Category: instagram

Belum ada akaun instagram?

Aku tau korang ni banyak main facebook je kan. Bila dah selesa dengan facebook memasing asyik mengadap tu je la. Bagi yang bisnes atau menjual secara kecil kecilan mintak sangat la kan agar korang pelbagaikan lagi medium nak menjual tu. Biar ada kepelbagaian sikit tapi tak perlu sampai menjerat diri. Aku nak bagitau satu lagi

Fungsi #hashtag power untuk apps instagram

Korang sedar tak yang instagram jika nak search dia lebih bergantung kepada hashtag power. Ibarat macam kita search kat google bila kita taip keyword untuk mencari sesuatu macam itu juga untuk instagram kita kena taip simbol hashtag (#) dan diikuti oleh keyword (#keyword). Begitu juga dengan Twitter dan Facebook, taip je keyword dan kita akan

Tips bisnes online instagram

Sebelum memulakan tips bisnes online instagram saya nak sentuh tentang status semasa pemasaran online. Harini pelbagai medium digunakan untuk pemasaran bisnes secara online. Selalunya facebook menjadi tumpuan kerana ia merupakan media sosial yang paling banyak pengunjung. Semua orang ada akaun facebook, boleh dikatakan macam tu. Anda pun begitu kan. Facebook juga satu medium yang mudah

4 Trik buat jualan di Instagram

Setelah meneliti dan membuat sedikit penyelidikan, ada 4 trik yang mahu saya ceritakan disini terkait dengan buat jualan di instagram. Nak tahu kan sangat-sangat apa dia. Gambar yang unik (foto memukau) Caption yang menarik (ayat power) Follower yang berkenaan (niche) Hashtag yang tepat Fokus ini sahaja dahulu sebab bila kita tidak fokus memang tak akan

Teknik bisnes Instagram cara promote kuih raya

Bisnes kuih raya sangat bergantung kepada: Kemahiran pembuat kuih raya itu sendiri kerana kepakarannya membuat sesuatu kuih raya itulah yang melekat di hati pelanggan dan menjadikan kuih itu special. Pelanggan tetap yang membuat order saban tahun sudah tentu sangat dihargai dan pasti ianya akan sangat membantu tanpa membuat promosi yang banyak. Penjenamaan kuih raya juga

Cara tarik follower Instagram

Cara tarik follower Instagram adalah lebih kurang sama dengan medium sosial yang lain. Cara yang paling klasik atau popular ialah dengan follow orang dulu dan mengharapkan orang tersebut akan follow IG kita itupun jika mereka berminat. Jadi bagaimana nak pastikan orang yang kita follow akan menjadi follower kita pula? Mudah aja. Setiap orang ada minatnya

Macam mana nak promote barang di IG

Macam mana nak promote barang di ig? Sudah tentu anda berbisnes online dan sedang tercari-cari cara untuk memperkenalkan produk anda kepada orang ramai melalui medium sosial. Sememangnya banyak medium sosial yang boleh digunakan untuk promote barang. Dan boleh kata semuanya tak perlu bayar pun untuk kita gunakan. Nampak mudah dan ramai orang pun dah guna

Cara nak promosi barang di Instagram

Mungkin anda tercari-cari platform terbaik untuk mempromosikan barang niaga. Bagi sesetengah orang, Instagram adalah salah satu platform terbaik sekiranya berminat untuk membuat iklan secara percuma, mudah dan hotselling. Instagram tidak terlalu terikat dengan rules seperti di FB. Lebih mudah untuk anda jana followers. Berikut adalah turutan kerjanya. –> Ramai followers –> Ramai nampak iklan anda

Cara Promosi Produk di Instagram

Mungkin anda tercari-cari platform terbaik untuk mempromosikan produk. Bagi sesetengah orang, Instagram adalah salah satu platform terbaik sekiranya berminat untuk membuat iklan secara percuma dan mudah. Instagram tidak terlalu terikat dengan rules seperti di Facebook. Lebih mudah untuk anda jana followers. Ramai followers –> ramai nampak iklan anda –> ramai yang berminat untuk membuat tempahan

Contoh iklan promosi produk makanan dengan Instagram

Pernahkah anda terfikir untuk menjual produk makanan anda secara online. Atau paling tidak kurang sekalipun mempromosikan produk makanan anda secara online. Jual bermaksud urusan transaksi melalui laman web dimana anda buat bisnes makanan dari rumah sahaja dan promosi bermaksud membina imej namun anda masih bergantung kepada gerai atau restoran untuk menjual. Tahukah anda ada pembuat
Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com