Category: copywriting

Contoh ayat untuk cari dropship untuk owner produk

Anda owner produk? Tentu pening nak cari ejen dropship. Itu satu hal. Lagi satu pasti anda perlu juga ejen dropship yang mahir kan. Ejen ramai tak menjamin sales yang tinggi. Kadang ejen tak ramai mana pun tapi kalau ejen power baru best! Ejen ni pulak kalau anda nak maju anda mesti majukan diaorang dahulu. Ibarat

Ayat dropship untuk tarik ejen

Memang bertuah jadi ejen dropship sebab produk dah ada owner sediakan dan kadang jadi ejen pun percuma. Prestasi ejen ke ejen pulak beza. Produk tak menjamin sales tinggi. Kepakaran menjual akan bantu ejen dropship untuk jual dan close sale. Sebab tu kalau kita lihat, produk sama, owner produk sama, grup dropship sama tapi jumlah jualan

Strategi ayat softselling ialah menjual dengan tanpa menjual

Strategi Menjual Tanpa Menjual. Ramai yang menjual dengan cara Hard Selling. Sebenarnya cara hard selling ni bukan saja susah nak menjual, lagi la menyebabkan orang lain “ban” atau “unfren anda”. Jadi, the best idea ialah anda create ayat menjual tanpa nampak pun anda sedang menjual (softselling). Faham ke faham? Semua bisnes mesti nak jual. Tapi

Camner nak close sale: “tanya harga … lepas tu krik krik”

Baru-baru ni ada terima satu pertanyaan melalui email. Sebabnya saya juga ada berkongsi tips dengan subscriber melalui email.. Soalannya macam ni, “Terima kasih tuan,,boleh tak saya nak tahu,,cara kita nak dapatkan feedback dari customer,,apabila customer pm kita, tanya harga,,lepas tu jawapannya krik2”. Lepas baca email tu saya terus dapat tangkap beberapa idea jawapan tapi tak

Mahukah anda dapat LIKE banyak di Facebook macam hujan turun?

Mendapatkan Like untuk tulisan kita di Facebook adalah penting, kerana ia juga salah satu proses penjenamaan dan juga interaksi bersama Fans. Selain itu, apabila sesebuah status tulisan mendapat Like, Friends kepada Fans yang Like itu dapat melihat status tersebut. Akhirnya mereka juga akan baca status kita. Persoalannya, apakah bentuk ayat yang mudah mendapat Like? Baiklah…

Ayat power dalam perniagaan

Topik ni evergreen. Sangat. Orang sentiasa tertanya bagaimana. Bagaimana nak buat promosi. Especially yang melibatkan media penulisan. Bila nak menulis isunya apa yang nak ditulis. Promosi ni bukan hard skill. Dia lebih kepada soft skill macam bakat la. Orang yang perwatakannya sosial di media sosial dia tak kekok bersosial. Tapi dia mesti kekok nak menjual.

Contoh ayat promosi produk Shaklee

¬†Jika korang selalu beritahu boleh beli produk Shaklee dekat wall, cara update status Shaklee tu boleh dipanggil spam (hard sell). Boleh diperbaiki. update status dengan cara softselling, cara mudahnya ialah guna cerita, Contoh: —Mula— Teringat kelmarin ada prospek wassap yang abah dia ada high blood dan ada ubat doktor. pada masa yang sama prospek tanya

Ayat sembang bisnes yang selalu digunakan di fb, blog dan instagram

Asas bisnes adalah menjual atau membuat tawaran sesuatu produk. Ada satu produk dan akhirnya akan dibeli oleh pelanggan yang memerlukannya. Produk itu banyak dan pelanggan pun ramai. Cumanya tak semua produk itu diperlukan oleh semua orang. Setiap orang memerlukan produk yang tertentu sahaja. Tugas seller ialah menemukan produk yang betul untuk pelanggan yang betul. Itulah

Kuasai teknik penulisan ayat promosi untuk viralkan bisnes online

Saya akui bukan semua orang suka menulis. Tapi sebagai peniaga kita mesti kuasai teknik penulisan ayat promosi untuk viralkan bisnes online. Bisnes online bukan macam bisnes offline ada kedai buka booth tunjuk muka atau call customer. Especially Gen X dan Gen Y dikatakan semuanya suka dengan online, internet dan wifi. Tak kenal, tak jumpa muka

4 jenis pelanggan anda perlu tahu untuk bantu mudahkan jualan

Sekiranya anda berniaga mesti kenal 4 jenis manusia atas muka bumi Allah ini:   -Kinestetik Orang kinestetik ini sifatnya suka bergerak tak reti duduk diam. Dan jenis orang yang berperasaan feeling feeling love gitu. Jadi untuk close sale orang sebegini anda perlu tunjukkan demo cara pakai produk atau servis. Bagi mereka tester produk PERCUMA untuk

Ayat promosi produk kesihatan yang mampu menarik perhatian prospek

Terdapat beberapa format penulisan ayat promosi. Banyak sangat pun pening nanti. Tak tahu mana  nak pilih. Last-last tak buat pulak. Rugi beras je. Senang citer bila tulis pasal produk kesihatan tentulah kita nak selesaikan MASALAH orang. Orang cari produk kesihatan sebab dia ada MASALAH kesihatan. Jadinya fokuskanlah pada MASALAH tadi. Sifu kata mainkan emosi prospek.

Contoh ayat promosi produk kecantikan dan kesihatan yang sesuai untuk jualan online

Produk kecantikan dan kesihatan lazimnya dibeli kerana ianya menawarkan solusi penyelesaian kepada masalah yang dihadapi oleh pelanggan. Mudah kata pelanggan yang menghadapi masalah kesihatan dan kecantikan lebih mudah membeli kerana terdesak mahu membuang masalah yang sedang mereka hadapi jauh-jauh dari diri dan dengan cepat kalau boleh serta merta. Oleh yang demikian, apabila mengarang ayat jualan

Ayat promosi iklan produk tak menjadi?

Step pertama-tama sekali apabila buat promosi ialah keupayaan untuk tarik perhatian. Gagal menarik perhatian alamat awal untuk tutup kedai. Jadi usahalah macam mana pun, tarik perhatian pelanggan dulu. Kemudian apabila dah tertarik maka barulah terbuka hati mereka nak tahu. Lepas tu terbaca sebab nak tahu apa dia yang menarik sangat tadi tu. Selepas habis baca

Ayat power untuk promosi produk

Ayat power untuk promosi produk ialah ayat iklan yang apabila pelanggan baca dan dia rasakan iklan itu ditujukan kepada dia. Itulah dianya ayat power. Bukan ayat bombastik atau ayat fantastik. Jadi apabila pelanggan baca iklan dan rasa didalam hati bahwa produk yang dipromosikan itu adalah sangat sesuai kepada dia bermakna iklan itu tepat ditujukan kepada

Skrip close sale yang berkesan

Antara beberapa sebab kenapa close sale boleh berjaya. Anda boleh gunakan bahasa pelanggan semasa membuat close sale. Tidak semestinya menggunakan bahasa formal sepanjang masa. Ini bertujuan menggalakkan rasa kesamaan antara pelanggan dan penjual menjadikan perbualan lebih selesa seperti kawan lama. Tidak memberi harga terus apabila diminta kerana alasan yang biasa diberi adalah harga terlalu mahal.

3 formula asas bantu close sale whatsapp dengan pantas

Tips untuk mudah close sale ada 3 formula asas. Saya pasti ramai yang hadapi masalah close sale. Jangan cepat stress : – kalau tak berjaya close – kalau dah borak2, kemudian “tq for info, nt sy nk sy pm balik” – “pm price” tanya2 skit, “price pleaseee…”. Ini terjadi sebab tak faham asas. Sebabnya tiada

Mudahnya close sale whatsapp bila pelanggan percaya pada kita

Raih 3 trust ini – confirm mudah close! Trust, percaya. satu benda paling penting dalam urusan jual beli. mana mungkin kita nak serahkan duit kita kepada orang yg kita tak percaya, betul? So, dalam urusan jual beli. ada 3 trust yang perlu kita raih daripada prospek, dan buat dia beli daripada kita. 1. Percaya pada

Strategi untuk menguntungkan pelaburan emas

Sedikit perkongsian. Moga ada manfaatnya. Jangan cuba berdagang dengan pasaran. Ya, ramai yang nak cepat kaya jadi jutawan emas segera sanggup bergolok bergadai mengambil risiko main emas macam main saham lepas tu masuk Ar Rahnu bagai sebab nak kejar untung. Jangan. Sebaliknya saya sarankan program pengumpulan bulanan atau mingguan jika mampu (hari-hari pun boleh beli

Ayat yang menarik pelanggan adalah datangnya dari hati yang ikhlas

Copywriting power itu datang dari Hati. Kenapa saya kata macam tu? Individu itu mesti ada… 1) Niat. Niat nak menjual tak betul. Memang tak jadi. Ini kena semak balik. Tidak mendahului marketing dengan teknik doa dan penyerahan diri pada Allah sepenuhnya. 2) Keberkatan. Hasil akan berkat jika setiap inci perbuatan itu berkat. Bila berkat. Yang

Nak mula bisnes 2016 kena tahu asas teknik jualan dulu

Sekarang (hari ini 17/12/2015) dah lebih dari setengah bulan Disember 2015. Beberapa hari sahaja lagi akan cecah 2016 pulak. Adakah azam anda nak bisnes yang dulu nak start 2015 dah bergerak ke belum? Alhamdulillah bagi yang dah mula. Bagi yang belum mula, anda tak pernah terlambat. Boleh je mula sekarang, atau nak tunggu cecah Januari

Mesej iklan pemasaran produk mestilah jelas kepada pelanggan

Pasti dan pasti mesej iklan produk adalah ditujukan kepada pelanggan. Ianya mestilah straight to the point. Jelas. Intro atau pendahuluan tidaklah perlu berjela menerangkan perihal syarikat. Terus kepada produk dan bagaimana ianya memberi faedah kepada pelanggan. Apabila pelanggan membaca iklan, perkara pertama yang di saring ialah “apa yang aku akan dapat”. Sebab itulah iklan perlu

Ketandusan idea untuk buat pemasaran?

Dah berjam-jam Faizal duduk depan komputer. Tak buat apa-apa pun. Asyik dok scroll newsfeed. Ada kerja tapi tak buat. Tak ada idea. Tak tahu nak tulis apa. Duduk macam tak ada kerja walaupun banyak kerja belum setel. Hari demi hari kerja bertambah. Dulu beli komputer ingat nak bisnes. Buat bisnes online jual barang dari rumah.

Buntu buat promosi jangan sampai langgar dinding

Ini dah kali yang ke sepuluh Husin mencuba. Heran juga dia. Semua orang kata kita boleh buat bisnes hanya guna internet. Tak payah susah. Tak payah jumpa orang. Tak payah jual barang. Guna Facebook je. Guna Instagram je. Guna blog je dah boleh buat bisnes. Tapi Husin rasa ada sesuatu yang kurang. Dasar penipu! Itu
Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com