Category Archives: bina blog


Anda tidak perlu menghabiskan banyak masa menyelidik kata kunci untuk kempen SEO anda. Malah, hanya dengan menggunakan Google sendiri anda akan dapat menjana semua rentetan kata kunci yang diperlukan untuk membina sebuah laman web yang sangat disasarkan, dioptimumkan sepenuhnya untuk Read more…


Momennya sudah tiba ha ha ha. Aha momen bila idea tak kunjung tiba. Sebab itu yang terbaek bila nak tulis blog ialah masa idea tiba-tiba pop up. Jangan tunggu lama terus tulis on the spot. Itulah cara menulis blog yang Read more…


Seo ialah kriteria penting blogger nak tarik trafik. Kebetulan aku tulis post ni lepas tengok trafik blog ni drop haritu. Tak tahu apa sebab. Sebenarnya aku pun selalu godek-godek lepas tu lupa apa aku buat. Bila trafik drop dah mula Read more…


Istilah blog boleh buat duit atau tambah pendapatan memang sudah tidak asing lagi dikalangan penggemar internet. Walaupun macam tu sebenarnya masih ramai yang ragu-ragu bagaimana blog buat duit, Dan mereka yang ragu-ragu apakah buat blog boleh dapat duit puncanya ialah Read more…


Tak ramai yang tahu cara bina blog sendiri. Sebenarnya mudah sahaja caranya. Tak payah pening kepala. Cuma ramai yang tidak berani nak melabur kerana takut rugi. Takut rugi ni mungkin sebab tak tahu apa keuntungan yang boleh dapat dari blog. Read more…


Blog anda masih gagal buat wang untuk anda? Walaupun buat blog sebagai sekadar hobi sekurang-kurangnya biarlah ia boleh buat duit at least untuk cover sewa hosting dan domain. Macam blog saya ni domain free jer pun cuma sewa hosting RM100 Read more…


Tulis blog isu semasa lebih mudah. Ya, isu semasa dan kuncinya di sini adalah cepat update. Berita boleh dicedok dari Utusan, Sinar Harian, Metro dan sebagainya. Yang perlu hanya ubah tajuk (jangan hype sangat) dan pastikan letak kredit diakhir post Read more…


Pendapatan tambahan bukanlah kerana kita suka-suka nak tambah duit nak enjoy. Saya dapat rasakan anda yang baca artikel ini berhempas pulas mencari duit untuk menyara keluarga. Pastinya apabila anda nak cari pendapatan tambahan sudah pasti ada sebabnya. Jadi saya rasa Read more…


Anda berasa sebagai penjual pergi ke kedai sama je tak beza pun macam pergi pejabat? Anda ingat nak bisnes tapi sampai hari ni nak mula apa-apa pun? Berasa masa bersama anak dan keluarga lebih penting tapi masih fikir nak buat Read more…


Blog adalah cara promosi produk feveret saya. Anda bagaimana? Dari survey saya dapati ramai yang lebih suka fb untuk buat promosi. Ini kerana ianya media yang mesra dengan sesiapapun. Cumanya cuba kita bertanya ke dalam diri; adakah medium fb ni Read more…


Tak reti nak menulis ayat promosi? Tak ada masa nak fikir ayat yang sesuai untuk buat promosi? Masih ada cara untuk anda yang mempunyai patternĀ  cenggini. Tahukah anda bahawa gambar boleh ‘bercakap’ dan ‘menjual’ bagi pihak anda apabila anda tahu Read more…


Ini kisah flashback sesuai bagi mereka yang belum ada blog. Waktu tu baru balik bengkel IM ternama cerita pasal buat duit dengan autoresponder. Rupanya autoresponder je tak sedap, nak kena ada website atau blog pulak.


Mungkin ada yang kata…Rm1000 tak banyak.   Tapi bagi saya RM1000 sebulan side income dengan cara santai…banyak tu.   Siapa nak bagi?

Sadaqah tanda syukur

Subscribe to Sembang Blogger

Klik sini!

Archives

Nuffnang

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com