Category: facebook marketing

Perbetul mindset bila menjual di personal profile facebook

Mindset antara menjual dengan engagement? Apa maksudnya? Mana satu yang nak didahulukan? Nak bagi view berkenaan engagement dulu. Apabila kita ada satu produk atau servis, apa yang sepatutnya kita fikir ialah adakah aku punya produk atau servis ini ada orang yang nak guna tak? Bolehkah memberi manfaat pada orang lain? Jika ya, maksudnya akan ada

Macam mana nak buat iklan percuma di facebook

Macam mana nak buat iklan percuma di Facebook? Cara nak beriklan di FB ialah dengan bina kepercayaan pelanggan terhadap diri kita. Diri kita sendiri adalah aset. Istilah dia ialah online positioning. Siapa kita dimata fb friends dan follower?. Adakah mereka kenal kita atau setakat scroll newsfeed je. Adakah status kita di mata mereka setakat lalu

Pengaruh softselling untuk mempromosikan produk makanan

Nak bagitau hanya Allah swt sahaja yang ada kuasa. Softselling tak ada kuasa nak suruh orang beli produk makanan anda. Tapi ayat softselling boleh mempengaruhi orang membeli. Jika di medium offline bermacam cara kita boleh buat dimedium online juga ada caranya tersendiri. Pernahkan anda cuba kaedah softselling dan storytelling? Ianya bukan kaedah direct “3 ketul,

3 formula asas bantu close sale whatsapp dengan pantas

Tips untuk mudah close sale ada 3 formula asas. Saya pasti ramai yang hadapi masalah close sale. Jangan cepat stress : – kalau tak berjaya close – kalau dah borak2, kemudian “tq for info, nt sy nk sy pm balik” – “pm price” tanya2 skit, “price pleaseee…”. Ini terjadi sebab tak faham asas. Sebabnya tiada

Bagaimana nak update status fb apabila nak promosi produk di facebook?

Soalan ni memang akan relevan sampai bila-bila pun. Dan ianya memang akan sentiasa ditanya kerana pasaran itu sendiri sentiasa berevolusi dan berubah mengikut zaman. Tambahan lagi fesbuk ialah tempat bersosial jadi pendekatan yang digunakan untuk promosi biasanya amat berseni dan tidak nampak menjual tetapi lebih kepada memperkenalkan. Apabila menyentuh berkenaan teknik pemasaran orang akan sentiasa

Tak tahu nak mula berniaga secara kecil-kecilan dari rumah?

Apabila kita nak mula berniaga apa yang perlu dibuat ialah test test test. Tapi ada yang kata kursus dulu. Kursus berniaga. Boleh juga. Kita boleh pergi berapa pun kursus yang kita suka. Tapi akan sampai satu point kita kena mula berniaga – take action. Masa tu ramai yang akan stuck. Tak tahu nak buat apa.

Bagaimana nak memulakan perniagaan kecil-kecilan secara online

Ini soalan standard, “bagaimana nak mula berniaga?” terutamanya bagi yang baru nak bermula. Terutamanya dalam salah silah keturunan dia tak pernah jual barang. Sepanjang hidup dia hanya membeli, tak pernah jual. Sebab? Alergik nak menjual konon macam tak cukup duit atau harta tak bawa ke mati. Silap. Nabi pun meniaga. Itu sunnah menjadikan tulang empat

Akaun FB anda kena blok?!

Memanglah akaun fb kena blok. Facebook adalah laman sosial. Bayangkan dulu ni dengan fb lah sebenarnya ramai yang berjumpa balik dan berhubung dengan kawan sekolah rendah dulu-dulu, sekolah menengah, universiti dan sebagainya. Jadi ayat-ayat yang digunakan di wall masing-masing pastinya memang friendly dan bersahaja. Tapi bila kita dah start bisnes jual menjual je, ayat-ayat yang

Cara buat timeline cover banner percuma

Tak pasti samada ramai yang dah tahu ke. Apa yang pasti saya nak kongsikan dengan anda cara nak buat timeline cover banner. Al-maklumlah, kita bukan designer. Hal-hal nampak simple kadang boleh jadi komplikated. Benda yang boleh buat sekejap boleh drag bertahun-tahun. Itu dah kira baik.

Wang tambahan hasil jual ebook masuk lagi

Alhamdulillah. Terima kasih kepada pembeli ebook Rahsia Boost Post atas kepercayaan. Ebook ini menerangkan berkenaan setting fb ads bagi mereka yang belum tahu. Step setting ini di ringkaskan dimana ia boleh terus dimulakan dengan tekan butang Boost Post. Lebih mudah jika kita nak cari mana nak start buat iklan fb from scratch. Lebih mudah nak

Bila fb viral post pun pasti meletop … boom!

Haha … itulah penangan fb. Ada produk nak jual tapi tak laku-laku. Itu bukan sebab orang tak nak beli..tapi… Belum jumpa pembeli yang sesuai. Perlu cari lebih banyak prospek. Lagi banyak jumpa porspek lagi cepat produk kita akan terjual. Untuk tujuan ni memang FB lah tepat yang sesuai nak cari pembeli. Masalahnya … Ramai yang

Headline power mampu tarik pelanggan yang betul

Saya sentiasa mengikuti perkembangan terkini tips-tips marketing oleh otai-otai melalui grup-grup atau wall facebook mereka. Memang benarlah kita perlukan idea baru sentiasa untuk terus bertenaga dan bersemangat untuk membuat pemasaran yang berterusan dan konsisten. Namun kita tidak semestinya perlu membelanjakan jumlah wang yang besar untuk refresh idea ini kerana seperti yang kita tahu tidak semua

Strategi jawab pm pelanggan di fb untuk hasilkan jualan

Ramai yang beranggapan begitu mudah untuk mulakan bisnes di fb. Kemudian mereka berasa kecewa kerana hasil yang di jangkakan tidak tercapai malah kerugian pula tu. Oleh yang demikian, sebelum memulakan bisnes anda mesti melakukan research terlebih dahulu dan jangan mudah percaya dengan kata orang dan janji-janji manis sehinggalah anda sendiri membuat trial dan lihat sendiri

Bagaimana nak add friend facebook setelah anda kena block

Seumur hidup saya belum pernah kena block dengan fb sehingga tiba-tiba satu hari saya terjumpa satu ebook lama yang ceritakan teknik bagaimana nak mulakan bisnes dengan cepat. Caranya ialah dengan menambah ramai friend sebagai prospek kita secara bulk dengan menjemput mereka menjadi friend kita. Pada mulanya ok je ramai yang setuju tapi pada masa yang

Pendapatan tambahan secara sambilan di rumah – benar atau palsu?!

Tentu anda teruja bila membaca tajuk diatas dan ingin tahu kebenaran tentang topik ini. Saya juga turut sama teruja untuk menerangkannya kepada anda. Palsu atau benar? Menurut pengalaman saya sendiri yang telah terlibat dengan perkara sebegini semua ini tiada yang mustahil malah sudah tak terhitung lagi dah berapa pendapatan tambahan jika dikumpul semuanya. Baru-baru ini

Iklan percuma fb

Adalah menjadi lumrah kepada kita untuk mencari peluang untuk beriklan secara percuma atau paling tidak pun jika dapat mengiklan dengan harga yang paling murah. Mungkin ramai yang tidak sedar apabila anda mempunyai produk atau servis untuk ditawarkan kepada orang ramai maka apabila anda update status di Facebook berkenaan bisnes anda maka itu adalah dianggap iklan.

Skrip ayat yang power adalah ayat yang mampu membuatkan prospek tak senang duduk

Anda anda sedang tercari-cari formula ayat power yang boleh membantu anda membuat jualan? Anda dah cuba pelbagai skrip tapi masih belum menjadi? Sebenarnya anda tidak perlu risau langsung. Pemasaran adalah melibatkan ekesperimen atau bahasa mudahnya try and adjust. Tidak bermakna anda cuba sekali je terus menjadi dan meletop. Orang yang sudah berjaya selalu akan menceritakan

Buat duit dengan berniaga di facebook dari kosong

Saya ingin kongsikan sebuah cerita inspirasi yang terjadi kepada salah seorang peserta program Seminar Facebook Power oleh Saudara Ammar Zahar. Ianya kisah benar yang dialami oleh seorang cikgu sekolah rendah. Sebelum ketahui cara sebenar untuk berniaga di Facebook, Cikgu ni tak pandai menggunakan Facebook untuk buat duit. Sama seperti kebanyakan orang lain, dia hanya menganggap

Cara jual produk dengan betul di Facebook Fanpage

Anda berniaga di Facebook? Tahukah anda berniaga di Facebook perlukan seni. Sebenarnya pelanggan tidak suka dengan perkataan “Beli” apabila anda menjual. Ibarat orang kata ‘bermanis mulut’ cuba ganti perkataan “Beli” kepada sesuatu yang bermanfaat seperti: 1. Nak cuba tak? 2. Nak rasa tak? 3. Nak cantik tak? 4. Nak kurus tak? 5. Berminat nak cuba?

Promosi Ramadhan – Cara Promosi Produk di Facebook dengan Boost Post

Salam, Saya nak ucapkan selamat berpuasa pada semua. Sukacita saya nak umumkan Promosi Ramadhan ini semoga dengan keberkatannya melimpahi kita semua dan dengan itu saya juga terfikir nak bantu lebih ramai orang untuk buat jualan di Facebook. Saya jamin harga potongan yang saya beri akan membuatkan anda mampu untuk dapatkannya. Maklumlah musim begini ramai orang
Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com