Category: affiliate

Jana pendapatan dengan affiliate Lynk.my

Lynk.my semudah klik klik. Dulu orang kata goyang kaki pun dapat duit. Bila zaman dah canggih tukar pula cut n paste pun dapat duit. Istilah lain ada yang bagitau buat duit semudah copy n paste. Kemudian beralih ke login facebook dapat duit. Jika dipandang dari sudut positif perkara ini memang betul maksudnya dari sudut pandang

Mobicow sent you $8.06 USD

Mobicow ni selalu hantar email setiap pertengahan bulan. Setakat ni belum pernah miss hantar duit masuk ke paypal aku tiap tengah bulan. Amaun yang aku dapat purata macam tu la sebab ikut trafik blog. Spesel Mobicow ni macam adsense jugak cuma dah nama mobicow, iklan dia hanya keluar bagi yang browse blog aku guna smartphone.

Adsense halal atau haram?

Adsense halal atau haram? Kita tengok dulu apa itu adsense? Adsense ialah medium pengiklanan yang kita boleh join sebagai pengiklan bisnes kita sendiri atau sebagai agen yang memaparkan iklan orang lain. Jadi apa salahnya dengan bisnes iklan ni? Takde salah pun. Sama macam buat bisnes lain. Buat bisnes halal maka halal lah. Tak jual benda

Interbank GIRO USD dari PAYPAL PTE LTD ke bank tempatan

Baru-baru ni agak terkejut juga sebab baru tahu USD yang ada dalam Paypal boleh di pindah ke akaun peribadi dan ditukar ke ringgit Malaysia. Sebelum ni hanya ringgit Malaysia dari paypal dibolehkan transfer ke akaun peribadi. Sekarang USD pun boleh. Syukur. Ini memang rezeki bagi pembisnes online yang perolehi USD bila menjalankan bisnes internet. Ingat

3 sebab utama mengapa blog gagal hasilkan wang buat anda

Blog anda masih gagal buat wang untuk anda? Walaupun buat blog sebagai sekadar hobi sekurang-kurangnya biarlah ia boleh buat duit at least untuk cover sewa hosting dan domain. Macam blog saya ni domain free jer pun cuma sewa hosting RM100 setahun (sebab ambil pakej istimewa). Cuba bayang nak cover RM100 setahun maksudnya sebulan cuma saya

Bagaimana hasilkan komisyen RM3000 sebulan dengan affiliate?

Apa itu Affiliate? Affiiate adalah NEW CAREER dalam industri buat duit online. Affiliate bermaksud Agen Pemasaran Online. Agen yang mempromosikan produk orang lain dan menerima komisyen 30% hinggga 100% apabila produk yang dipromosikan itu terjual. Cth: Harga Produk RM100 Komisyen RM50 Jual 20 unit sebulan Income RM50 x 20 = RM1,000 Harga Produk RM200 Komisyen

Bagaimana blog mampu buat duit sampingan tambah pendapatan anda

Pendapatan tambahan bukanlah kerana kita suka-suka nak tambah duit nak enjoy. Saya dapat rasakan anda yang baca artikel ini berhempas pulas mencari duit untuk menyara keluarga. Pastinya apabila anda nak cari pendapatan tambahan sudah pasti ada sebabnya. Jadi saya rasa sangat perlunya saya share pengalaman untuk bantu pembaca sekalian. Perkongsian artikel yang saya tulis ini

Betul ke bisnes ni?! Macam tak percaya je

Soalan ni biasa keluar. Kalau tak keluar ikut mulut pun dia tetap ada terdetik di hati. Ini biasa normal sebab jika tak tanya memang senang la kita kena tipu. Tapi banyak sangat tanya pun tak betul jugak sebab last last tak ke mana kita. Asik dok tanya ja tindakan takdak. Oleh itu biar kita ditengah-tengah.

Cara labur RM100 menjadi RM1577.98

Orang bisnes kita pun nak bisnes. Tapi tak tau nak bisnes apa. Bisnes ada banyak bisnes. Ada yang nak jadi jutawan. Untung ciput tak nak. Nak untung kaw kaw punya. Itulah imaginasi orang yang tak pernah bisnes tapi nak bisnes. Bagi yang dah lama pulak tapi tak naik-naik memang rasa bersyukur dapat bertahan ada income

Kakitangan Kerajaan Terkejut Beruk Gaji Kena Potong PTPTN Tinggal RM19

Siapa yang tak terkejut bila tengok gaji bersih cuma RM19. Nak makan apa? huhu…. Itulah nasib seorang penjawat awam yang dirahsiakan identitinya. Dia uploadkan silip gajinya kat Facebook dan nampak dengan jelas PTPTN potong gajinya sebanyak RM2k+. Jika kita perati ada juga komen-komen yang mencemuh PTPTN dan ada juga yang tidak simpati. Bagi yang simpati

Bila taraf hidup dah naik, kenalah tambah pendapatan

Dalam zaman sekarang yang serba-serbi nak pakai wang, anda pasti pening kepala apabila tengok baki gaji yang makin lama tinggal makin sikit. Ditambah pulak dengan cukai-cukai baru yang timbul seperti GST, kesannya memang betul-betul menyiksakan jiwa. Cuba bayangkan jika semua barang keperluan dicukai, jadi kita ini hari-hari pun bayar cukai. Baru-baru ini katanya tol pula

Bila nilai ringgit semakin jatuh ramai yang teringat nak jana USD…

Berapa nilai ringgit pada hari ini? Katanya nilai ringgit lemah disebabkan oleh pasaran ekonomi dunia yang tidak menentu dan bukan disebabkan oleh politik dalaman. Sewaktu Tun Mahathir menjadi perdana menteri dikatakan nilai ringgit jatuh disebabkan oleh penyangak matawang yang menjadikan nilai matawang sesebuah negara sebagai bahan dagangan. Sepatutnya matawang hanya dijadikan sebagai alat untuk berdagang

Ringgit jatuh lagi apa persediaan kita?

Masih teringat lagi terngiang-ngiang dalam kepala – orang makan gaji tak boleh mewariskan pekerjaan tersebut kepada anaknya tetapi orang yang meniaga boleh wariskan bisnes kepada anak cucu. Berat…rasa nak pengsan pun ada macam kena pukul. Tapi jap tunggu bila fikir balik, aset kita boleh wariskan. Yelah walaupun makan gaji kenalah tukarkan kelebihan ini untuk menyimpan

Kenapa saya baru join peluang perniagaan ini pada tahun 2015?

Sebenarnya dah lama cari pasif income ni sebagai peluang perniagaan. Hanya pada tahun 2015 ni je tiba-tiba tergerak hati nak join. Dari dulu dok perati satu demi satu peluang datang dan pergi. Sebab kita perlu fikir at least ada satu income pasif sebagai bekalan masa depan. Kalau ada banyak lagi bagus cumanya kita ni banyak

Awas, Mesin komisen hanyalah satu Scam!

Tiba-tiba ada rasa instinct nak tulis topik ni. Bagi yang baru dalam affiliate mungkin bila baca je tajuk macam bunyik scam je kan. Tapi bagi yang dah biasa dah tak ada apa rasa apalagi yang memang dapat banyak komisen affiliate diaorang dah tak heran pun. Saya cuma nak berkongsi dengan anda yang masih skeptikal dan

Cara mudah dan praktikal promosi Onexox

Tentu anda dah join Onexox kan? Tahniah kerana ambil tindakan bijak. Bagi yang belum join, masih ada banyak lagi peluang buat anda. Pertimbangkanlah. Antara sebab orang bimbang nak join ialah kerana takut tak ada orang join line dia. SIstem ni bukan duduk diam dapat duit tapi cari orang, cari orang dan cari orang nak join

Gandakan pemasaran affiliate anda dengan blog

Rugi betul! Ramai pemilik kedai online tidak perasan perkara ni. Jika kita perhatikan ramai peniaga merasakan untuk berniaga mereka perlu bergerak sendiri. Namun bagi peniaga yang bijak mereka sanggup mengambil sales person yang power untuk membuat pemasaran tambahan disamping membuat promosi sendiri juga. Kadangkala sales person ini mungkin membuat 2 atau 3 kerja sales sekaligus

Komisyen Ashadee menjengah lagi

Alhamdulillah. Artikel adalah salah satu perkara yang pakcik Google suka. Jika kita ada produk, servis, maklumat yang ingin disebarkan maka artikel adalah yang boleh membantu anda buat promosi selain sedikit gambar dan video di celah-celah. Begitu juga komisyen yang saya dapat ini hasilnya adalah dengan menulis artikel. Anda dah mula menulis artikel? Jika sudah, bagus

Jadikan komisyen affiliate rezeki terpijak pendapatan sampingan anda

Semalam. Saja cek akaun affiliate satu demi satu beberapa produk digital yang saya promosi di blog ni. Kebanyakan owner produk akan letak notifikasi setiap kali jika ada jualan. Tapi ada juga yang tidak jadi caranya nak tahu samada terhasil jualan kita kena log in ke dalam akaun affiliate. Lihat pada tab jualan. Kebetulan tergerak nak

Habuan komisen affiliate anugerah rezeki pendapatan sampingan dari Allah swt

Alhamdulillah. Nampaknya komisen affiliate masuk bertubi-tubi. Hasil dari doa, usaha dan munajat yang tak henti-henti. Dengan izin Allah swt akhirnya ia masuk ke akaun bank saya. Segala puji bagi Allah sekalian alam yang memberi rezeki kepada kita semua. Perlu yakin bahawa usaha kita hanyalah sebab musabab. Allah adalah pemutus kata secara ultimate samada rezeki itu

Hari ini hari gaji affiliate dapat komisyen buat pendapatan sampingan

Alhamdulillah. Owner produk ada masalah dengan bank jadi pembayaran terkumpul kali ini nampak banyak juga plus ada pembelian saat akhir. Bagi sesetengah orang mungkin sikit tapi bagi saya banyak dah ni. Sape nak bagi? Hari ini hari gaji affiliate. Dapatla pendapatan sampingan. Bolehlah top up simpanan mana yang patut. Best join program affiliate ni. Tak

Alhamdulillah, komisen lagi

Syukur. Allah swt tak pernah lupa. Hanya hambaNya yang hina ni selalu lupa pada Allah. Ampunkan hambaMu ni ya Allah. Moga syukur ini akan menambah keberkatan rezeki di masa depan. Amin.
Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com