Category: bisnes offline

Jual air

Mungkin ramai yang pandang rendah pada orang yang jual air. Mungkin itu pandangan anda sebab anda sendiri tak berani nak bancuh air untuk jual di tepi jalan. Orang yang tahu menghargai usaha mencari duit yang halal pasti tahu dan faham mengapa ada orang yang sanggup jual air di tepi jalan. Bagi manusia yang terdesak dia

Contoh perniagaan kecil

Perniagaan yang kecil adalah sangat praktikal nak buat. Tak perlulah nak takut yang penting kena semangat yang membara dan tak peduli apa orang kata pun. Yang penting aku nak berniaga. Mesti boleh rasa sendiri kan. Bagi yang rasa macam nak berniaga tapi masih takut nak buka gerai tepi jalan tu maksudnya belum bersedia lah tu.

Buka kedai online untuk bisnes trading

Sebenarnya timbul niat saya untuk tulis artikel berkenaan buka kedai online ni sebab cadangnya semalam ada nak beli sedikit barang untuk buat satu projek kat rumah. Ada dapat no kontek untuk satu company ni so saya pun cubalah browse internet untuk nak cari info lanjut berkenaan syarikat dan apa jenis barang yang dijual untuk window

Resepi cara buat air untuk perniagaan air balang

Nak cari duit lebih? Jom buat perniagaan air balang! Jangan main-main, jual air je pun dah boleh kalahkan gaji eksekutif kat opis tu hah! Kalau ikut kata penjual air di bazar ramadhan tu dia ada cerita lengkap macam mana dia boleh susun strategi menjual air kat bazar. Dia jual air 3 balang je! Lepastu kat

Cara mudah import barang dari China ke Malaysia

Sekarang semuanya made in china. Dulu orang kata barang china takde kualiti tapi sekarang banyak syarikat telah memindahkan operasi pembuatan ke china jadi persaingan menjadi semakin sengit dan ini menjadikan china sebuah negara pembuat yang perlu memenuhi kualiti pembuatan yang ditetapkan oleh syarikat pelabur dari seluruh dunia dan menghasilkan barang China murah. Jadi tidak hairan

Harga ayam melambung RM25 seekor di Kelantan

Ini ada peluang bisnes bagi yang minat jual ayam. Dilaporkan terdapat beberapa tindakan segelintir peniaga yang tamak yang menghalang bekalan dan menyebabkan harga ayam naik mendadak. Pihak berwajib dah menolak sekerasnya berkenaan kononnya kenaikan herga disebabkan bekalan terhad akibat penyakit bronkitis. Ini adalah kerana penyakit ini merupakan penyakit endemik dan biasanya dikawal dengan pemvaksinan. Jika

Jual air bisnes bazar Ramadhan

Nak cari duit raya masa bulan puasa? Ini adalah masa yang paling sesuai untuk mencari duit untuk raya nanti. Nak jual apa? Bagi yang tak ada pengalaman sangat nak buat signature kuih, anda boleh jual air. Jangan fikir nak jual kuih yang anda tak ada kepakaran mengenainya sebab nanti anda akan bersaing dengan orang yang

Nak mula bisnes 2016 kena tahu asas teknik jualan dulu

Sekarang (hari ini 17/12/2015) dah lebih dari setengah bulan Disember 2015. Beberapa hari sahaja lagi akan cecah 2016 pulak. Adakah azam anda nak bisnes yang dulu nak start 2015 dah bergerak ke belum? Alhamdulillah bagi yang dah mula. Bagi yang belum mula, anda tak pernah terlambat. Boleh je mula sekarang, atau nak tunggu cecah Januari

Test power menjual di car boot sale

Kali ni saje nak citer kisah menjual di car boot sale. Selalunya car boot sale ni tempat orang nak let go barang-barang terpakai atau barang baru tak terpakai yang dah berlonggok kat rumah tak tau nak letak kat mana. Jadi barang-barang tu boleh je disedekahkan atau let go dengan harga murah-murah. Tapi dalam pada ada

Minat bisnes tapi takde modal besar?

Tak mustahil pun. Bagi yang betul-betul minat, anda tidak ada alasan untuk tidak buat bisnes jika anda tidak ada modal besar. Peluang terbuka luas cuma terdapat beberapa masalah. Masalah apa? Terlalu banyak peluang.

Borong barangan China online

Mengapa perlu borong barangan China? Memborong secara online boleh ke? Nak borong apa? Seorang ahli perniagaan yang saya kenal pernah pecahkan rahsia bagaimana nak buat perniagaan yang mudah laris in shaa Allah. Caranya ialah dengan membawa masuk barang yang tiada dijual di Malaysia. Maksudnya barang tersebut perlu di import dari luar. Ini adalah kerana samada

Bisnes kecil untung besar

Dalam keghairahan kita mencari bisnes yang sesuai untuk mula, kita selalu sangka, bisnes yang modalnya besar mampu menghasilkan jualan yang besar. Manakala bisnes yang modalnya kecil menghasilkan jualan kecil. Dalam dunia realiti, banyak bisnes yang dapat dimulakan dengan modal kecil, namun ia mampu menghasilkan jumlah jualan yang besar. Kita tidak sangka kerana peniaga-peniaga itu tidak

Kisah Cikgu berhenti kerja buat bisnes borong dari China

Kisah ini kisah benar. Seorang cikgu yang terdesak untuk menyara keluarga. Isteri tidak bekerja. Bayangkan, kewangan terhad kerana gaji yang terhad. Mana ada jalan keluar lain kecuali bisnes. Nak pinjam? Nak hutang? Gali lubang kambus lubang? Tak mungkin boleh selesai.

Nak bisnes baju kurung siap ?

Saya percaya anda yang sedang membaca artikel ini tentu sedang menimbang-nimbang untuk membuat bisnes dengan baju kurung. Tahukah anda bahawa… Dianggarkan setiap golongan wanita melayu di Malaysia mempunyai sekurang-kurangnya sehelai baju kurung. Ianya menjadi baju rasmi pekerja wanita kerajaan dan menjadikan mereka sebagai orang yang paling banyak baju kurung. 5 hari bekerja = 5 helai

Kerja part time

Ramai juga yang telah membina kejayaan dengan hanya bermula sebagai kerja “part time”. Mungkin anda kenal beberapa individu yang pernah melakukannya dan mungkin ianya sedang berlaku kepada anda. Sesetengahnya telah habiskan beberapa tahun untuk lakukan bisnes internet secara part time sebelum lakukannya secara full time sekarang. Dan di antara rumusan yang dapat saya ambil :

Nak jual apa untuk niaga online

Gedung Borong China Yang Terbesar di Dunia – Memborong di Yiwu International Trade City Ini adalah Gedung Borong China Terbesar di Dunia yang terletak di Yiwu, China. Anda boleh sahaja pilih bersusah-susah payah pergi ke China hanya nak survey barang apa yang laku. Atau boleh saja buat sedikit penyelidikan dahulu secara teliti, buat perancangan betul-betul.

Affiliate: Bisnes sendiri tanpa modal

Sebenarnya agak berat untuk saya berkongsi tajuk ini. Bukan kerana saya ingin rahsiakan ilmu yang ada tapi betapa susah dan banyaknya perkara yang hendak dikongsikan. Berapa banyak pun pengetahuan yang dikongsikan namun jika tidak dibuat secara hands on serta konsisten ilmu itu tetap kekal sebagai ilmu yang tidak memberikan faedah kepada orang lain kecuali pemilik

Mahu jadi usahawan berjaya dengan produk jenama sendiri

Memiliki produk jenama sendiri sememangnya menjadi idaman setiap usahawan dan bakal usahawan. Serta, mana-mana individu yang berminat untuk bebas dari masalah kewangan. Sebagai seorang pemilik bisnes, kita mempunyai kelebihan berikut:- 1) Mempunyai banyak masa bersama keluarga dan anak-anak. 2) Tidak terikat dengan masa bekerja 8pg-5ptg. Kita sendiri bebas menentukan. 3) Mempunyai peluang untuk memiliki rumah

Pendapatan tambahan secara sambilan di rumah – benar atau palsu?!

Tentu anda teruja bila membaca tajuk diatas dan ingin tahu kebenaran tentang topik ini. Saya juga turut sama teruja untuk menerangkannya kepada anda. Palsu atau benar? Menurut pengalaman saya sendiri yang telah terlibat dengan perkara sebegini semua ini tiada yang mustahil malah sudah tak terhitung lagi dah berapa pendapatan tambahan jika dikumpul semuanya. Baru-baru ini
Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com