Category Archives: contoh promosi


Ayat promosi online yang digunakan mestilah mampu untuk bina kepercayaan dan kredibiliti di FB. Jadi, bagaimana untuk membina kredibiliti di internet? Setiap perniagaan mempunyai pengemudinya iaitu usahawan. Untuk memastikan sesebuah perniagaan, produk dan jenama bisnes itu dikenali ramai, pengemudi itu Read more…


Produk kecantikan dan kesihatan lazimnya dibeli kerana ianya menawarkan solusi penyelesaian kepada masalah yang dihadapi oleh pelanggan. Mudah kata pelanggan yang menghadapi masalah kesihatan dan kecantikan lebih mudah membeli kerana terdesak mahu membuang masalah yang sedang mereka hadapi jauh-jauh dari Read more…


Selalunya bila ingat buat promosi mesti nak kena buat fanpage. Fanpage khas untuk bisnes. Boleh juga. Tapi sebenarnya ada banyak cara. Kita mestilah dinamik dan fleksibel. Tak boleh nak jumud dan berpegang kepada satu pendapat sahaja. Tapi ada rules juga. Read more…


Cara promosi produk yang berkesan ialah dengan cara yang berulang-ulang yang dibuat dalam keadaan yang pelbagai. Pelanggan jadi bosan jika iklan yang sama diulang banyak kali. Kadangkala kita sendiri pun naik muak dengan iklan yang kita dah buat. Solusinya ialah Read more…


Tips untuk mudah close sale ada 3 formula asas. Saya pasti ramai yang hadapi masalah close sale. Jangan cepat stress : – kalau tak berjaya close – kalau dah borak2, kemudian “tq for info, nt sy nk sy pm balik” Read more…


Sedikit perkongsian. Moga ada manfaatnya. Jangan cuba berdagang dengan pasaran. Ya, ramai yang nak cepat kaya jadi jutawan emas segera sanggup bergolok bergadai mengambil risiko main emas macam main saham lepas tu masuk Ar Rahnu bagai sebab nak kejar untung. Read more…


Wallahu’alam. Saya pernah mendapat soalan ini. Jawapannya tiada. Malah saya bertanya balik soalan yang sama. Sebab apa? Lihat kembali zaman persekolahan kita. Kemudian mengaji lanjut ke universiti atau kolej. Berapa banyak yang dah kita habiskan sampaikan berhutang, Lecture sini, tutorial Read more…


Ada pelbagai cara nak karang ayat promote produk. Ada yang guna ayat terangkan spesifikasi produk. Ada yang buat ayat terangkan faedah produk. Ada yang promote guna ayat yang cerita testimoni-testimoni dari pelanggan. Jadi ada banyak pilihan untuk kita guna tapi Read more…


Ini adalah asas bisnes. Memberi khidmat kepada pelanggan bukan syok sendiri. Bantu orang ramai berkenaan apa yang diperlukan. Bukan kita ada produk, kita nak jual pada orang ramai untuk dapat untung. Bisnes bukan pasal duit. Kita kejar duit, dia lari. Read more…


Tips ini diceritakan oleh seorang usahawan baru-baru ini di suatu seminar. Ceritanya memang sayu dan memberikan satu perasaan sentap pada setiap audien yang mendengar talk beliau. Saya sangat yakin kerana jika saya boleh rasa tentu orang lain pasti merasanya juga. Read more…


Sebenarnya posting ini berkenaan perkongsian seorang kawan saya menceritakan bagaimana beliau mempromosikan servis perniagaan di facebook, seperti produk kewangan, unit trust dan juga takaful atau mungkin juga anda seorang trainer sesuatu bidang kepakaran. Saya telah pun meminta kebenaran untuk share Read more…


Ini macam sistem tukaran wang ke apa? Jangan salah sangka dan tajuk kat atas tu dia gimik je ok. Tukar perkataan jadi duit bermaksud gunakan kemahiran penulisan yang kita sedia ada untuk membuat promosi menarik perhatian pembeli yang memerlukan produk Read more…


Kali ini nak sentuh fasal promosi tadika pula. Almaklumlah musim cuti sekolah dah nak habis. Tiba masa pula nak buka sekolah dan tadika. Anda seorang owner tadika? Apa yang ibubapa cari pada sebuah tadika? Sudah tentu anda tahu jika tidak Read more…


Instagram lazimnya merupakan sebuah perkhidmatan perkongsian foto atau gambar dan rangkaian sosial secara dalam talian. Ia membolehkan penggunanya mengambil gambar, meletakkan penapis digital dan menyebarkannya ke dalam pelbagai bentuk perkhidmatan rangkaian sosial termasuklah laman yang mendahuluinya seperti Facebook atau Twitter. Read more…


Ya. Ia amat menakjubkan! Siapa sangka? Jenama-jenama atau branding ini sebenarnya adalah jenama tempatan. Saya akan senaraikan semunya dibawah dan terpulang kepada anda samada nak percaya atau tidak. Brand yang dimaksudkan adalah: 1. Bonia (+Sembonia + Carlo Rino) Satu jenama Read more…

Subscribe to Sembang Blogger

Klik sini!

Sadaqah tanda syukur

Archives

Nuffnang

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com