Cara menarik pelanggan yang mudah anda nak faham

Pelanggan tidak suka di paksa. Pelanggan tak suka diperbodohkan. Sebenarnya apabila kita buat posting dimedia sosial, pelanggan dah tau yang kita ni memang menjual dan sedang mempromosikan produk dan servis kita. Habih tu, pasai depa tak beli terus? Pelanggan suka apabila membuat keputusan adalah hasil dari penilaian sendiri dan bukannya disogok atau dipaksa beli. Jika…

Masalah tak tahu menulis copywriting

Sepertimana yang telah dijanjikan sebelum ini, antara masalah yang sering timbul ketika menulis copywriting adalah: 1)Tidak tahu menulis copywriting kerana tidak mengetahui ilmu copywriting 2)Tidak tahu copywriting yang sesuai untuk satu-satu produk 3)Ketiadaan idea untuk menulis copywriting 4)Tiada ilmu asas untuk menulis copywriting 5)Tiada formula yang boleh digunakan ketika menulis copywriting Setiap masalah, ada jalan…

Mula menjual dengan belajar copywriting

Apakah maksud Copywriting? Copywriting bermaksud apa sahaja hasil cetakan yang ditulis bagi tujuan pemasaran dan jualan atau dengan kata lain, ayat-ayat untuk menjual sesuatu produk atau servis. Ayat-ayat ini, merupakan jambatan penghubung diantara penjual dan pembeli. Di mana, pembeli akan membaca iklan-iklan atau promosi-promosi yang dilakukan oleh penjual. Iklan dan promosi itu adalah copywriting. Copywriting…

4 contoh ayat power untuk promosi produk

Pembaca akan ditunjukkan 4 contoh skrip ayat power promosi produk yang berkesan untuk membuat jualan di Facebook. Apa yang bakal pembaca temui nanti adalah skrip-skrip yang sering digunakan oleh pengamal-pengamal Copywriting di Malaysia. Tugas kami adalah berkongsi ilmu ini agar kita mendapat manfaatnya bersama-sama. Skrip #1 Contoh skrip ayat promosi produk: Tengah cari baju renang…

7 contoh copywriting headline memukau

Headline atau Tajuk adalah faktor terpenting dalam sesebuah Copywriting atau Ayat Jualan. Kerana, 80% kejayaan pelanggan membeli produk anda adalah disebabkan tajuk. Kenapa tajuk memainkan peranan yang penting? Untuk menarik perhatian pelanggan membaca iklan anda sehingga habis. Tak kisahlah anda beriklan di mana pun samada percuma atau berbayar. Headline memainkan peranan yang sangat penting. Untuk…