No Image

Kenapa boleh bangkrap?

May 26, 2018 Azam Mohd 2

Takde niat apa-apa. Sekadar nak ambil iktibar. Pengurusan kewangan hatta jika diri sendiri tidak diurus dengan baik memang ke laut la jawabnya. Nak betul terkesan […]

No Image

8 jenis rezeki Allah sebut dalam Al-Quran

December 30, 2017 Azam Mohd 0

Sumber: FB Namaku Haire *1.Rezeki Yang Telah Dijamin.* ‎وَمَا مِن دَابَّةٍ فِي الْأَرْضِ إِلَّا عَلَى اللَّهِ رِزْقُهَا وَيَعْلَمُ مُسْتَقَرَّهَا وَمُسْتَوْدَعَهَا كُلٌّ فِي كِتَابٍ مُّبِينٍ “Tidak […]

No Image

Siapa Donald Trump?!

December 10, 2017 Azam Mohd 0

Baru-baru ni si Donald Trump tiba-tiba meroyan. Tak pernah dalam sejarah Presieden U.S. seberani ini. Barrack Obama pernah mengakui sejarah lama dan tertua di dunia […]

No Image

Punca Alzheimer

November 24, 2017 Azam Mohd 0

Bukan saja nak tulis tapi sekadar perkongsian. Topik ni heavy sebenarnya tapi ia dipermudahkan bagi mudah bagi semua orang faham. Original info adalah dari radio […]

No Image

Syarat untuk berjaya

September 10, 2017 Azam Mohd 0

Tips simple je ni. Ada dua amalan yang selalu di beritahu dalam Al Quran dan dinyatakan bersama. Nak tahu apa dia amalan tu? Semua orang […]

No Image

Dhuha 12 rakaat

August 20, 2017 Azam Mohd 0

Dhuha ialah tanda syukur. Tanda syukur dengan perbuatan. Bukan setakat syukur dengan mulut. Ianya satu mujahadah. Bukan semua mampu nak buat. Mungkin ada yang belum […]

No Image

Berniaga dengan Tuhan

July 29, 2017 Azam Mohd 0

Berniaga dengan Tuhan. Adakah Tuhan mata duitan? Jangan salah faham. Kehidupan keseluruhannya adalah perniagaan. Bagi yang cerdik, mereka memikirkan keuntungan yang bakal di kutip sewaktu […]