Category Archives: copywriting


Baru-baru ni ada terima satu pertanyaan melalui email. Sebabnya saya juga ada berkongsi tips dengan subscriber melalui email.. Soalannya macam ni, “Terima kasih tuan,,boleh tak saya nak tahu,,cara kita nak dapatkan feedback dari customer,,apabila customer pm kita, tanya harga,,lepas tu Read more…


Mendapatkan Like untuk tulisan kita di Facebook adalah penting, kerana ia juga salah satu proses penjenamaan dan juga interaksi bersama Fans. Selain itu, apabila sesebuah status tulisan mendapat Like, Friends kepada Fans yang Like itu dapat melihat status tersebut. Akhirnya Read more…


¬†Jika korang selalu beritahu boleh beli produk Shaklee dekat wall, cara update status Shaklee tu boleh dipanggil spam (hard sell). Boleh diperbaiki. update status dengan cara softselling, cara mudahnya ialah guna cerita, Contoh: —Mula— Teringat kelmarin ada prospek wassap yang Read more…


Asas bisnes adalah menjual atau membuat tawaran sesuatu produk. Ada satu produk dan akhirnya akan dibeli oleh pelanggan yang memerlukannya. Produk itu banyak dan pelanggan pun ramai. Cumanya tak semua produk itu diperlukan oleh semua orang. Setiap orang memerlukan produk Read more…


Saya akui bukan semua orang suka menulis. Tapi sebagai peniaga kita mesti kuasai teknik penulisan ayat promosi untuk viralkan bisnes online. Bisnes online bukan macam bisnes offline ada kedai buka booth tunjuk muka atau call customer. Especially Gen X dan Read more…


Sekiranya anda berniaga mesti kenal 4 jenis manusia atas muka bumi Allah ini:   -Kinestetik Orang kinestetik ini sifatnya suka bergerak tak reti duduk diam. Dan jenis orang yang berperasaan feeling feeling love gitu. Jadi untuk close sale orang sebegini Read more…


Terdapat beberapa format penulisan ayat promosi. Banyak sangat pun pening nanti. Tak tahu mana¬† nak pilih. Last-last tak buat pulak. Rugi beras je. Senang citer bila tulis pasal produk kesihatan tentulah kita nak selesaikan MASALAH orang. Orang cari produk kesihatan Read more…


Produk kecantikan dan kesihatan lazimnya dibeli kerana ianya menawarkan solusi penyelesaian kepada masalah yang dihadapi oleh pelanggan. Mudah kata pelanggan yang menghadapi masalah kesihatan dan kecantikan lebih mudah membeli kerana terdesak mahu membuang masalah yang sedang mereka hadapi jauh-jauh dari Read more…


Step pertama-tama sekali apabila buat promosi ialah keupayaan untuk tarik perhatian. Gagal menarik perhatian alamat awal untuk tutup kedai. Jadi usahalah macam mana pun, tarik perhatian pelanggan dulu. Kemudian apabila dah tertarik maka barulah terbuka hati mereka nak tahu. Lepas Read more…


Ayat power untuk promosi produk ialah ayat iklan yang apabila pelanggan baca dan dia rasakan iklan itu ditujukan kepada dia. Itulah dianya ayat power. Bukan ayat bombastik atau ayat fantastik. Jadi apabila pelanggan baca iklan dan rasa didalam hati bahwa Read more…


Antara beberapa sebab kenapa close sale boleh berjaya. Anda boleh gunakan bahasa pelanggan semasa membuat close sale. Tidak semestinya menggunakan bahasa formal sepanjang masa. Ini bertujuan menggalakkan rasa kesamaan antara pelanggan dan penjual menjadikan perbualan lebih selesa seperti kawan lama. Read more…


Tips untuk mudah close sale ada 3 formula asas. Saya pasti ramai yang hadapi masalah close sale. Jangan cepat stress : – kalau tak berjaya close – kalau dah borak2, kemudian “tq for info, nt sy nk sy pm balik” Read more…


Raih 3 trust ini – confirm mudah close! Trust, percaya. satu benda paling penting dalam urusan jual beli. mana mungkin kita nak serahkan duit kita kepada orang yg kita tak percaya, betul? So, dalam urusan jual beli. ada 3 trust Read more…


Sedikit perkongsian. Moga ada manfaatnya. Jangan cuba berdagang dengan pasaran. Ya, ramai yang nak cepat kaya jadi jutawan emas segera sanggup bergolok bergadai mengambil risiko main emas macam main saham lepas tu masuk Ar Rahnu bagai sebab nak kejar untung. Read more…

FREE Download!

Nak RAHSIA Berniaga di FB?
>>KLIK SINI!<<

Sadaqah tanda syukur

Subscribe to Sembang Blogger

Klik sini!

Archives

Nuffnang

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com