yang sebelum ini hanya dikongsi oleh golongan IM atau pemasar internet sahaja. Jika sebelum ini peluang

Ekstrak ayam selasih herba plus ubat untuk gout

Saya baru dapat tau satu lagi penawar gout. Boleh kata ia macam rawatan gout tradisional jugak. Ia bukan ubat gout di farmasi. Ia cara merawat gout secara tradisional. Ia ekstrak ayam selasih plus herba untuk gout. Ini boleh jadi satu alternatif cara mengatasi gout. Paling kurang ia boleh diaplikasikan sebagai salah satu cara hilangkan gout

Makanan Halal di Silom Road Bangkok

Saje nak share. Mana tau sape-sape ada yang tersesat di Silom. Kadang tak sangka kan tiba-tiba kita ada assignment kat Bangkok. Bos main hantar je tapi kena ikut arahan dan execute apa yang perlu. So, jika anda ada di Silom sebenarnya tempat ni still ok. Sebab sini mudah nak jumpa makanan halal. Masjid pun ada

4 rahsia jemput jodoh bagi wanita elak tanggapan perigi cari timba

Ada 4 Langkah Menyeru Jodoh 1. Banyakkan berdoa 2. Perhatikan tanda-tanda Allah – selepas berdoa, perhatikan tanda-tanda Allah. Barangkali Allah memberikan sesuatu setelah kita berdoa 3. Sedekah untuk tingkatkan potensi pemakbulan 4. Lalui moment itu – go with the flow – Seperti kisah di bawah yang akan diceritakan, anak perempuan itu pergi sahaja ke reunion

Ubat demam denggi yang mustajab

Cuma nak ingatkan. Tiada yang mustajab kecuali dengan izin Allah swt. Dan sebelum terkena demam denggi lebih baik kita cegah dulu. Cuba kita peratikan peringkat-peringkat mula denggi sampaikan ke mendapat demam denggi. Untuk info korang, demam denggi disebabkan oleh virus yang dibawa dan disebarkan oleh nyamuk aedes. Jadi lebih mudah nak mengawal nyamuk ni daripada

Apa ke hal yang best sangat tentang Perodua Bezza ni?

Kecoh satu malaysia memperkatakan tentang Perodua Bezza. Nampak macam Toyoto Vios. Macam Honda City pun ada. Ye ke tak? Apa pun kualiti terbaik pada harga yang terbaik? Siapa pun takkan lepaskan. Dijangka akan meletop! Yang penting buatan Malaysia. 9 Perkara Anda Perlu Tahu Mengenai Perodua Bezza (2016) Dikenali sebagai Perodua Bezza, nama itu sendiri sebenarnya
Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com