Category: bina blog

Cara mudah carian kata kunci bagi menaikkan ranking SEO

Anda tidak perlu menghabiskan banyak masa menyelidik kata kunci untuk kempen SEO anda. Malah, hanya dengan menggunakan Google sendiri anda akan dapat menjana semua rentetan kata kunci yang diperlukan untuk membina sebuah laman web yang sangat disasarkan, dioptimumkan sepenuhnya untuk enjin carian utama. Untuk memulakan, lawati Google.com dan melihat istilah carian berkaitan yang muncul apabila

Bila tak ada idea nak tulis blog

Momennya sudah tiba ha ha ha. Aha momen bila idea tak kunjung tiba. Sebab itu yang terbaek bila nak tulis blog ialah masa idea tiba-tiba pop up. Jangan tunggu lama terus tulis on the spot. Itulah cara menulis blog yang mudah tak hilang idea jika disimpan dalam kepala sahaja. Idea menulis blog ni tak boleh

On page seo yang mudah nak buat

Seo ialah kriteria penting blogger nak tarik trafik. Kebetulan aku tulis post ni lepas tengok trafik blog ni drop haritu. Tak tahu apa sebab. Sebenarnya aku pun selalu godek-godek lepas tu lupa apa aku buat. Bila trafik drop dah mula la meroyan haha. Apasal ni boleh jadi? So kena selidik. Seo ni banyak benda kena

Inovasi blog promosi produk dan servis jana pendapatan tambahan

Istilah blog boleh buat duit atau tambah pendapatan memang sudah tidak asing lagi dikalangan penggemar internet. Walaupun macam tu sebenarnya masih ramai yang ragu-ragu bagaimana blog buat duit, Dan mereka yang ragu-ragu apakah buat blog boleh dapat duit puncanya ialah satu sen pun diaorang tak dapat sejak buat blog. Korang ada perasaan macam ni kan.

Cara Buat Blog Sendiri

Tak ramai yang tahu cara bina blog sendiri. Sebenarnya mudah sahaja caranya. Tak payah pening kepala. Cuma ramai yang tidak berani nak melabur kerana takut rugi. Takut rugi ni mungkin sebab tak tahu apa keuntungan yang boleh dapat dari blog. Jika anda tahu kebaikan blog tentu anda rasa berani nak melabur duit dalam buat blog.

3 sebab utama mengapa blog gagal hasilkan wang buat anda

Blog anda masih gagal buat wang untuk anda? Walaupun buat blog sebagai sekadar hobi sekurang-kurangnya biarlah ia boleh buat duit at least untuk cover sewa hosting dan domain. Macam blog saya ni domain free jer pun cuma sewa hosting RM100 setahun (sebab ambil pakej istimewa). Cuba bayang nak cover RM100 setahun maksudnya sebulan cuma saya

Cari duit berblog dengan pasang iklan

Tulis blog isu semasa lebih mudah. Ya, isu semasa dan kuncinya di sini adalah cepat update. Berita boleh dicedok dari Utusan, Sinar Harian, Metro dan sebagainya. Yang perlu hanya ubah tajuk (jangan hype sangat) dan pastikan letak kredit diakhir post kerana dengan cara inilah post akan bernilai dan ada autoriti samada ia benar atau palsu.

Bagaimana blog mampu buat duit sampingan tambah pendapatan anda

Pendapatan tambahan bukanlah kerana kita suka-suka nak tambah duit nak enjoy. Saya dapat rasakan anda yang baca artikel ini berhempas pulas mencari duit untuk menyara keluarga. Pastinya apabila anda nak cari pendapatan tambahan sudah pasti ada sebabnya. Jadi saya rasa sangat perlunya saya share pengalaman untuk bantu pembaca sekalian. Perkongsian artikel yang saya tulis ini

Cara nak buat blog untuk jual online

Blog adalah cara promosi produk feveret saya. Anda bagaimana? Dari survey saya dapati ramai yang lebih suka fb untuk buat promosi. Ini kerana ianya media yang mesra dengan sesiapapun. Cumanya cuba kita bertanya ke dalam diri; adakah medium fb ni masih menyengat? Jika ya, its ok.

Promosi cara mudah dengan blog bergambar

Tak reti nak menulis ayat promosi? Tak ada masa nak fikir ayat yang sesuai untuk buat promosi? Masih ada cara untuk anda yang mempunyai pattern¬† cenggini. Tahukah anda bahawa gambar boleh ‘bercakap’ dan ‘menjual’ bagi pihak anda apabila anda tahu buat cara yang betul dengan menggunakan blog. Ramai yang hanya tahu upload gambar tapi gambar

Domain oh domain…blog oh blog

Ini kisah flashback sesuai bagi mereka yang belum ada blog. Waktu tu baru balik bengkel IM ternama cerita pasal buat duit dengan autoresponder. Rupanya autoresponder je tak sedap, nak kena ada website atau blog pulak.

Bagaimana cara nak buat blog sendiri tanpa mengupah orang lain

Sudah tentu ramai yang teringin untuk memiliki blog sendiri tetapi masih takut dengan hal-hal teknikal. Inilah yang menjadi halangan sebenarnya. Adakah anda tahu bahawa cara membina blog kini telah menjadi satu rutin dan ada SOP atau prosedur yang standard untuk anda membina blog. Dengan kata lain ia tidaklah sesukar mana. Dan anda juga tidak perlu

Bagaimana untuk menghasilkan wang daripada blog anda dengan program affiliate

Blog boleh menjadi sangat berguna dan menarik. Anda boleh berkongsi pendapat, idea atau komen. Tetapi di sebalik itu anda boleh juga boleh mendapatkan keuntungan dengan blog anda. Bagaimana ia boleh dibuat? Jika anda tidak pernah mempunyai idea bagaimana untuk mendapatkan wang daripada blog, anda boleh mempertimbangkan untuk menggunakan idea ini untuk blog anda: 1. Adsense

How to earn money from your blog with affiliate program

Blog can be useful and exciting. You can share your opinion, idea or comment. But beside of that you can also can get profit with your blog. How could it be? If you never have ideas how to earn money from blog, you can consider to use this idea for your blog. Earn money with

Kenapa masih gagal menjana pendapatan affiliate melalui BLOG?

Pernahkah anda terfikir kenapa masih ramai yang gagal menjana duit di BLOG? Salah satu sebab mungkin kerana information overloaded. Ada pula sesetengah orang yang lansung tidak membeli apa-apa panduan dan mencuba sendiri. Anda  terletak dalam kumpulan yang mana? Jika anda berada di salah satu kumpulan di atas dan sudah berjaya menjana duit di blog, tahniah

Nak tahu bagaimana cara jual produk secara online?

Jual produk online ikut cara saya? Ikuti sahaja langkah demi langkah dibawah ini bagi mereka yang belum ada idea bagaimana nak mulakan jualan: 1. Sudah tentu anda telah ada akaun Facebook masing-masing. Buat fan page dan namakan ia dengan produk anda. Tak tahu nak buat fan page? Fan page ni macam Facebook dia percuma je.

Cara promosi blog – simple tapi efektif

Cara promosi blog adalah sukar bagi yang baru memulakan blog. Tapi dari segi pandangan lain ianya tidaklah sesukar mana. Kenapa saya nyatakan begitu? Dari pengalaman saya yang pernah memulakan blog bermula dari zero sebenarnya cara promosi blog adalah mudah. Sangat mudah. Caranya adalah dengan mengikut trend semasa. Cara promosi blog menjadi sukar apabila anda menulis

Fungsi blog dalam pengiklanan

Blog merupakan cara ampuh untuk mengiklankan bisnes anda. Mengapa saya kata begitu? Ini kerana blog yang dikemaskini sentiasa mampu menarik pengunjung secara automatik. Bagaimana ia boleh terjadi sedemikian? Blog secara amnya terdiri dari tajuk, kandungan, kategori, tags, komen dan pelbagai ciri-ciri lain dimana setiap darinya memain peranan dalam optimasasi laman blog yang membolehkannya menarik trafik

Berniaga online guna blog cara promosi produk dengan mudah, pantas & betul

Contoh blog bisnes yang saya papar berikutnya ni adalah case study dari blog di mana saya adalah salah seorang pentadbirnya (admin). Barang yang di jual pula (kamera instant) merupakan barang kepunyaan seorang kawan. Beliau minta bantuan saya untuk menjualnya. Dari penjualan ini hasilnya beliau beri saya sedikit komisen kerana mendapatkan buyer untuk kameranya. Ini adalah
Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com