Category Archives: bisnes internet


Softselling atau hardselling? Sebenarnya kedua-duanya sesuai hanya pada masa yang sesuai dan pada tempat yang tertentu. Lain tempat lain caranya. Baiklah apa itu softselling? Softselling merupakan teknik menjual secara indirect maka apa tindakan-tindakan kita yang dibuat boleh dikatakan softselling? Softselling Read more…


Cuma tanya pada diri sendiri kenapa korang berani nak beli online? Kan. Banyak kes yang mana kita akan rasa pelik bin ajaib ialah masih ada orang yang tak percaya nak beli online. Masih ada orang yang tak berani nak guna Read more…


1. Tambah pendapatan Semua orang tahu, ekonomi sekarang makin tenat. Nak tak nak, isteri sekarang kena fikirkan macam mana nak bantu suami untuk tambah pendapatan keluarga. Kenaikan harga barang, menyebabkan si isteri kena berjimat cermat. Time shopping barang dapur tu, Read more…


Sekarang semuanya made in china. Dulu orang kata barang china takde kualiti tapi sekarang banyak syarikat telah memindahkan operasi pembuatan ke china jadi persaingan menjadi semakin sengit dan ini menjadikan china sebuah negara pembuat yang perlu memenuhi kualiti pembuatan yang Read more…


Mula-mula tanya diri dulu kenapa nak bisnes. Jika tak boleh jawab maka lebih baik stop. Sebab diri sendiri tak ada jiwa nak bisnes. Bila tak ada jiwa jadi tak ada motivasi. Tak ada motivasi jadinya tak akan bergerak. Tak gerak Read more…


Tahun 2017 merupakan tahun yang mencabar. Lihat sahaja tahun 2016 pun peniaga sudah banyak mengeluh. Begitu juga yang bukan peniaga disebabkan oleh keadaan ekonomi yang kurang kondusif. Tapi jika kita selalu membaca yang positif disebalik kesulitan itu sentiasa didalamnya terselit Read more…


Nak mula bisnes pada tahun 2017? Anda ke yang dulu tahun 2015 kata nak mula bisnes online 2016 tapi tak buat-buat? Rasanya ada juga yang dari tahun 2014 kata tahun depannya nak start biz 2015. Tapi tinggal angan-angan semata. Okey Read more…


Saya selalu terfikir. Apa perkara paling utama bila buat marketing di fb wall? Benda ni timbul bila saya asyik tercari-cari teknik sebenar apabila nak buat promosi produk yang dijual. Lepas belajar satu teknik lepas satu teknik saya rasa macam ada Read more…


Terdapat beberapa format penulisan ayat promosi. Banyak sangat pun pening nanti. Tak tahu mana¬† nak pilih. Last-last tak buat pulak. Rugi beras je. Senang citer bila tulis pasal produk kesihatan tentulah kita nak selesaikan MASALAH orang. Orang cari produk kesihatan Read more…


Mungkin ramai yang tak perasan. Nak menjual secara online ni melibatkan beberapa langkah. Ini bagi menyiapkan minda anda agar lebih bersedia dan tidak mengambil mudah. Biar kita bersedia lebih dari tidak bersedia langsung. Ok mula-mula sekali apabila kita berniat nak Read more…


Bagi anda yang betul betul newbie dan masih ada rasa takut nak import barang dari luar khasnya China tahu ke bahwa sudah beribu ribu orang import barang China dan mendapat keuntungan. Adakah anda masih mahu tunggu dan lihat je? Sudah Read more…


Raih 3 trust ini – confirm mudah close! Trust, percaya. satu benda paling penting dalam urusan jual beli. mana mungkin kita nak serahkan duit kita kepada orang yg kita tak percaya, betul? So, dalam urusan jual beli. ada 3 trust Read more…


Memang parah ni, nak niaga tapi tak ada ilmu. Orang yang baru nak berjinak macam-macam soalan bermain dalam kepala. Pusing. Antara soalannya adalah macam: – apa nak jual di malaysia – berniaga diinternet nak jual ape – betul ke perniagaan Read more…


Ada banyak sebab kenapa nak jual apa yang laku. Kalau tak laku buat apa nak jual. Menghabihkan boreh je! Bukan macam tu … Sebenarnya ada sebab yang kukuh kenapa nak jual produk laku, Sebabnya produk laku bermaksud produk tersebut ada Read more…


Sekarang ni, instagram memang sedang hot! Sudah ramai yang mula buat jualan “meletup-letup” di instagram! Salah seorang daripanya, Tuan Nigel Ong! Dulu… dia banyak jual barang-barang yang dia borong dari china secara online di Facebook. Tapi sekarang, banyak jualannya diperolehi Read more…

FREE Download!

Nak RAHSIA Berniaga di FB?
>>KLIK SINI!<<

Sadaqah tanda syukur

Subscribe to Sembang Blogger

Klik sini!

Archives

Nuffnang

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com