8 jenis rezeki Allah sebut dalam Al-Quran

Sumber: FB Namaku Haire *1.Rezeki Yang Telah Dijamin.* ‎وَمَا مِن دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ إِلَّا عَلَى اللَّهِ رِزْقُهَا وَيَعْلَمُ مُسْتَقَرَّهَا وَمُسْتَوْدَعَهَا كُلٌّ فِي كِتَابٍ مُّبِينٍ "Tidak

Siapa Donald Trump?!

Baru-baru ni si Donald Trump tiba-tiba meroyan. Tak pernah dalam sejarah Presieden U.S. seberani ini. Barrack Obama pernah mengakui sejarah lama dan tertua di dunia

Punca Alzheimer

Bukan saja nak tulis tapi sekadar perkongsian. Topik ni heavy sebenarnya tapi ia dipermudahkan bagi mudah bagi semua orang faham. Original info adalah dari radio

Syarat untuk berjaya

Tips simple je ni. Ada dua amalan yang selalu di beritahu dalam Al Quran dan dinyatakan bersama. Nak tahu apa dia amalan tu? Semua orang

Dhuha 12 rakaat

Dhuha ialah tanda syukur. Tanda syukur dengan perbuatan. Bukan setakat syukur dengan mulut. Ianya satu mujahadah. Bukan semua mampu nak buat. Mungkin ada yang belum

Semuanya dari hati ikhlas kerana Allah

Setiap dari perbuatan kita sehari-hari adalah tercetus dari hati. Sekiranya baik hati kita maka baik hasilnya dan begitu juga sebaliknya. Kehidupan yang positif bermula dari

Berniaga dengan Tuhan

Berniaga dengan Tuhan. Adakah Tuhan mata duitan? Jangan salah faham. Kehidupan keseluruhannya adalah perniagaan. Bagi yang cerdik, mereka memikirkan keuntungan yang bakal di kutip sewaktu

Cara cepat kaya menurut Islam

Nak tahu cara cepat kaya menurut Islam? Jangan tinggal solat dhuha Solat witir setiap malam Puasa 13, 14 dan 15 haribulan setiap bulan Nak tips

Ajaib sedekah RM3 boleh hasilkan RM300

Bukan hype tapi memang betul terjadi pada diri sendiri. Harini dah plan untuk servis kereta sebab mileage dah cecah angka yang sepatutnya. So bila keluar

Dajjal mempunyai rambut yang berkerinting

Sebuah hadith lengkap berkaitan tewasnya Dajjal di tangan Isa Al-Masih. Dari An-Nawwas bin Sim`an (النّوّاس بن سمعان) radhiAllahu `anhu berkata: “Pada suatu pagi Rasulullah sallAllahu

Mudahnya istighfar jemput rezeki

Akhir-akhir ini suka pula nak tulis mengenai rezeki. Tidak tahu pula mengapa tapi terasa nak share dengan pembaca pasal kisah yang saya dengar tidak ingat

Rezeki itu bukan satu kebetulan

Pernahkah.. Saat kau duduk santai dan menikmati harimu, tiba-tiba kamu terpikirkan ingin berbuat sesuatu kebaikan untuk seseorang..? Itu adalah Allah… Yang sedang berbicara denganmu dan

Nabi Isa a.s. adalah hamba Allah

Ayat pertama yang keluar dari mulut Nabi Isa a.s. sewaktu baru dilahirkan ialah, "Aku adalah hamba Allah". Ini jelas untuk menunjukkan bahawa Nabi Isa a.s.

Kuasa doa

Pendek je tajuk perkongsian kali ini. Kuasa doa. Baca tajuk maksudnya kuasa Allah swt dan bukan doa senata-mata itu ada kuasa. Ada lagi satu renungan,

Tuhan itu hanyalah Yang Satu

Tuhan lah satu-satunya tempat berharap dan meminta pertolongan. Tuhan itu tunggal. Tuhan tidak beranak. Tuhan juga tidak diberanakkan. Tuhan juga tiada banding yang setara dengannya.