Category: contoh promosi

Cara tambah pendapatan pelajar bagi tampung perbelanjaan

Baru-baru ini kita ada terdengar yang ramai pelajar terbabit dengan skim MLM yang berjaya menipu duit yang sepatutnya digunakan untuk tampung yuran belajar. Agak kasihan juga sebab tentunya pelajar ini menaruh harapan untuk menjadikan wang yang dilaburkan sebagai batu loncatan untuk menggandakan wang saku agar dapat digunakan pada masa depan. Malangnya mereka tertipu dengan sindiket

Ayat-ayat promosi online yang sesuai untuk tarik perhatian prospek

Ayat promosi online yang digunakan mestilah mampu untuk bina kepercayaan dan kredibiliti di FB. Jadi, bagaimana untuk membina kredibiliti di internet? Setiap perniagaan mempunyai pengemudinya iaitu usahawan. Untuk memastikan sesebuah perniagaan, produk dan jenama bisnes itu dikenali ramai, pengemudi itu perlu tahu melakukan sesuatu, iaitu promosi. Kebanyakan di antara mereka yang menjual di internet juga

Contoh ayat promosi produk kecantikan dan kesihatan yang sesuai untuk jualan online

Produk kecantikan dan kesihatan lazimnya dibeli kerana ianya menawarkan solusi penyelesaian kepada masalah yang dihadapi oleh pelanggan. Mudah kata pelanggan yang menghadapi masalah kesihatan dan kecantikan lebih mudah membeli kerana terdesak mahu membuang masalah yang sedang mereka hadapi jauh-jauh dari diri dan dengan cepat kalau boleh serta merta. Oleh yang demikian, apabila mengarang ayat jualan

Contoh promosi produk di wall facebook personal

Selalunya bila ingat buat promosi mesti nak kena buat fanpage. Fanpage khas untuk bisnes. Boleh juga. Tapi sebenarnya ada banyak cara. Kita mestilah dinamik dan fleksibel. Tak boleh nak jumud dan berpegang kepada satu pendapat sahaja. Tapi ada rules juga. Undang-undang standard nak buat promo. Pertamanya mesti fokus. Tak boleh nak caca marba promote pelbagai

Cara promosi produk yang berkesan

Cara promosi produk yang berkesan ialah dengan cara yang berulang-ulang yang dibuat dalam keadaan yang pelbagai. Pelanggan jadi bosan jika iklan yang sama diulang banyak kali. Kadangkala kita sendiri pun naik muak dengan iklan yang kita dah buat. Solusinya ialah pelbagaikan iklan itu agar ia nampak menarik. Untuk mendapatkan idea membuat iklan tidaklah susah. Jangan

3 formula asas bantu close sale whatsapp dengan pantas

Tips untuk mudah close sale ada 3 formula asas. Saya pasti ramai yang hadapi masalah close sale. Jangan cepat stress : – kalau tak berjaya close – kalau dah borak2, kemudian “tq for info, nt sy nk sy pm balik” – “pm price” tanya2 skit, “price pleaseee…”. Ini terjadi sebab tak faham asas. Sebabnya tiada

Strategi untuk menguntungkan pelaburan emas

Sedikit perkongsian. Moga ada manfaatnya. Jangan cuba berdagang dengan pasaran. Ya, ramai yang nak cepat kaya jadi jutawan emas segera sanggup bergolok bergadai mengambil risiko main emas macam main saham lepas tu masuk Ar Rahnu bagai sebab nak kejar untung. Jangan. Sebaliknya saya sarankan program pengumpulan bulanan atau mingguan jika mampu (hari-hari pun boleh beli

Bisnes ni gerenti ke boleh berjaya?

Wallahu’alam. Saya pernah mendapat soalan ini. Jawapannya tiada. Malah saya bertanya balik soalan yang sama. Sebab apa? Lihat kembali zaman persekolahan kita. Kemudian mengaji lanjut ke universiti atau kolej. Berapa banyak yang dah kita habiskan sampaikan berhutang, Lecture sini, tutorial sana, grup study sinun, beli buku, pinjam buku, assignment dan peperiksaan semester dan akhirnya dapat

Karang ayat promote produk biarlah guna cerita betul

Ada pelbagai cara nak karang ayat promote produk. Ada yang guna ayat terangkan spesifikasi produk. Ada yang buat ayat terangkan faedah produk. Ada yang promote guna ayat yang cerita testimoni-testimoni dari pelanggan. Jadi ada banyak pilihan untuk kita guna tapi biarlah sesuai dengan keadaan. Tak kisahlah apa juga ayat kita nak guna hanya syaratnya yang

Jangan jual produk kepada pelanggan tapi tanya pelanggan nak produk apa

Ini adalah asas bisnes. Memberi khidmat kepada pelanggan bukan syok sendiri. Bantu orang ramai berkenaan apa yang diperlukan. Bukan kita ada produk, kita nak jual pada orang ramai untuk dapat untung. Bisnes bukan pasal duit. Kita kejar duit, dia lari. Kita kejar akhirat, duit kejar kita. Akhirat – bantu orang ramai tentang apa yang diperlukan.

Promosikan produk anda dengan jiwa yang ikhlas dan rela tanpa paksa

Tips ini diceritakan oleh seorang usahawan baru-baru ini di suatu seminar. Ceritanya memang sayu dan memberikan satu perasaan sentap pada setiap audien yang mendengar talk beliau. Saya sangat yakin kerana jika saya boleh rasa tentu orang lain pasti merasanya juga. Kisahnya begini. Beliau dijemput oleh persatuan penduduk di satu kampung yang jauh untuk memperkenalkan baja

Bagaimana buat promosi untuk nak bina jenama perniagaan sendiri di Facebook?

Sebenarnya posting ini berkenaan perkongsian seorang kawan saya menceritakan bagaimana beliau mempromosikan servis perniagaan di facebook, seperti produk kewangan, unit trust dan juga takaful atau mungkin juga anda seorang trainer sesuatu bidang kepakaran. Saya telah pun meminta kebenaran untuk share tips ini dengan para pembaca sekalian jadi mohon ambil teliti ya. Pertama yang utama adalah

Tukar perkataan jadi duit

Ini macam sistem tukaran wang ke apa? Jangan salah sangka dan tajuk kat atas tu dia gimik je ok. Tukar perkataan jadi duit bermaksud gunakan kemahiran penulisan yang kita sedia ada untuk membuat promosi menarik perhatian pembeli yang memerlukan produk kita seterusnya menjual produk yang akhirnya mendatangkan keuntungan kepada kita. Kemahiran penulisan tidak boleh dinafikan

Bagaimana mahu naikkan follower dan sales di Instagram anda?

Instagram lazimnya merupakan sebuah perkhidmatan perkongsian foto atau gambar dan rangkaian sosial secara dalam talian. Ia membolehkan penggunanya mengambil gambar, meletakkan penapis digital dan menyebarkannya ke dalam pelbagai bentuk perkhidmatan rangkaian sosial termasuklah laman yang mendahuluinya seperti Facebook atau Twitter. Ciri pembeza yang terdapat di dalamnya adalah seperti memuat naik foto kepada bentuk empat segi

Perkara wajib patut ada pada ayat iklan FB

Cuba fikir apa keunikan produk bisnes kita? Ada seribu penjual shawl. Ada seribu penjual ubat kulit cerah. Ada seribu penjual baju t-shirt. Setiap niche, ada banyak persaingan. Jadi, kita perlu berikan sebab kenapa pelanggan perlu membeli dari kita. Saya berikan contoh niche tudung. Contoh ayat iklan : “Design ini cuma ada 300 helai sahaja di

Jenis-jenis ayat promosi: ayat iklan

Ada masa-masa tertentu pasti kita akan terasa buntu apabila nak buat promosi. Pening jugalah masa semangat nak buat promosi tiba-tiba blur tak tau nak tulis apa. Ini perkara biasa. Janganlah risau kerana saya akan beri sedikit idea bagaimana cara nak mengatasi perkara ini. Sebenarnya ada banyak cara nak tulis ayat promosi dan pelbagai teori dan

Contoh iklan promosi produk makanan dengan Instagram

Pernahkah anda terfikir untuk menjual produk makanan anda secara online. Atau paling tidak kurang sekalipun mempromosikan produk makanan anda secara online. Jual bermaksud urusan transaksi melalui laman web dimana anda buat bisnes makanan dari rumah sahaja dan promosi bermaksud membina imej namun anda masih bergantung kepada gerai atau restoran untuk menjual. Tahukah anda ada pembuat

Cara nak mempromosikan produk dengan ayat promosi yang betul

Sila beri perhatian ya jika anda adalah seorang pemilik bisnes. Kenapa saya beritahu macam ni? Ini ialah kerana tiada berita gembira selain post ini… Baca dengan teliti ya kerana saya akan dedahkan cara nak mempromosikan produk dengan betul. Saya tahu anda mempunyai 3 masalah utama. Biasalah tu kan. Apa dia? 1) Tiada pelanggan 2) Tiada
Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com