Jual diri untuk tambah pendapatan

Ops! Jangan fikir bukan-bukan ya… Jual diri yang saya maksudkan disini ialah, menjual kemahiran yang ada pada diri kita! Itulah sebenarnya cara yang paling pantas…

Jimat dengan survey harga barang murah

Saya pasti, anda mungkin sudah biasa buat perkara ini, apabila ingin membeli sesuatu barang, terutama barang yang agak mahal seperti smartphone, tv, peti ais dan…

Jimat dengan minta diskaun

Caranya.. mudah sahaja! Setiap kali anda ingin membeli atau membayar sesuatu yang anda beli! Ringankan mulut untuk bertanya kepada penjual tersebut.. “Ada diskaun tak?” Hanya…

Tips simpan duit hijau

Anda boleh gunakan teknik ini pada duit RM5 (hijau) atau duit RM20 (oren).   Caranya… mudah sahaja! Setiap kali anda menerima wang RM5 atau wang…

Tips jimat bil api dan bil air

Baiklah! Sekarang… anda cuba check semua plug di rumah anda. Ada tak sebarang peralatan elektrik yang tidak digunakan tetapi plugnya masih tersambung pada soket di…

Nak jimat shopping barang waktu SALE

Ya! Nak jimat tunggu offer dan baru beli! Macam biasa dengar…. tapi…. offer apa yang nak ditunggu? dan barang apa yang nak dibeli? Baiklah.. begini…

Tips simpanan duit berniaga

Ramai orang ingat bila banyak buat sale maksudnya berjaya lah bisnes tu. Tapi ramai yang hairan apabila cek balik cash money di hujung bulan duitya…

Tips simpan duit untuk jadi kaya

Banyak cara dan teknik simpan duit ni tapi yang payahnya ialah nak konsisten menyimpan dek kerana lemahnya iman. Pantang nampak duit je mesti nak belanja…

Susahnya menabung – baca tips ini

Sangat di akui memang susah nak menabung duit ni epsecially bagi mereka yang tak pernah buat. Mula-mula memang susah tapi bila dah terbiasa dia akan…