Bila tak ada idea nak tulis blog

Momennya sudah tiba ha ha ha. Aha momen bila idea tak kunjung tiba. Sebab itu yang terbaek bila nak tulis blog ialah masa idea tiba-tiba…

On page seo yang mudah nak buat

Seo ialah kriteria penting blogger nak tarik trafik. Kebetulan aku tulis post ni lepas tengok trafik blog ni drop haritu. Tak tahu apa sebab. Sebenarnya…

Cara Buat Blog Sendiri

Tak ramai yang tahu cara bina blog sendiri. Sebenarnya mudah sahaja caranya. Tak payah pening kepala. Cuma ramai yang tidak berani nak melabur kerana takut…

Cari duit berblog dengan pasang iklan

Tulis blog isu semasa lebih mudah. Ya, isu semasa dan kuncinya di sini adalah cepat update. Berita boleh dicedok dari Utusan, Sinar Harian, Metro dan…

Cara nak buat blog untuk jual online

Blog adalah cara promosi produk feveret saya. Anda bagaimana? Dari survey saya dapati ramai yang lebih suka fb untuk buat promosi. Ini kerana ianya media…

Domain oh domain…blog oh blog

Ini kisah flashback sesuai bagi mereka yang belum ada blog. Waktu tu baru balik bengkel IM ternama cerita pasal buat duit dengan autoresponder. Rupanya autoresponder…

Cara promosi blog – simple tapi efektif

Cara promosi blog adalah sukar bagi yang baru memulakan blog. Tapi dari segi pandangan lain ianya tidaklah sesukar mana. Kenapa saya nyatakan begitu? Dari pengalaman…

Fungsi blog dalam pengiklanan

Blog merupakan cara ampuh untuk mengiklankan bisnes anda. Mengapa saya kata begitu? Ini kerana blog yang dikemaskini sentiasa mampu menarik pengunjung secara automatik. Bagaimana ia…

Blog WordPress Tarik Trafik Secara Pasif

Tahukah anda bahawa anda boleh menjana trafik secara pasif dengan blog? Dan trafik ini anda boleh halakan ke laman jualan atau laman affiliate, laman adsense,…