Category: pemasaran fb

12 contoh ayat viral pantas bantu promosi di Facebook

12 contoh pantas hasilkan post viral: Anda pasti terfikir “Memang kah post begini senang dapat komen. Bukannya boleh dapat sale pun”. Kenapa tidak?! Lebih kurang macam kes JOM HEBOH. Tarikannya tentulah hiburan, artis atau konsert. Jualan pula terhasil kerana ramai yang datang. Kuncinya ialah tarik trafik dulu,kemudian baru jual.   Straight to the point, berikut

Karang ayat promosi produk kecantikan yang mampu menarik perhatian pelanggan

Sudah lumrah dalam pasaran tempatan produk yang paling banyak membanjiri ialah produk kecantikan. Pembuat produk tidak serik-serik dengan penghasilan satu demi satu produk baru walaupun sebelumnya ada produk yang sama tapi mungkin brand lain. Ini adalah kerana ianya adalah lubuk dan ramai sungguh peminat kecantikan dalam negara kita ini. Sampai boleh dikatakan pasaran produk kecantikan

Nak menjual biarlah kepada pelanggan yang betul

Mengenali pelanggan anda adalah suatu perkara yang sangat rumit sebenarnya. Bila kita mahu menjual sesuatu produk atau menawarkan sesuatu servis, antara perkara yang paling penting ialah siapa pelanggan anda dan kena tahu apa yang pelanggan mahu. Soalan saya, berapa ramai antara kita yang tahu apa yang pelanggan mahu? Pernah buat research? Atau kita berbisnes syok

Pendapatan tambahan melalui internet dengan Facebook

Tahukah anda bahawa FB adalah tempat yang paling efektif dalam menjana pendapatan tambahan melalui internet? Ini kerana lebih 10 juta rakyat Malaysia khususnya sentiasa berfacebook setiap hari. Buka mata sahaja mereka akan login FB melalui smart phone atau pun laptop. Andaikan 1% dari jumlah itu memberikan wang RM1, anda akan mendapat RM10k. Bayangkan jika anda

Bila fb viral post pun pasti meletop … boom!

Haha … itulah penangan fb. Ada produk nak jual tapi tak laku-laku. Itu bukan sebab orang tak nak beli..tapi… Belum jumpa pembeli yang sesuai. Perlu cari lebih banyak prospek. Lagi banyak jumpa porspek lagi cepat produk kita akan terjual. Untuk tujuan ni memang FB lah tepat yang sesuai nak cari pembeli. Masalahnya … Ramai yang

Pelbagaikan cara promosi page facebook

Ramai orang tahu untuk buat atau hasilkan page facebook tapi ramai juga yang tidak tahu bagaimana untuk promosikan page tersebut. Page facebook adalah ibarat branding produk anda. Tiada promosi bermaksud tiada trafik dan tiada orang pun yang tahu keujudan bisnes anda di facebook. Saya cuba senaraikan beberapa pilihan teknik untuk anda gunakan bagi mempopularkan page

Nak niaga apa ya nak mula bisnes tahun ini?

Saya pasti anda yang membaca artikel ini memang sedang mencari peluang untuk berniaga. Samada anda mempunyai latarbelakang dan pengalaman perniagaan sebelum ini ianya tidak mempengaruhi semangat anda untuk berniaga. Apa yang pasti anda perlu berniaga dan ianya perlu dibuat walau apa cara sekalipun. Antara sebab yang menyebabkan ramai yang mula berfikir untuk berniaga ialah kerana

DVD simple cara buat fb ads tapi sales power dengan harga murah

FB ads adalah Facebook ads yang merujuk kepada iklan berbayar di Facebook. Jika kita lihat di sebelah kanan akaun Facebook anda akan lihat banyak iklan yang tersusun dari atas ke bawah itu semuanya slot iklan berbayar. Posting biasa di wall atau timeline hanya rakan-rakan anda yang akan dapat melihat posting tersebut jika anda cuba mengiklan

Iklan percuma fb

Adalah menjadi lumrah kepada kita untuk mencari peluang untuk beriklan secara percuma atau paling tidak pun jika dapat mengiklan dengan harga yang paling murah. Mungkin ramai yang tidak sedar apabila anda mempunyai produk atau servis untuk ditawarkan kepada orang ramai maka apabila anda update status di Facebook berkenaan bisnes anda maka itu adalah dianggap iklan.

Skrip ayat yang power adalah ayat yang mampu membuatkan prospek tak senang duduk

Anda anda sedang tercari-cari formula ayat power yang boleh membantu anda membuat jualan? Anda dah cuba pelbagai skrip tapi masih belum menjadi? Sebenarnya anda tidak perlu risau langsung. Pemasaran adalah melibatkan ekesperimen atau bahasa mudahnya try and adjust. Tidak bermakna anda cuba sekali je terus menjadi dan meletop. Orang yang sudah berjaya selalu akan menceritakan

Bagaimana cara naikkan like buat FB ads dengan cara yang simple, mudah, murah dan sangat praktikal

Adakah anda mahu, setiap kali anda iklankan produk atau servis anda, 99% kebarangkalian pasti akan membeli. Menarik bukan? Anda sepatutnya tahu menggunakan fungsi “Facebook Ads” adalah umpama menggunakan senapang penembak tepat (sniper rifle). Kita boleh menentukan siapa yang boleh membaca iklan itu. Jika kita menjual pakaian wanita, kita boleh tentukan iklan itu untuk pengguna Facebook

Cara jual produk dengan betul di Facebook Fanpage

Anda berniaga di Facebook? Tahukah anda berniaga di Facebook perlukan seni. Sebenarnya pelanggan tidak suka dengan perkataan “Beli” apabila anda menjual. Ibarat orang kata ‘bermanis mulut’ cuba ganti perkataan “Beli” kepada sesuatu yang bermanfaat seperti: 1. Nak cuba tak? 2. Nak rasa tak? 3. Nak cantik tak? 4. Nak kurus tak? 5. Berminat nak cuba?

Promosi Ramadhan – Cara Promosi Produk di Facebook dengan Boost Post

Salam, Saya nak ucapkan selamat berpuasa pada semua. Sukacita saya nak umumkan Promosi Ramadhan ini semoga dengan keberkatannya melimpahi kita semua dan dengan itu saya juga terfikir nak bantu lebih ramai orang untuk buat jualan di Facebook. Saya jamin harga potongan yang saya beri akan membuatkan anda mampu untuk dapatkannya. Maklumlah musim begini ramai orang

Panduan pemasaran facebook percuma

Facebook merupakan satu laman sosial dimana kita bersosial dengan orang lain. Jadi pemasaran Facebook perlu juga dijalankan dengan cara santai dan friendly. Ramai yang tersalah langkah apabila mulakan pemasaran dengan cara menjual. Ya, memang betul tujuan asal kita menjual namun kita tak perlu menunjukkan yang kita mahu menjual kecuali jika orang dah kenal kredibiliti kita.
Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com