Category Archives: affiliate


Mobicow ni selalu hantar email setiap pertengahan bulan. Setakat ni belum pernah miss hantar duit masuk ke paypal aku tiap tengah bulan. Amaun yang aku dapat purata macam tu la sebab ikut trafik blog. Spesel Mobicow ni macam adsense jugak Read more…


Adsense halal atau haram? Kita tengok dulu apa itu adsense? Adsense ialah medium pengiklanan yang kita boleh join sebagai pengiklan bisnes kita sendiri atau sebagai agen yang memaparkan iklan orang lain. Jadi apa salahnya dengan bisnes iklan ni? Takde salah Read more…


Baru-baru ni agak terkejut juga sebab baru tahu USD yang ada dalam Paypal boleh di pindah ke akaun peribadi dan ditukar ke ringgit Malaysia. Sebelum ni hanya ringgit Malaysia dari paypal dibolehkan transfer ke akaun peribadi. Sekarang USD pun boleh. Read more…


Blog anda masih gagal buat wang untuk anda? Walaupun buat blog sebagai sekadar hobi sekurang-kurangnya biarlah ia boleh buat duit at least untuk cover sewa hosting dan domain. Macam blog saya ni domain free jer pun cuma sewa hosting RM100 Read more…


Apa itu Affiliate? Affiiate adalah NEW CAREER dalam industri buat duit online. Affiliate bermaksud Agen Pemasaran Online. Agen yang mempromosikan produk orang lain dan menerima komisyen 30% hinggga 100% apabila produk yang dipromosikan itu terjual. Cth: Harga Produk RM100 Komisyen Read more…


Pendapatan tambahan bukanlah kerana kita suka-suka nak tambah duit nak enjoy. Saya dapat rasakan anda yang baca artikel ini berhempas pulas mencari duit untuk menyara keluarga. Pastinya apabila anda nak cari pendapatan tambahan sudah pasti ada sebabnya. Jadi saya rasa Read more…


Soalan ni biasa keluar. Kalau tak keluar ikut mulut pun dia tetap ada terdetik di hati. Ini biasa normal sebab jika tak tanya memang senang la kita kena tipu. Tapi banyak sangat tanya pun tak betul jugak sebab last last Read more…


Orang bisnes kita pun nak bisnes. Tapi tak tau nak bisnes apa. Bisnes ada banyak bisnes. Ada yang nak jadi jutawan. Untung ciput tak nak. Nak untung kaw kaw punya. Itulah imaginasi orang yang tak pernah bisnes tapi nak bisnes. Read more…


Dalam zaman sekarang yang serba-serbi nak pakai wang, anda pasti pening kepala apabila tengok baki gaji yang makin lama tinggal makin sikit. Ditambah pulak dengan cukai-cukai baru yang timbul seperti GST, kesannya memang betul-betul menyiksakan jiwa. Cuba bayangkan jika semua Read more…


Berapa nilai ringgit pada hari ini? Katanya nilai ringgit lemah disebabkan oleh pasaran ekonomi dunia yang tidak menentu dan bukan disebabkan oleh politik dalaman. Sewaktu Tun Mahathir menjadi perdana menteri dikatakan nilai ringgit jatuh disebabkan oleh penyangak matawang yang menjadikan Read more…


Masih teringat lagi terngiang-ngiang dalam kepala – orang makan gaji tak boleh mewariskan pekerjaan tersebut kepada anaknya tetapi orang yang meniaga boleh wariskan bisnes kepada anak cucu. Berat…rasa nak pengsan pun ada macam kena pukul. Tapi jap tunggu bila fikir Read more…


Sebenarnya dah lama cari pasif income ni sebagai peluang perniagaan. Hanya pada tahun 2015 ni je tiba-tiba tergerak hati nak join. Dari dulu dok perati satu demi satu peluang datang dan pergi. Sebab kita perlu fikir at least ada satu Read more…


Tiba-tiba ada rasa instinct nak tulis topik ni. Bagi yang baru dalam affiliate mungkin bila baca je tajuk macam bunyik scam je kan. Tapi bagi yang dah biasa dah tak ada apa rasa apalagi yang memang dapat banyak komisen affiliate Read more…


Tentu anda dah join Onexox kan? Tahniah kerana ambil tindakan bijak. Bagi yang belum join, masih ada banyak lagi peluang buat anda. Pertimbangkanlah. Antara sebab orang bimbang nak join ialah kerana takut tak ada orang join line dia. SIstem ni Read more…

Subscribe to Sembang Blogger

Klik sini!

Sadaqah tanda syukur

Archives

Nuffnang

Popup Dialog Box Powered By : XYZScripts.com