Category Archives: motivasi


Fuhhh … Aku percaya ramai yang setuju dengan quote “winners never quit”. Orang yang berjaya adalah mereka yang tidak pernah ada rasa putus asa. Jika korang nak berjaya maksudnya teruskan usaha, jangan berhenti di tengah jalan. Sebab dalam jalan menuju Read more…


Ramai yang membaca buku-buku motivasi dan pembangunan diri untuk menarik kejayaan dan kekayaan dalam hidup mereka. Mungkin ada yang meletakkan nota di dalam bilik tidur sebagai peringatan tentang keinginan atau matlamat hidup mereka. Ramai yang tahu rahsia kejayaan. Tetapi mengapa Read more…


Menarik wang dan kekayaan sepatutnya menjadi mudah. Anda tidak perlu bersusah-payah untuk mencari wang. Dengan memiliki wang membuatkan hidup anda lebih senang dan anda bebas melakukan apa yang anda mahukan. Tetapi jika anda tidak mempunyai kekayaan yang anda inginkan, jika Read more…


Anda adalah insan yang hebat. Anda mempunyai suatu kuasa dalam diri anda. Anda boleh mencapai semua matlamat anda apabila anda bekerja dengan kuasa yang ada pada anda. Apabila anda memahami kuasa ini, apabila anda tahu bagaimana menggunakannya, anda boleh mendapatkan Read more…


Hipnosis atau “mind-programming” boleh membantu memperbaiki hidup anda dengan membuang semua kepercayaan negatif yang mana menjadi halangan bagi anda dalam mencapai kejayaan dan kekayaan. Bagaimana hipnosis boleh membantu anda? 1. Anda boleh mengembangkan kesedaran kejayaan Pertama, hipnosis boleh membantu anda Read more…


Ini adalah persoalan yang biasa kita dengar. Orang kaya akan terus mendapat peluang untuk menambah kekayaan mereka sedangkan orang miskin kurang berpeluang. Tahu tak kenapa? Ini adalah kerana apa yang berada dalam minda mereka sendiri, yang lebih tepat adalah pada Read more…


Apabila melihat suatu keburukan janganlah di persenda, hina atau sinis sebab khuatir berbalik pada kita atau keturunan kita. Bukan juga bermakna nak menyokong tapi percayalah pada Kifarah atau Hukum Karma Allah – apa yang kita beri akan kembali kepada kita. Read more…


Antara alasan orang tak mahu bayar zakat pendapatan ialah kerana merasakan mereka tidak mampu. Ada juga yang tak bayar sebab tak tahu. Golongan kedua walaupun masih ok tapi mereka sepatutnya kena ambil tahu. Golongan pertama yang tahu tapi taknak bayar Read more…


Dalam zaman sekarang yang serba-serbi nak pakai wang, anda pasti pening kepala apabila tengok baki gaji yang makin lama tinggal makin sikit. Ditambah pulak dengan cukai-cukai baru yang timbul seperti GST, kesannya memang betul-betul menyiksakan jiwa. Cuba bayangkan jika semua Read more…


KENAPA ORANG BERJAYA ITU SENTIASA BERJAYA? SATU Sikap dia berbeza Orang berjaya dia tak suka komplen. Tak macam orang gagal. Semua nak komplen. “Apa la tak ada parking”, “Apa la tak ada majan?” ” Apa la pen kertas pun tak Read more…


Tips bayar hutang ni sama je samada bayar hutang pinjaman peribadi ke, hutang kawan ke, hutang belajar ke, sama je trik dia. Yang penting diri sendiri nak bayar atau tidak? Tidak cukup wang bukan satu alasan yang kuat sebab cuba Read more…


Sudah terang lagi bersuluh, penjawat awam memang tidak boleh lari kerana semua gaji mereka ada dalam sistem akauntan negara. Sepatutnya apabila diberi peluang untuk bayar ansuran tidak perlulah berdolak dan melambatkan bayaran kerana suatu hari nanti pasti akan dipotong juga Read more…


Ini sebenarnya kisah perkongsian dari tidak lain tidak bukan Felinna Nadea Ed Fattah seorang usahawanita yang berjaya menjalani bisnes beliau bersama suaminya. Bagi saya amat rugi jika tak share sebab status beliau di fb jelas beri kebenaran untuk orang lain Read more…

Sadaqah tanda syukur

Subscribe to Sembang Blogger

Klik sini!

Archives

Nuffnang

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com