1 USD to RM

Hari ini, nilai tukaran matawang 1 USD to RM ialah 1 USD = RM4.46 Ianya agak tinggi berbanding setahun lalu yang hanya sekadar RM3.70 untuk…

Contoh perniagaan kecil

Perniagaan yang kecil adalah sangat praktikal nak buat. Tak perlulah nak takut yang penting kena semangat yang membara dan tak peduli apa orang kata pun.…

Micro business in Malaysia

Selalu yang kita dengar ialah bisnes kecil tapi kali ini saya ingin menulis berkenaan bisnes mikro. Bisnes mikro selalunya dijalankan secara one man show dan…

Berhenti kerja atau dibuang nak kerja apa?

Sekarang ni kan zaman gawat. Ini bukannya masa untuk mengeluh. Adakah anda berhenti kerja secara sukarela atau diberhentikan kerja?!. Tak elok jika tunggu dan serah…

Nak bisnes tapi takde pengalaman marketing?

Adakah anda orang yang takde pengalaman dalam marketing langsung, tetapi ada semangat yang tinggi untuk berbisnes? Tiada masalah. Ini bukan saya cakap. Tapi otai bagi…

3 tips ayat power tarik pelanggan

Cuma tanya pada diri sendiri kenapa korang berani nak beli online? Kan. Banyak kes yang mana kita akan rasa pelik bin ajaib ialah masih ada…

Cara nak start bisnes online

Mula-mula tanya diri dulu kenapa nak bisnes. Jika tak boleh jawab maka lebih baik stop. Sebab diri sendiri tak ada jiwa nak bisnes. Bila tak…

Mantapkan pemasaran untuk bisnes 2017

Tahun 2017 merupakan tahun yang mencabar. Lihat sahaja tahun 2016 pun peniaga sudah banyak mengeluh. Begitu juga yang bukan peniaga disebabkan oleh keadaan ekonomi yang…

Mahu mula bisnes online 2017?

Nak mula bisnes pada tahun 2017? Anda ke yang dulu tahun 2015 kata nak mula bisnes online 2016 tapi tak buat-buat? Rasanya ada juga yang…