Category: panduan fanpage

4 langkah bina fanpage di Facebook

Sebelum saya terangkan kepada anda bagaimana mahu bina fanpage untuk bisnes anda atau untuk apa sahaja biar saya terangkan pengenalannya terlebih dahulu. Kita mulakan dengan apa itu fanpage. Apa itu Fanpage Fanpage adalah satu sub akaun yang anda boleh buka dibawah akaun profil Facebook anda. Tujuan asalnya adalah untuk berkongsi minat individu dengan individu yang

Cara membuat landing page facebook

Setahu saya landing page ini hanya boleh dibuat di fanpage sahaja. Tujuan landing page samada anda ingin membina laman jualan dalam facebook atau anda juga boleh squeeze page dan paling best ianya adalah cara yang sesuai untuk hasilkan fangate untuk menaikkan like fanpage anda. cara buat landing facebook landing tab

Panduan pemasaran facebook percuma

Facebook merupakan satu laman sosial dimana kita bersosial dengan orang lain. Jadi pemasaran Facebook perlu juga dijalankan dengan cara santai dan friendly. Ramai yang tersalah langkah apabila mulakan pemasaran dengan cara menjual. Ya, memang betul tujuan asal kita menjual namun kita tak perlu menunjukkan yang kita mahu menjual kecuali jika orang dah kenal kredibiliti kita.

Cara nak naikkan like page

Cara nak naikkan like page ada beberapa cara: 1. Update status selalu – orang akan like jika produk dan info yang anda pos menarik tanpa dipaksa. Cara ini sangat sesuai untuk permulaan. Ambil gambar produk dengan saiz besar dan resolusi tinggi agar nampak cantik dan profesional. Jika anda ada banyak produk ambil gambar satu per

Cara dapat 1000 like di Facebook Fan page tanpa kos

Saya menulis post ini kerana terdapat pengunjung yang mencari maklumat berkaitan di blog ini. Selalunya begitu. Saya akan mula menulis berdasarkan perkara atau keperluan untuk pengunjung blog saya agar anda dapat maklumat yang anda cari-cari selama ini. Saya juga menulis berdasarkan pengalaman saya sendiri namun jika subjek tersebut saya belum ada pengalaman maka saya akan

3 cara promosi produk dengan Facebook Fanpage berpengaruh

Ada 3 cara mudah promosi produk dengan Facebook Fanpage berpengaruh: 1. Bina sebuah Facebook Fanpage yang hebat Facebook Fanpage adalah sama penting seperti membina laman web. Ia perlu mempunyai maklumat yang lengkap, menarik serta mudah untuk difahami oleh semua orang. Anda perlu memberi maklumat selengkap mungkin mengenai perniagaan anda. Ramai yang ingin tahu siapakah anda

Cara promosi produk guna Facebook landing page

Saya akan tunjukkan cara macamana cara buat facebook landing page di fb page beserta dengan contoh agar anda nampak sendiri bagaimana proses ini berjalan. Untuk tidak membuang masa saya tunjukkan kedua-dua facebook landing page dan juga opt in gate yang saya panggil ‘Double Trouble Gate’ sebagai facebook landing page.

Cara buat newsletter di facebook page

Saya akan tunjukkan cara macamana nak link newsletter registration di fb page beserta dengan contoh agar anda nampak sendiri bagaimana proses ini berjalan. Untuk tidak membuang masa saya tunjukkan kedua-dua like gate dan juga opt in gate yang saya panggil ‘Double Trouble Gate’ untuk offer newsletter pada fanpage. Klik link dibawah untuk lihat ‘Double Trouble

Bagaimana cara membuat fanpage di Facebook

Fanpage atau fan page atau facebook page merupakan satu fenomena pemasaran masa kini dan hampir semua orang menggunakannya kerana juga hampir semua orang ada akaun Facebook. Bagaimana cara membuat fanpage? Sebenarnya cara buat fan page ada disediakan oleh pihak Facebook secara percuma di laman rasmi mereka dalam bahasa mat saleh. Saya telah sediakan panduan yang

Cara promosi facebook page dengan pasif trafik

Minat tak nak tahu cara promosi facebook page dengan pasif trafik? Teruskan membaca jika jawapan anda adalah ya. Graf kat atas ni menunjukkan kunjungan bakal pelanggan ke salah satu facebook page saya yang menawarkan satu jenis barang (niche page). Saya tidak menggunakan fb ads atau viral apps untuk promosikan page ini. Semuanya berlaku secara organik

Cara promosi facebook page

Rasanya dah banyak kali ulang ni tapi saya tak akan jemu sebab ramai orang perlukan pengetahuan ini sebab masih belum berjaya membuatkan facebook page mereka diketahui. Terdapat beberapa cara untuk promosi facebook page dimana anda boleh gunakan cara promosi yang percuma atau berbayar. Antaranya: 1. Blog 2. Iklan FB ads 3. Viral apps 4. Facebook

Cara-cara menjual secara online di internet

Anda tentunya sedang tertanya tanya berkenaan bagaimana cara-cara menjual secara online di internet. Jika anda tanya saya soalan ni – saya akan jawab menjual dengan guna fan page facebook dan blog. Banyak lagi cara lain sebenarnya seperti Mudah.my atau Secondhand.com tapi cara ini anda tiada kawalan penuh – mungkin iklan anda tidak dibenarkan untuk penerbitan

Cara Buat Fan Page

Membina fan page bukanlah suatu perkara yang asing dan jika mahu dikatakan semua yang memiliki akaun facebook mesti mempunyai fan page mereka sendiri. Ini adalah kerana ada banyak sebab mengapa fan page itu dibina: 1. Mengumpul peminat oleh selebriti 2. Hobi 3. Mengumpul penyokong 4. Bisnes 5. Petition online 6. Macam macam lagi Untuk membina

Cara Promosi Fan Page

Jika ditanya apakah cara promosi fan page yang paling saya suka. Jawapannya adalah cara promosi fan page dengan menggunakan blog. Saya senaraikan dibawah ini sebab-sebab utama kenapa saya sukakannya: 1. Promosi kaedah ini adalah percuma – tiada kos tambahan 2. Promosi berjalan berterusan tanpa henti 24 jam sehari, 7 hari seminggu – yang penting anda

Mengapa perlu cara promosi guna fanpage?

Soalan popular yang selalu ditanya berkenaan pemasaran facebook adalah, “Saya dah ada akaun profil, kenapa perlu saya buat pages untuk bisnes? Tidak kira sebesar mana pun perniagaan anda, ia adalah satu inisiatif baik, iaitu menghasilkan Facebook Pages untuk bisnes.Facebook Pages atau dahulunya dikenali sebagai fan page, adalah laman Facebook yang berlainan dari profil peribadi kita.

6 cara promosi untuk mendapatkan ‘fans’ dan ‘Like’ untuk Facebook Page

Kali ini saya ingin kongsikan tips pemasaran facebook dari  Aspirasi Cyber pula. Kebanyakan tips yang dikongsi disini adalah dari otai-otai belaka jadi jangan lepas pandang. Terdapat pelbagai cara untuk mendapatkan ‘fans’ (Likes) untuk Facebook  Page. Di antaranya adalah seperti berikut: 1. Blog Jika anda mempunyai blog, gunakan ia sebaik mungkin untuk mendapatkan fans. Caranya sama

Teknik membina jenama di Facebook

Kali ini saya ingin kongsikan kata-kata nasihat dari tidak lain tidak bukan Jutawan Internet Malaysia iaitu Dr Irfan Khairi. Beliau juga menyokong penggunaan fanpage dalam membina jenama dan mempromosikan perniagaan kita. Kita cuba soroti mesej dari beliau seperti yang saya letakkan dibawah. Fahamkan dan cuba hayati pasti ia memberi motivasi insyaAllah. Kata beliau, “Langkah pertama
Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com