Category Archives: bisnes borong


Apabila korang nak mula bisnes borong barang China mestilah masukkan kos sekali kos perjalanan untuk survey-survey dulu kat China. Itu belum masuk lagi kos beli barang yang nak dibuat bisnes tu lagi. Tujuan survey-survey tu adalah untuk: Pastikan supplier tip Read more…


Sekarang semuanya made in china. Dulu orang kata barang china takde kualiti tapi sekarang banyak syarikat telah memindahkan operasi pembuatan ke china jadi persaingan menjadi semakin sengit dan ini menjadikan china sebuah negara pembuat yang perlu memenuhi kualiti pembuatan yang Read more…


Ramai yang tertanya-tanya apa bisnes online yang paling laris pada tahun 2016. Sebabnya ialah anda nak start bisnes tahun 2017 kan dan tak pasti apa nak dijual. Tak semestinya anda nak follow bisnes online paling laris tu dan fikir anda Read more…


Caranya ialah yang lain dan tak bukan side income dariĀ  internet! Ya, Internet. Memang amat mudah sekali dilakukan. Mesti anda tanya saya balik, kenapa mesti internet? Bukan teknik lain lebih straight forward ke? Internet-internet ni bukan susah ke? Baiklah, banyak Read more…


Tentu anda sendiri sudah pun mula tahu akan kebaikan bisnes internet ni. Silap-silap, anda telah menghabiskan masa cuba mencari bisnes internet yang boleh anda cuba. Bisnes internet ada bermacam-macam, dari buat blog, sampailah buat facebook page buat dropship. Bahkan saya Read more…


Anda mungkin masih tercari-cari bagaimana mahu memulakan bisnes borong China online anda. Silap-silap, anda telah mula menjual, tetapi tidak banyak kejayaan. Tetapi saya yakin, panduan ini akan membantu membimbing anda untuk mula menceburi bisnes borong online dengan lebih serius. Berikut Read more…


Post ini saya tujukan hanya untuk yang belum mula. Masih ada rasa takut dan tak yakin. Tapi hati sangat nak berbisnes. Baru-baru ini saya ada pm seseorang di fb. Beliau ni otai bisnes borong China online. Kebetulan saya ada fanpage Read more…


Nak mula bisnes tapi tak tahu? Untuk mula bisnes mesti ada beberapa step. Ini perkara asas yang semua orang mesti tau. Nak mula tak semestinya besar. Start dengan yang kecil-kecil dulu. Rasa boleh handel dan ada rasa potensi besar baru Read more…


Bagi anda yang betul betul newbie dan masih ada rasa takut nak import barang dari luar khasnya China tahu ke bahwa sudah beribu ribu orang import barang China dan mendapat keuntungan. Adakah anda masih mahu tunggu dan lihat je? Sudah Read more…


Ada banyak sebab kenapa nak jual apa yang laku. Kalau tak laku buat apa nak jual. Menghabihkan boreh je! Bukan macam tu … Sebenarnya ada sebab yang kukuh kenapa nak jual produk laku, Sebabnya produk laku bermaksud produk tersebut ada Read more…


Penulis jemputan: DreamShop Anda mencari baju kanak-kanak online? Nak yang harga patut dan tetap berkualiti? Kami permudahkan untuk anda. Pilih baju seluar yang anda mahu di sini, dan kami hantar delivery. Anda rasa produk kami mahal?


Jawapan kepada soalan betul ke borong barang China boleh dapat harga murah boleh jadi betul dan salah. Kenapa macam tu pulak? Tak payah pergi China pun boleh tahu. Lihat sahaja barang yang dijual kat Malaysia ni sendiri. Pergi Tesco harga Read more…

Subscribe to Sembang Blogger

Klik sini!

Sadaqah tanda syukur

Archives

Nuffnang

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com