Category Archives: facebook marketing


Mindset antara menjual dengan engagement? Apa maksudnya? Mana satu yang nak didahulukan? Nak bagi view berkenaan engagement dulu. Apabila kita ada satu produk atau servis, apa yang sepatutnya kita fikir ialah adakah aku punya produk atau servis ini ada orang Read more…


Macam mana nak buat iklan percuma di Facebook? Cara nak beriklan di FB ialah dengan bina kepercayaan pelanggan terhadap diri kita. Diri kita sendiri adalah aset. Istilah dia ialah online positioning. Siapa kita dimata fb friends dan follower?. Adakah mereka Read more…


Nak bagitau hanya Allah swt sahaja yang ada kuasa. Softselling tak ada kuasa nak suruh orang beli produk makanan anda. Tapi ayat softselling boleh mempengaruhi orang membeli. Jika di medium offline bermacam cara kita boleh buat dimedium online juga ada Read more…


Tips untuk mudah close sale ada 3 formula asas. Saya pasti ramai yang hadapi masalah close sale. Jangan cepat stress : – kalau tak berjaya close – kalau dah borak2, kemudian “tq for info, nt sy nk sy pm balik” Read more…


Soalan ni memang akan relevan sampai bila-bila pun. Dan ianya memang akan sentiasa ditanya kerana pasaran itu sendiri sentiasa berevolusi dan berubah mengikut zaman. Tambahan lagi fesbuk ialah tempat bersosial jadi pendekatan yang digunakan untuk promosi biasanya amat berseni dan Read more…


Apabila kita nak mula berniaga apa yang perlu dibuat ialah test test test. Tapi ada yang kata kursus dulu. Kursus berniaga. Boleh juga. Kita boleh pergi berapa pun kursus yang kita suka. Tapi akan sampai satu point kita kena mula Read more…


Ini soalan standard, “bagaimana nak mula berniaga?” terutamanya bagi yang baru nak bermula. Terutamanya dalam salah silah keturunan dia tak pernah jual barang. Sepanjang hidup dia hanya membeli, tak pernah jual. Sebab? Alergik nak menjual konon macam tak cukup duit Read more…


Memanglah akaun fb kena blok. Facebook adalah laman sosial. Bayangkan dulu ni dengan fb lah sebenarnya ramai yang berjumpa balik dan berhubung dengan kawan sekolah rendah dulu-dulu, sekolah menengah, universiti dan sebagainya. Jadi ayat-ayat yang digunakan di wall masing-masing pastinya Read more…


Tak pasti samada ramai yang dah tahu ke. Apa yang pasti saya nak kongsikan dengan anda cara nak buat timeline cover banner. Al-maklumlah, kita bukan designer. Hal-hal nampak simple kadang boleh jadi komplikated. Benda yang boleh buat sekejap boleh drag Read more…


Alhamdulillah. Terima kasih kepada pembeli ebook Rahsia Boost Post atas kepercayaan. Ebook ini menerangkan berkenaan setting fb ads bagi mereka yang belum tahu. Step setting ini di ringkaskan dimana ia boleh terus dimulakan dengan tekan butang Boost Post. Lebih mudah Read more…


Haha … itulah penangan fb. Ada produk nak jual tapi tak laku-laku. Itu bukan sebab orang tak nak beli..tapi… Belum jumpa pembeli yang sesuai. Perlu cari lebih banyak prospek. Lagi banyak jumpa porspek lagi cepat produk kita akan terjual. Untuk Read more…


Ada soalan ada jawapannya. Soalannya – apa ayat promosi nak guna bila masa nak jual produk? Ayat promosi sesuai ialah …


Hmmm….ini memang masalah global. Setiap kali nak mula bisnes fb, mesti timbul soalan ni. Saya dah buat fan page, dah buat fb ads tapi takde like pon?


Saya sentiasa mengikuti perkembangan terkini tips-tips marketing oleh otai-otai melalui grup-grup atau wall facebook mereka. Memang benarlah kita perlukan idea baru sentiasa untuk terus bertenaga dan bersemangat untuk membuat pemasaran yang berterusan dan konsisten. Namun kita tidak semestinya perlu membelanjakan Read more…


Ramai yang beranggapan begitu mudah untuk mulakan bisnes di fb. Kemudian mereka berasa kecewa kerana hasil yang di jangkakan tidak tercapai malah kerugian pula tu. Oleh yang demikian, sebelum memulakan bisnes anda mesti melakukan research terlebih dahulu dan jangan mudah Read more…

FREE Download!

Nak RAHSIA Berniaga di FB?
>>KLIK SINI!<<

Sadaqah tanda syukur

Subscribe to Sembang Blogger

Klik sini!

Archives

Nuffnang

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com