Category: bisnes internet

1 USD to RM

Hari ini, nilai tukaran matawang 1 USD to RM ialah 1 USD = RM4.46 Ianya agak tinggi berbanding setahun lalu yang hanya sekadar RM3.70 untuk 1 USD. Ianya berita yang buruk jika dipandang dari sudut yang negatif, tetapi boleh menjadi berita yang baik jika dipandang dari sudut yang positif. Kita cuba ambil peluang. Untuk kebaikan

Contoh perniagaan kecil

Perniagaan yang kecil adalah sangat praktikal nak buat. Tak perlulah nak takut yang penting kena semangat yang membara dan tak peduli apa orang kata pun. Yang penting aku nak berniaga. Mesti boleh rasa sendiri kan. Bagi yang rasa macam nak berniaga tapi masih takut nak buka gerai tepi jalan tu maksudnya belum bersedia lah tu.

Micro business in Malaysia

Selalu yang kita dengar ialah bisnes kecil tapi kali ini saya ingin menulis berkenaan bisnes mikro. Bisnes mikro selalunya dijalankan secara one man show dan hanya memerlukan seorang iaitu pemilik bisnes seorang sendiri untuk run the business. Sama macam bisnes lain bisnes mikro ini boleh jadi dijalankan secara online atau offline. Online ialah bisnes yang

Berhenti kerja atau dibuang nak kerja apa?

Sekarang ni kan zaman gawat. Ini bukannya masa untuk mengeluh. Adakah anda berhenti kerja secara sukarela atau diberhentikan kerja?!. Tak elok jika tunggu dan serah nasib. Sementara nak tunggu kerja baru kukuh dan stabil. Boleh jer buat sesuatu. Mana tahu asalnya nak buat kerja sampingan bagi tampung pendapatan tambahan. Cadangan: Berniaga kecil-kecilan. Tak tahu berbisnes?

Nak bisnes tapi takde pengalaman marketing?

Adakah anda orang yang takde pengalaman dalam marketing langsung, tetapi ada semangat yang tinggi untuk berbisnes? Tiada masalah. Ini bukan saya cakap. Tapi otai bagi jaminan. Nak ke belajar: 1. Strategi Gerilla Marketing – Saya akan ceritakan bagaimana anda boleh buat marketing tanpa guna FB Ads, dan tanpa menggunakan kos pun.. 2. 7 Steps dalam

Ayat Softselling vs Ayat Hardselling yang mana satu lebih sesuai?

Softselling atau hardselling? Sebenarnya kedua-duanya sesuai hanya pada masa yang sesuai dan pada tempat yang tertentu. Lain tempat lain caranya. Baiklah apa itu softselling? Softselling merupakan teknik menjual secara indirect maka apa tindakan-tindakan kita yang dibuat boleh dikatakan softselling? Softselling ni lebih kepada memperkenalkan, rekomen, ulasan, gambar, cerita, case study dan bukan menjual secara terus.

3 tips ayat power tarik pelanggan

Cuma tanya pada diri sendiri kenapa korang berani nak beli online? Kan. Banyak kes yang mana kita akan rasa pelik bin ajaib ialah masih ada orang yang tak percaya nak beli online. Masih ada orang yang tak berani nak guna online banking dan sanggup beratur kat kaunter bank nak bayar bil! Sebab itu kalau korang

5 sebab kenapa isteri zaman sekarang perlu buat bisnes

1. Tambah pendapatan Semua orang tahu, ekonomi sekarang makin tenat. Nak tak nak, isteri sekarang kena fikirkan macam mana nak bantu suami untuk tambah pendapatan keluarga. Kenaikan harga barang, menyebabkan si isteri kena berjimat cermat. Time shopping barang dapur tu, kena cari yang murah dan ada pakej jimat. Nak beli barang sendiri pun fikir banyak

Cara mudah import barang dari China ke Malaysia

Sekarang semuanya made in china. Dulu orang kata barang china takde kualiti tapi sekarang banyak syarikat telah memindahkan operasi pembuatan ke china jadi persaingan menjadi semakin sengit dan ini menjadikan china sebuah negara pembuat yang perlu memenuhi kualiti pembuatan yang ditetapkan oleh syarikat pelabur dari seluruh dunia dan menghasilkan barang China murah. Jadi tidak hairan

Cara nak start bisnes online

Mula-mula tanya diri dulu kenapa nak bisnes. Jika tak boleh jawab maka lebih baik stop. Sebab diri sendiri tak ada jiwa nak bisnes. Bila tak ada jiwa jadi tak ada motivasi. Tak ada motivasi jadinya tak akan bergerak. Tak gerak maksudnya akan lingkup nanti. Tambahan kalau ada masalah datang je sikit pasti terus putus asa.

Mantapkan pemasaran untuk bisnes 2017

Tahun 2017 merupakan tahun yang mencabar. Lihat sahaja tahun 2016 pun peniaga sudah banyak mengeluh. Begitu juga yang bukan peniaga disebabkan oleh keadaan ekonomi yang kurang kondusif. Tapi jika kita selalu membaca yang positif disebalik kesulitan itu sentiasa didalamnya terselit peluang. Apatah dalam bisnes online banyak cerita-cerita yang tersebar ada peniaga yang mendapat faedah dari

Mahu mula bisnes online 2017?

Nak mula bisnes pada tahun 2017? Anda ke yang dulu tahun 2015 kata nak mula bisnes online 2016 tapi tak buat-buat? Rasanya ada juga yang dari tahun 2014 kata tahun depannya nak start biz 2015. Tapi tinggal angan-angan semata. Okey takpe saya bagi tips bagi yang nak mula tahun 2017. Its never too late to

Skill utama pemasaran di wall fb untuk tarik perhatian bakal pelanggan

Saya selalu terfikir. Apa perkara paling utama bila buat marketing di fb wall? Benda ni timbul bila saya asyik tercari-cari teknik sebenar apabila nak buat promosi produk yang dijual. Lepas belajar satu teknik lepas satu teknik saya rasa macam ada kekurangan. So, belajar lagi teknik tapi tak cukup lagi. Especially bila belajar bab teknikal dan

Ayat promosi produk kesihatan yang mampu menarik perhatian prospek

Terdapat beberapa format penulisan ayat promosi. Banyak sangat pun pening nanti. Tak tahu mana  nak pilih. Last-last tak buat pulak. Rugi beras je. Senang citer bila tulis pasal produk kesihatan tentulah kita nak selesaikan MASALAH orang. Orang cari produk kesihatan sebab dia ada MASALAH kesihatan. Jadinya fokuskanlah pada MASALAH tadi. Sifu kata mainkan emosi prospek.

Langkah-langkah menjual secara online di Facebook

Mungkin ramai yang tak perasan. Nak menjual secara online ni melibatkan beberapa langkah. Ini bagi menyiapkan minda anda agar lebih bersedia dan tidak mengambil mudah. Biar kita bersedia lebih dari tidak bersedia langsung. Ok mula-mula sekali apabila kita berniat nak menjual mestilah tengok trend barang apa yang laku. Pada waktu ini jangan fikir stok dulu.

Bagaimana nak import barang murah dari China dengan cara yang mudah?

Bagi anda yang betul betul newbie dan masih ada rasa takut nak import barang dari luar khasnya China tahu ke bahwa sudah beribu ribu orang import barang China dan mendapat keuntungan. Adakah anda masih mahu tunggu dan lihat je? Sudah tentu tidak kan! Dulu apabila cakap pasal nak import kita mesti bayangkan nak kena ada

Mudahnya close sale whatsapp bila pelanggan percaya pada kita

Raih 3 trust ini – confirm mudah close! Trust, percaya. satu benda paling penting dalam urusan jual beli. mana mungkin kita nak serahkan duit kita kepada orang yg kita tak percaya, betul? So, dalam urusan jual beli. ada 3 trust yang perlu kita raih daripada prospek, dan buat dia beli daripada kita. 1. Percaya pada

Berniaga diinternet nak jual ape?

Memang parah ni, nak niaga tapi tak ada ilmu. Orang yang baru nak berjinak macam-macam soalan bermain dalam kepala. Pusing. Antara soalannya adalah macam: – apa nak jual di malaysia – berniaga diinternet nak jual ape – betul ke perniagaan boleh menguntungkan – macammana bisnes borong china – apa bisnes yang laku 2016 – bisnes

Nak jual apa yang laku untuk bisnes?

Ada banyak sebab kenapa nak jual apa yang laku. Kalau tak laku buat apa nak jual. Menghabihkan boreh je! Bukan macam tu … Sebenarnya ada sebab yang kukuh kenapa nak jual produk laku, Sebabnya produk laku bermaksud produk tersebut ada market dan ada permintaan. Dalam hal ini pelanggan tengah menunggu dan tinggal dan nak ngap

Bagaimana nak tambah follower Instagram untuk bisnes

Sekarang ni, instagram memang sedang hot! Sudah ramai yang mula buat jualan “meletup-letup” di instagram! Salah seorang daripanya, Tuan Nigel Ong! Dulu… dia banyak jual barang-barang yang dia borong dari china secara online di Facebook. Tapi sekarang, banyak jualannya diperolehi dari instagram pula. Dalam masa yang sama, ramai juga yang bertanya kepada beliau, bagaimana beliau

Bisnes ni gerenti ke boleh berjaya?

Wallahu’alam. Saya pernah mendapat soalan ini. Jawapannya tiada. Malah saya bertanya balik soalan yang sama. Sebab apa? Lihat kembali zaman persekolahan kita. Kemudian mengaji lanjut ke universiti atau kolej. Berapa banyak yang dah kita habiskan sampaikan berhutang, Lecture sini, tutorial sana, grup study sinun, beli buku, pinjam buku, assignment dan peperiksaan semester dan akhirnya dapat

Betul ke bisnes ni?! Macam tak percaya je

Soalan ni biasa keluar. Kalau tak keluar ikut mulut pun dia tetap ada terdetik di hati. Ini biasa normal sebab jika tak tanya memang senang la kita kena tipu. Tapi banyak sangat tanya pun tak betul jugak sebab last last tak ke mana kita. Asik dok tanya ja tindakan takdak. Oleh itu biar kita ditengah-tengah.

Bisnes hangat-hangat tahi ayam

Bukannya bisnes je. Benda lain pun kalau hangat-hangat tahi ayam, memang tak jadi. Nak buat apa pun jika nak nampak hasilnya perlu tahu rahsianya. Semua orang tau tapi semua pun buat tak tau dan tak buat. Nak tahu rahsianya nak berjaya bisnes? Sebenarnya pun takdelah rahsia. Jika nak mula pastikan habiskan. Maksudnya… Bila dah mula
Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com