Category: motivasi

Winners never quit!

Fuhhh … Aku percaya ramai yang setuju dengan quote “winners never quit”. Orang yang berjaya adalah mereka yang tidak pernah ada rasa putus asa. Jika korang nak berjaya maksudnya teruskan usaha, jangan berhenti di tengah jalan. Sebab dalam jalan menuju ke arah impian pasti korang dah rasa macam-macam halangan yang rasanya macam dah tak tertahan.

Reset minda jika mahu kaya

Ramai yang membaca buku-buku motivasi dan pembangunan diri untuk menarik kejayaan dan kekayaan dalam hidup mereka. Mungkin ada yang meletakkan nota di dalam bilik tidur sebagai peringatan tentang keinginan atau matlamat hidup mereka. Ramai yang tahu rahsia kejayaan. Tetapi mengapa ada yang masih belum dapat kekayaan yang dikehendaki? Perkara yang paling penting dalam penerimaan kepercayaan

Minda positif jemput rezeki

Menarik wang dan kekayaan sepatutnya menjadi mudah. Anda tidak perlu bersusah-payah untuk mencari wang. Dengan memiliki wang membuatkan hidup anda lebih senang dan anda bebas melakukan apa yang anda mahukan. Tetapi jika anda tidak mempunyai kekayaan yang anda inginkan, jika anda tidak menarik wang yang anda inginkan, maka anda tidak menghantar mesej untuk memiliki lebih

Percayalah pada diri sendiri

Anda adalah insan yang hebat. Anda mempunyai suatu kuasa dalam diri anda. Anda boleh mencapai semua matlamat anda apabila anda bekerja dengan kuasa yang ada pada anda. Apabila anda memahami kuasa ini, apabila anda tahu bagaimana menggunakannya, anda boleh mendapatkan apa yang anda inginkan. In shaa Allah. Bayangkan bila anda dapat wang yang banyak, mempunyai 

Fikiran positif akan menarik banyak kejayaan

Hipnosis atau “mind-programming” boleh membantu memperbaiki hidup anda dengan membuang semua kepercayaan negatif yang mana menjadi halangan bagi anda dalam mencapai kejayaan dan kekayaan. Bagaimana hipnosis boleh membantu anda? 1. Anda boleh mengembangkan kesedaran kejayaan Pertama, hipnosis boleh membantu anda mengembangkan kesedaran tentang kejayaan. Ini adalah keadaan minda di mana anda mengetahui tiada keraguan, yang

Mengapa orang kaya akan terus kaya dan orang miskin akan terus miskin?

Ini adalah persoalan yang biasa kita dengar. Orang kaya akan terus mendapat peluang untuk menambah kekayaan mereka sedangkan orang miskin kurang berpeluang. Tahu tak kenapa? Ini adalah kerana apa yang berada dalam minda mereka sendiri, yang lebih tepat adalah pada minda bawah sedar mereka. Dengan lebih jelas lagi, ia adalah program atau format pemikiran dalam

Hukum karma

Apabila melihat suatu keburukan janganlah di persenda, hina atau sinis sebab khuatir berbalik pada kita atau keturunan kita. Bukan juga bermakna nak menyokong tapi percayalah pada Kifarah atau Hukum Karma Allah – apa yang kita beri akan kembali kepada kita. Dalam dunia ni tak ada manusia yang mahukan keburukan. Semua pun ada hati dan perasaan.

Tak bayar zakat pendapatan sebab belum mampu?

Antara alasan orang tak mahu bayar zakat pendapatan ialah kerana merasakan mereka tidak mampu. Ada juga yang tak bayar sebab tak tahu. Golongan kedua walaupun masih ok tapi mereka sepatutnya kena ambil tahu. Golongan pertama yang tahu tapi taknak bayar itu tak patut. Mereka yang rasa tak mampu jadi tak mahu bayar zakat sebenarnya mereka

Bila taraf hidup dah naik, kenalah tambah pendapatan

Dalam zaman sekarang yang serba-serbi nak pakai wang, anda pasti pening kepala apabila tengok baki gaji yang makin lama tinggal makin sikit. Ditambah pulak dengan cukai-cukai baru yang timbul seperti GST, kesannya memang betul-betul menyiksakan jiwa. Cuba bayangkan jika semua barang keperluan dicukai, jadi kita ini hari-hari pun bayar cukai. Baru-baru ini katanya tol pula

10 sebab kenapa orang berjaya itu berjaya

KENAPA ORANG BERJAYA ITU SENTIASA BERJAYA? SATU Sikap dia berbeza Orang berjaya dia tak suka komplen. Tak macam orang gagal. Semua nak komplen. “Apa la tak ada parking”, “Apa la tak ada majan?” ” Apa la pen kertas pun tak bagi” dan banyak lagi. Orang gagal sibuk kira benda yang tak jadi. Mentaliti dia berbeza.

Tips bayar hutang PTPTN

Tips bayar hutang ni sama je samada bayar hutang pinjaman peribadi ke, hutang kawan ke, hutang belajar ke, sama je trik dia. Yang penting diri sendiri nak bayar atau tidak? Tidak cukup wang bukan satu alasan yang kuat sebab cuba bayangkan jika kita sendiri bagi hutang kat orang. Tak perit ke menanti dan menanti harapan

Perlu ke potong gaji bayar hutang PTPTN penjawat awam?

Sudah terang lagi bersuluh, penjawat awam memang tidak boleh lari kerana semua gaji mereka ada dalam sistem akauntan negara. Sepatutnya apabila diberi peluang untuk bayar ansuran tidak perlulah berdolak dan melambatkan bayaran kerana suatu hari nanti pasti akan dipotong juga jika bayaran tidak dilunaskan mengikut jadual. PUTRAJAYA: Semua penjawat awam diwajibkan membuat potongan gaji bagi

8 cara sedekah yang akan membuatkan anda jadi kaya giler

Ini sebenarnya kisah perkongsian dari tidak lain tidak bukan Felinna Nadea Ed Fattah seorang usahawanita yang berjaya menjalani bisnes beliau bersama suaminya. Bagi saya amat rugi jika tak share sebab status beliau di fb jelas beri kebenaran untuk orang lain share untuk kebaikan dan manfaat semua. berikut adalah kisahnya. Bagaimana kami suami isteri gandakan wang

Jangan sedekah jika tak mahu masuk syurga

Kisah THE POWER OF SEDEKAH ini saya copy paste dari grup fb surau Al Makmuariah. KENAPA SI MATI LEBIH MEMILIH UNTUK BERSEDEKAH SEANDAINYA DIA DIKEMBALIKAN KE DUNIA? Sebagaimana firman Allah, “…wahai Tuhanku, alangkah baiknya Engkau lambatkan kedatangan ajalku ke suatu masa yg sedikit saja lagi, supaya aku dapat bersedekah…..” -(surah Al Mu’minun:10) Sedangkan dia tidak

Impossible is possible jika tahu kunciNya

Saya terkesan bila membaca kisah ini dan amat percaya setiap kali kesusahan pasti ada kemudahan akan muncul. Ada beberapa pengajaran sebenarnya yang kita boleh dapat sebab itu saya suka nak share dalam blog ni. Sampaikan walau sepotong ayat. Menjadi tanggungjawab kita ni yang mempunyai media agar menyebarkan perkara yang baik-baik apalagi sewaktu bulan Ramadhan yang

Mentaliti kaya vs mentaliti miskin

Topik mental kaya vs mental miskin ni sebenarnya topik lama tapi bila ada yang viralkan isu di Facebook terasa seronok pula sebab mengenangkan sikap diri sendiri dulu, kini dan selamanya. Isu ini diulas semula oleh jutawan Alibaba.com iaitu Jack Ma yang menceritakan saat dia belum naik dahulu-dahulu kala. Ini memang isu sejagat dan bukan berlaku

Potong Gaji Penjawat Awam Berhutang PTPTN Mulai September 2015

Langkah pemotongan gaji mungkin nampak agak kejam namun inilah satu=satunya cara untuk mendisiplinkan semua orang untuk bayar hutang. Jangan dipelihara dan dibesarkan hutang. Lebih baik susah dahulu agar kelak pada masa depan anda ada wang untuk survival kehidupan. Kita pasti rasa sedih jika anak-anak kecil yang ada sekarang bila besar mewarisi hutang mak bapa mereka.

Tindakan tatatertib penjawat awam gagal bayar hutang PTPTN

Ini memang kes naya lah. Orang nak bayar pun dah cukup baik tapi kalau korang takde langsung keinginan nak bayar memang jadi kes parah la jugak. Bukan apa tak pasal-pasal kena tindakan tatatertib. Ini baru cadangan je harap tak menjadi. Cuma semua penjawat awam kena ingat duit yang dibayar balik akan digunakan oleh generasi akan

Rahsia tips nak berjaya

Saya nak kongsikan tips yang tidak lagi menjadi rahsia buat anda jika anda ingin berjaya. Dalam hidup ini jika boleh semua orang ingin berjaya tetapi mereka tidak tahu jalan untuk menuju ke arah yang betul. Ini akan menjadikan kita hilang arah, tiada halatuju dan buntu. Paling teruk ada yang putus asa dan terpengaruh dengan bisikan

Skrip ayat yang power adalah ayat yang mampu membuatkan prospek tak senang duduk

Anda anda sedang tercari-cari formula ayat power yang boleh membantu anda membuat jualan? Anda dah cuba pelbagai skrip tapi masih belum menjadi? Sebenarnya anda tidak perlu risau langsung. Pemasaran adalah melibatkan ekesperimen atau bahasa mudahnya try and adjust. Tidak bermakna anda cuba sekali je terus menjadi dan meletop. Orang yang sudah berjaya selalu akan menceritakan

Bagaimana nak berjaya dalam hidup yang mencabar hari ini?

Berjaya itu rezeki. Rezeki bukan sahaja wang. Bagaimana nak berjaya? Saya suka menulis tentang topik ini. Mereka yang bertanyakan tentang bagaimana nak berjaya selalunya sedang melalui jalan buntu dan inginkan jalan keluar. Sewaktu dulu saya selalu tertanya-tanya perihal berkenaan rezeki. Terlalu banyak persoalan yang bermain difikiran. Saya kira begitu juga dengan mereka yang bertanya bagaimana
Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com